Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Costel Şoptică

Ionel Nenisca: „Totusi, la cetateni ce le spun?VEZI raspunsul lui Soptica cu „pixul lui Turcanu” VIDEO

Duminica, 30 Martie, 2014

Consilierul local Ionel Nenişcă, despre care colegul său Dan Tîrniceru-Ifrim a afirmat că este „avocatul primarului Corneliu Aroşoaie”, a făcut o interpelare deputatului Colegiului Darabani, Costel Şoptică, în legătură cu promisiunile neonorate din campania electorală. „Noi am umblat din casă în casă pentru dl. preşedinte de CJ, pentru d-voastră, prin Darabani, Conceşti, Hudeşti şi am spus că dl. deputat este, va drege, va face, iar preşedintele CJ ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT Deputat de Darabani: „Guvernul Ponta III ataca direct agricultura Romaniei”

Marti, 25 Martie, 2014

Costel Şoptică, deputatul liberal al Colegiului Darabani, a susţinut într-o declaraţie politică, că introducerea accizei de 7 cenţi pe litru pentru toţi carburanţii dezavantajează agricultorii deoarece unul dintre cele mai mari costuri pentru fermieri îl reprezintă tocmai cheltuielile cu motorina. Secretarul Comisiei pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaţilor a spus că îi va cere public ministrului Finanţelor Publice şi celui a Bugetului ca acest ...  continuare »

Fara comentarii »

15 zile de gratie pentru Parchetul si Judecatoria Darabani. Soptica-„Va fi o lupta”, Federovici-amendament in caz de urgenta

Duminica, 23 Martie, 2014

Parlamentarii au decis marţi, 18 martie 2014, prelungirea termenului de dezbatere a proiectului privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete, de la 45 la 60 de zile, în cadrul unei şedinţe iniţiate de Comisia juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. În timp ce deputatul Costel Şoptică este destul de rezervat, senatorul Doina Federovici este optimistă şi spune că are şi o soluţie de rezervă, în cazul în care proiectul de lege trece de Camera Deputaţilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Din opozitie, Soptica solicita scutirea fermierilor de la plata impozitului pe venitul agricol

Marti, 11 Martie, 2014

Modificările aduse anul trecut Codului fiscal au dus la introducerea impozitării în masă în agricultură. Partidul Naţional Liberal consideră că toţi românii trebuie să contribuie la buna funcţionare a statului, dar măsurile luate pentru îndeplinirea acestui deziderat trebuie să fie bine aplicate ca să se poată obţine rezultatul scontat. Statisticile arată marea influenţă pe care agricultura o are asupra Produsului Intern Brut al României. Contribuţia ...  continuare »

Fara comentarii »

INTERVIU Costel Soptica: „Suntem inca intr-un barbotaj in care avem apa si ulei, iar uleiul nu a reusit sa iasa complet la suprafata”

Vineri, 07 Martie, 2014

După dizolvarea alianţei USL, deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a acordat un interviu pentru Darabaneni.ro în care afirmă că nu regretă nici un moment schimbarea politică care s-a produs şi nu exclude în totalitate posibilitatea unei alianţe a liberalilor cu democrat-liberalii. Paradoxal, deputatul liberal afirmă că acum au crescut şansele de salvare a Parchetului şi Judecătoriei din Darabani, ca urmare a amendamentului pe care parlamentarul l-a depus ...  continuare »

Fara comentarii »

„Lupta” PSD-PNL si pe terenul de fotbal? Soptica a intrat si el in „arena”

Sambata, 01 Martie, 2014

„Suntem peste tot..../Acasă, porţile ni se închid” este de jumătate de an refrenul echipei de liga a V-a, Sănătatea Darabani, care încearcă să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Orăşenesc din Darabani. Joi, 27 februarie 2014, s-a consumat o nouă tentativă eşuată în acest sens, când proiectul de hotărâre al consilierului Dan Tîrniceru-Ifrim nu a fost introdus pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local. Deputatul Costel ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica: „O sa reusim in Parlament ceea ce nu am reusit cu ministeriadele...In rest, declaratii politice si povesti se gasesc foarte multi sa faca

Luni, 17 Februarie, 2014

Disensiunile din cadrul alianţei de guvernare se răsfrâng, din păcate, şi în demersurile parlamentarilor botoşăneni care au declarat că îşi unesc forţele pentru salvarea Parchetului şi Judecătoriei din Darabani. Dacă Doina Federovici şi Şerban Mihăilescu au spus că întâlnirea cu ministrul Justiţiei a fost una constructivă, liberalul Costel Şoptică a fost dezamăgit de atitudinea lui Robert Cazanciuc. Deputatul Colegiului Darabani a afirmat că iniţiativa ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica a depus amendament impotriva desfiintarii Parchetului si Judecatoriei Darabani

Luni, 17 Februarie, 2014

Deputatul Colegiului Darabani a motivat că prin desfiinţarea Judecătoriei şi Parchetului Darabani se aduce atingere accesului la justiţie din cauza distanţelor mari pe care ar trebui să la parcurgă locuitorii din zonă până la cele mai apropiate instanţe. Liberalul a invocat şi raportul „Sisteme judiciare din Europa: Eficienţa şi calitatea justiţiei” elaborat de Comisia Europeană pentru Eficienţa Justiţiei (CEPEJ) în 2012 care atrage atenţia că accesul ...  continuare »

Fara comentarii »

Senatorii Doina Federovici si Serban Mihailescu l-au invitat pe ministrul Justitiei la Darabani: „Exista solutii pentru ca Judecatoria si Parchetul sa nu fie desfiintate

Luni, 17 Februarie, 2014

Anunțul făcut de Ministrul Justiției, prin care acesta făcea cunoscut faptul că Judecătoria și Parchetul Darabani sunt pe o lista neagră a instanțelor ce urmează să fie desființate a dat start şirului declaraţiilor parlamentarilor botoşăneni, care au anunţat că deţin soluţia pentru păstrarea celor două instituții din Darabani. Astăzi, 17 februarie 2014, senatorii Doina Federovici și Șerban Mihăilescu au emis un comunicat de presă prin care își ...  continuare »

Fara comentarii »

Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla

Miercuri, 05 Februarie, 2014

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avizat un proiect de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete cu volum mai mic de activitate, acestea având de soluţionat un număr mai mic de 5.000 de dosare într-un an, în condiţiile în care la majoritatea instanţelor şi parchetelor se înregistrează o continuă creştere a volumul de muncă, a anunţat Mediafax. Printre acestea se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani, care s-au aflat pe lista neagră ...  continuare »

Fara comentarii »

Muzica, dans, mars cu torte si vin fiert la sarbatoarea Micii Uniri de la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 25 Ianuarie, 2014

Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” a fost plină ochi în după amiaza zilei de vineri, 24 ianuarie, când pe scenă au urcat elevii de la unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Darabani. Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Lucian Florea, primarul Corneliu Aroşoaie, dar şi deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, au ţinut scurte discursuri în deschiderea spectacolului. „Ne aflăm astăzi aici pentru a sărbători Unirea ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica anunta ca liberalii sustin legea privind finantarea primei intabulari a terenurilor agricole

Miercuri, 11 Decembrie, 2013

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii  specifice, al cărei secretar este deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a adoptat ieri, 09.12.2013 un proiect important de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare susţinerea îndeplinirii, în limita a  400 lei per proprietate, a formalităţilor prevăzute de Legea cadastrului şi a publicităţii ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” au sarbatorit in avans Ziua Nationala  GALERIE FOTO

Sambata, 30 Noiembrie, 2013

Pe o vreme foarte rece, elevii Liceului „Dimitrie Cantemir” din localitate au recitat, au cântat şi au dansat vineri, timp de o oră şi jumătate, pentru a celebra ziua tuturor românilor care va fi în ultima zi a acestei săptămâni. Băieţii care fac parte din corul unităţii de învăţământ au intonat imnul naţional şi s-au parcurs principalele repere istorice ale Zilei Naţionale. „Hora din Moldova” a elevelor Clubului Copiilor din localitate a impresionat ...  continuare »

Fara comentarii »

INTERVIU Serban Mihailescu: „Nu te poti opri ca ai facut 16 km de asfalt”

Sambata, 16 Noiembrie, 2013

 După ce a fost prezent vineri, 15.11.2013, la masa discuţiilor organizată de Instituţia Prefectului, alături de alţi parlamentari precum liberalul Costel Şoptică, dar şi de reprezentanţi ai patronatelor plus mai mulţi lideri sindicali, senatorul UNPR a plecat spre Darabani, dar s-a oprit la Dorohoi, parlamentarul menţionând că nu a mai ajuns în urbea de pe malul Prutului, deoarece primarul Corneliu Aroşoaie nu era în localitate. Mihăilescu a confirmat că ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT Costel Soptica: „Guvernul USL ajuta fermierii sa cumpere pamant”

Miercuri, 13 Noiembrie, 2013

Costel Şoptică, deputatul Colegiului Darabani, afirmă în cadrul unui comunicat de presă că Guvernul României a promovat o Ordonanţă de Urgenţă care facilitează accesul la finanţare al agricultorilor în vederea achiziţionării de terenuri agricole. În acest sens, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a semnat un acord cu Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), care va asigura 50% din garanţiile necesare unui împrumut. Parlamentarul liberal a ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Costel Soptica considera cadastrul agricol o problema nationala

Marti, 22 Octombrie, 2013

Parlamentarul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a avut astăzi o interpelare în plenul Camerei Deputaţilor precizând că principala problemă a sistemului de subveţionare a agriculturii este lipsa cadastrului pentru terenuri. Secretarul Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor a declarat că Guvernul USL va aloca fonduri însemnate pentru rezolvarea acestei probleme, care, spune parlamentarul botoşănean, a fost neglijată de aleşii PDL. Vă prezentăm în ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT Costel Soptica vede in cercetare cheia succesului in agricultura si zootehnie

Marti, 15 Octombrie, 2013

În prezent, Guvernul USL subvenţionează din bugetul de stat bovinele şi ovinele, în prim plan fiind producţia de lapte. Acest sistem a avut rezultate notabile, în special în ceea ce priveşte creşterea oilor. În ultimii trei ani, numărul ovinelor şi caprinelor a crescut de la 11 milioane de capete la peste 17 milioane (conform datelor publice de pe site-ului MADR). Numai că efectivul de oi din România este destinat producţiei de lapte, iar noile Politici Agricole ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputat de Darabani: „La intocmirea bugetului anului 2014, voi milita pentru sustinerea fermelor cu mai multe vaci…”

Miercuri, 02 Octombrie, 2013

tel Şoptică, deputatul Colegiului Darabani, a transmis în cadrul unui comunicat de presă că se va implica în întocmirea bugetului anului 2014 astfel încât fermierii să poată achiziţiona echipamentele necesare asigurării igienei laptelui. Agricultorii trebuie să se conformeze normelor de igienă impuse de Uniunea Europeana până la sfârşitul anului în curs, în caz contrar nu vor mai putea vinde laptele pe piaţă. Redăm în continuare comunicatul parlamentarului ...  continuare »

Fara comentarii »

DRAMA Casa unei batrane din Esanca a fost facuta scrum IMAGINI DE COSMAR

Marti, 01 Octombrie, 2013

Dănilă Rariţa, de 97 de ani, din Eşanca a rămas săptămâna trecută fără acoperiş deasupra capului după ce casa sa a ars în totalitate într-un incendiu propagat, cel mai probabil, de la coşul supraîncălzit. Sosiţi la faţa locului, pompierii nu au mai putut salva mare lucru, oprind propagarea incendiului şi la celelalte case din sat. Independentul Gheorghe Bejinariu a prezentat acest caz în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Darabani, dar a trecut ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica: „Cel mai important lucru este ca agricultorii sa se asocieze”

Marti, 24 Septembrie, 2013

Pentru agricultorii români, nu contează ce recoltă se obţine. Banii rezultaţi din valorificarea producţiei nu sunt suficienţi să-şi plătească datoriile şi să mai şi înceapă lucrările agricole pentru următoarea recoltă. Aşa s-a întâmplat anul trecut, când aproape nu am avut grâu să asigurăm consumul intern, la fel este şi în acest an, când recolta a atins cantităţi record pentru ţara noastră. Tot nu a fost bine pentru fermierii români. Dacă în ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare