Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Costel Şoptică

Liviu Hrimiuc, lansat oficial la Botoşani, în prezenţa lui Blaga şi Gorghiu „…Că pot, că vreau, că ştiu că pot…” GALERIE FOTO

Luni, 25 Ianuarie, 2016

Din zona oraşului Darabani, Liviu Andronic i-a mai prezentat pe Dan Vezeteu la Coţuşca, Costel Romanescu la Păltiniş, Viorel Nichiteanu la Rădăuţi-Prut, Daniel Hurmuz la Viişoara şi Cătălin-Dimitrie Zlei la Hudeşti, despre ultimul afirmând că „va aduce un suflu nou” în comuna în care Viorel Atomei este în prezent edil şef. Liberalii au sărit, deocamdată comunele Mileanca, Havârna şi Conceşti, unde se pare că nu sunt hotărâţi în privinţa ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul de Darabani Costel Şoptică a ajuns şef la PNL Botoşani

Luni, 16 Noiembrie, 2015

PNL Botoşani a trimis astăzi cel mai scurt comunicat de presă prin care îl anunţă pe deputatul Şoptică noul co-preşedinte al partidului, ca urmare a întrunirii Biroului Politic Naţional PNL. Şoptică îl înlocuieşte în funcţie pe senatorul Viorel Grigoraş care a demisionat din fruntea PNL Botoşani cu 10 zile în urmă. Schimbările din conducerea partidului l-ar viza şi pe secretarul general Stelian Pleşca, care ar putea fi înlocuit cu deputatul Verginel ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Şoptică ne anunţă că Guvernul Ponta amână plata a câteva sute de milioane de euro către fermieri

Marti, 27 Octombrie, 2015

„Situația economică a României mă determină să atrag atenția asupra politicii financiare pe care o practică Guvernul PSD. Premierul Victor Ponta se laudă tot timpul cu creșterea economică și cu încasările peste nivelurile prognozate. Cu toate acestea, Guvernul nu-și plătește datoriile pe care le are. Nu se știe ce face Guvernul cu banii, pentru că statisticile arată că ne aflăm la minime istorice ale investițiilor, astfel că nici acolo nu ajung” se ...  continuare »

Fara comentarii »

Tîrniceru l-a taxat şi pe Şoptică la TeleM: „Nu a făcut nimic pentru zona respectivă”

Duminica, 11 Octombrie, 2015

Emisiunea de la TeleM de săptămâna trecută care l-a avut ca invitat pe Dan Tîrniceru-Ifrim a generat numeroase discuţii pro şi contra în Darabani. Cu toate că principala „ţintă” a consilierului independent a fost partidul de guvernământ, de criticile lui Tîrniceru nu au scăpat nici reprezentanţii opoziţiei, în speţă liberalii, în frunte cu deputatul Şoptică, despre care consilierul dărăbănean a afirmat că nu a făcut nimic pentru zona oraşului ...  continuare »

Fara comentarii »

Şoptică „reîncărcat”: „Zero” absorbţie a fondurilor prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020

Vineri, 09 Octombrie, 2015

„Vreau să vă supun atenției o situație care este deosebit de gravă, dar pe care coaliția de guvernare încearcă să ne-o prezinte ca pe o mare realizare. Sunt aproape doi ani de când Uniunea Europeană a intrat în alt exercițiu financiar, timp în care România nu a reușit să demareze niciun proiect, să facă vreo plată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Este ”zero” absorbția fondurilor UE pentru perioada de alocare 2014-2020” ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputat de Darabani dixit: „Trebuie sprijiniţi şi crescătorii de animale afectaţi de secetă”

Vineri, 14 August, 2015

„Seceta nu afectează numai culturile agricole, ci şi sectorul zootehnic. Botoşani se află pe locul doi în topul judeţelor cu cele mai mari efective de bovine, astfel că impactul economic al secetei este foarte mare în cazul crescătorilor de animale. Până acum, Guvernul condus de premierul Victor Ponta a anunţat că se preocupă numai de situaţia sectorului vegetal, fără a lua în calcul faptul că şi animalele rămân fără hrană. Lipsa apei a afectat în ...  continuare »

Fara comentarii »

ROA cap de afiş în prima zi de concerte la Zilele Nordului GALERIE FOTO

Vineri, 07 August, 2015

Otilia Bălinișteanu, redactor la ziarul Lumina, a deschis seria acestor manifestări cu un atelier de scriere creativă. La Conacul Balș, profesorul Gică Manole a fost amfitrionul unei multiple lansări de carte, prezentându-și ultimele lucrări publicate. La prânz, cei interesați s-au deplasat într-un nou tur al Nordului, al cărui destinație principală a fost Casa Memorială Sfântul Ioan Iacob Hozevitul, din satul Crăiniceni-Horodiștea. Seria de evenimente ...  continuare »

Fara comentarii »

Şoptică îl convoacă pe Ministrul Agriculturii: „Vrem să-l punem la muncă”

Vineri, 19 Iunie, 2015

“L-am convocat pe domnul ministru Constantin pentru data de 29 iunie 2015, ora 16.00, în cadrul dezbaterilor “Ora Guvernului”. Agricultura, care are un aport important la PIB-ul României, trece printr-o gravă stare de subfinanţare şi nu putem tolera incompetenţa şi brambureala din Ministerul Agriculturii”, a declarat domnul deputat PNL Costel Şoptică, secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, în cadrul ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Şoptică pro „Visul fermierilor: soia modificată genetic… Creşte productivitatea şi scad cheltuielile”

Vineri, 05 Iunie, 2015

„Vreau să vă supun atenţiei un alt subiect ce nu are legătură cu dezbaterile zilei legate de defrişări. Este vorba de organismele modificate genetic. Şi nu oricare, ci soia modificată genetic. Fermierii cer din ce în ce mai puternic reintroducerea în cultură soia modificată genetic, pentru că avantajele economice ale acestei culturi sunt de netăgăduit”se precizează într-un comunicat emis de deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, declaraţie ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputat de Darabani despre defrişările ilegale: „Ponta a dat un os de ros românilor ca să le arate că face ordine şi în pădure”

Miercuri, 13 Mai, 2015

„Premierul Ponta a dat încă o dovadă că guvernează numai la televizor. De când este şeful Guvernului, Victor Ponta are un singur scop – să aibă imagine bună, indiferent ce se întâmplă în ţară. Numai după ce oamenii au ieşit în stradă ca să protesteze împotriva dezastrului din păduri, din cauza defrişărilor ilegale, abia atunci premierul a avut o reacţie. A scos la iveală un raport al Corpului de Control privind vânzările de masă lemnoasă. Numai ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Costel Şoptică despre „Afacerea cadastru, marca PSD”

Marti, 28 Aprilie, 2015

„Guvernarea PSD a ajuns la părerea Partidului Naţional Liberal, înţelegând necesitatea unui cadastru al României, şi a promis demararea procedurilor pentru asigurarea finanţării acestui mare şi important proiect. Ce este de neînţeles este modul în care miniştrii premierului Ponta abordează problema, crescând valoarea proiectului cu aproape jumătate în doar câteva zile, fără nicio explicaţie” se precizează într-un comunicat de presă al deputatului ...  continuare »

Fara comentarii »

DE VACĂ…„Producătorii de lapte lăsaţi în voia sorţii de către Guvernul Ponta” VEZI care parlamentar spune asta

Sambata, 04 Aprilie, 2015

„România mai trebuie să treacă printr-un şoc – cel al desfiinţări cotelor de lapte, care, până la 1 aprilie 2015, a făcut ordine pe piaţa de profil a Uniunii Europene. Crescătorii de animale, în special, se aşteaptă la ce este mai rău pentru ei, invazia laptelui din restul Europei, dar, mai ales, a produselor din lapte, putând duce la falimente în lanţ pe această piaţă, în România. Chiar dacă decizia a fost anunţată de Uniunea Europeană de mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Şoptică „loveşte” din nou: „Ipocrizia premierului Ponta şi a Guvernului pe care îl conduce este fără margini”

Miercuri, 25 Martie, 2015

„Viaţa publică din România este dominată de două subiecte: Codul fiscal şi arestările făcute de DNA. Şi amândouă au în prim plan membrii marcanţi ai PSD. Premierul Victor Ponta a promovat proiectul de Cod fiscal în speranţa că îşi salvează scaunul de premier şi postul de şef al PSD, după ce a pierdut răsunător alegerile prezidenţiale din toamna lui 2014” se arată într-un comunicat al deputatului Colegiului Darabani, liberalul Costel Şoptică, pe ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Şoptică: „PNDR, altă Fata Morgana a Guvernului PSD”

Marti, 17 Martie, 2015

„Rezultatele bune din agricultura ultimilor doi ani sunt datorate în cea mai mare parte vremii, politicile promovate de Guvernul Ponta neavând nicio relevanţă, pentru că ele pur şi simplu nu au existat; totul a mers din inerţie. Cel mai important lucru pe care trebuia să-l facă Guvernul Ponta se referă la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) aplicabil în exerciţiul bugetar comunitar 2014-2020. Agricultura României nu are parte de acest document nici ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputat de Darabani: „De doi ani încoace, PSD nu a mai făcut nimic ca să pună ordine în agricultură”

Miercuri, 11 Martie, 2015

Costel Şoptică, secretarul Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, a emis o declaraţie politică în care se precizează că definitivarea cadastrului şi comasarea terenurilor agricole reprezintă o prioritate în agricultură. Parlamentarul liberal nu i-a „uitat” nici pe foştii săi colegi din Alianţa USL, social-democraţii, deputatul punctând faptul că, coaliţia PSD-UDMR a respins în primăvara anului 2013 un proiect de lege care prevedea alocarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatul Şoptică: „Actualul Guvern nu are nici o strategie în domeniul învăţământului”

Vineri, 27 Februarie, 2015

De 9  ani  nu  s-a  mai  organizat  concurs  pentru  niciun  inspector  şcolar  general  sau adjunct în toată ţara. Acum, Ministrul Educaţiei anunţă organizarea cu celeritate a concursului pentru ocuparea a 42 de posturi de inspectori şcolari generali. În data de 9 februarie 2015 s-a publicat pe site-ul ministerului educaţiei un comunicat de presă cu privire la faptul că în perioada 18-23 februarie 2015 se ...  continuare »

Fara comentarii »

ANIVERSARE

Miercuri, 18 Februarie, 2015

Cabinetul Parlamentar al deputatului Costel Şoptică îi urează d-nului Costel Şoptică, cu ocazia aniversării zilei de naștere, multă sănătate, fericire, să aibă parte de tot ce e mai bun în viaţă şi cât mai multe realizări profesionale! Îi urăm să se remarce în continuare doar prin lucruri frumoase şi bune, precum ne-a obișnuit până acum, în funcția sa de deputat al Partidului Național Liberal şi secretar al Comisiei pentru Agricultur ...  continuare »

Fara comentarii »

Şoptică acuză Ministerului Agriculturii de incompetenţă şi dezinteres faţă de fermieri

Miercuri, 18 Februarie, 2015

„Indolenţa şi dezinteresul de care dă dovadă Ministerul Agriculturii au ajuns să afecteze direct agricultura României. Devin din ce în ce mai dese cazurile în care angajaţii ministerului nu-şi fac treaba, semn că acolo se manifestă o lipsă clară de management” se precizează într-un comunicat emis de deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică. Vă prezentăm în continuare declaraţia politică a parlamentarului liberal care este şi secretarul Comisiei ...  continuare »

Fara comentarii »

Parlamentar de Darabani, „pe sticlă” la o televiziune naţională. „Este un lucru bun când avem politicieni fermieri”

Sambata, 31 Ianuarie, 2015

Şoptică a vorbit despre iniţiativele sale legislative, afirmând că este în primul rând fermier şi apoi politician. „Îl felicit pe d-l Şoptică. Este un lucru bun când avem politicieni fermieri. Mi-aş dori să avem cât mai mulţi fermieri implicaţi în politică” i-a transmis Vlad Macovei, directorul general al publicaţiei Agrointeligenţa. „M-am ferit de a fi etichetat politruc şi m-am informat despre necesităţile pe care le au fermierii” a mai afirmat ...  continuare »

Fara comentarii »

Donaţie de carte la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” cu…INTERZIS PENTRU PRESĂ

Vineri, 16 Ianuarie, 2015

Cu ocazia Zilelor Eminescu și a Zilei Culturii Naționale, Organizația Județeană a Femeilor Liberale, condusă de Sinziana Secrieru, a donat un număr de 500 de cărți cu operele poetului naţional în 23 de școli și licee din județul Botoșani, dar numai la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” a fost interzis accesul presei în unitatea de învăţământ. „Aceste acţiuni se politizează şi nu vreau sub nici o formă” a precizat directorul Şcolii Gimnaziale ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare