Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Din opozitie, Soptica solicita scutirea fermierilor de la plata impozitului pe venitul agricolDeputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a susţinut luni, 11 martie 2014, o declaraţie politică în Camera Deputaţilor prin care propune renunţarea la impozitarea micilor fermieri în ideea formării şi consolidării clasei de mijloc în agricultură. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă remis în acest sens de parlamentarul liberal

Modificările aduse anul trecut Codului fiscal au dus la introducerea impozitării în masă în agricultură. Partidul Naţional Liberal consideră că toţi românii trebuie să contribuie la buna funcţionare a statului, dar măsurile luate pentru îndeplinirea acestui deziderat trebuie să fie bine aplicate ca să se poată obţine rezultatul scontat. Statisticile arată marea influenţă pe care agricultura o are asupra Produsului Intern Brut al României. Contribuţia agriculturii la formarea Produsului Intern Brut (PIB) a fost, în 2013, de 5,6% (6,9% în trimestrul IV), iar contribuţia la creşterea PIB a fost de 1,1% (1,7% în T4). Astfel, producţia agricolă bună din vară a făcut ca România să aibă cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. De aceea, deciziile ce se iau în legătură cu acest domeniu influenţează direct dezvoltarea economică a întregii ţări. În acest context, modul de aplicare a impozitării în masă în agricultură devine extrem de important în menţinerea ritmului de dezvoltare înregistrat.

În prezent, Codul fiscal prevede ca aproape toate veniturile obţinute din agricultură să fie impozitate. Limitele de la care se aplică aceste impozite le consider extrem de scăzute, plecând, de exemplu, de la 2 hectare de teren arabil sau 2 vaci. Impozitul aplicat este cel general, de 16%, calculat la o normă de venit stabilită de Ministerul Agriculturii şi cel al Finanţelor Publice. La acest impozit, se mai adaugă contribuţia la Fondul de sănătate, de 5,5%, procent aplicat la aceeaşi normă de venit. În total, agricultorii, persoane fizice, trebuie să plătească 21,5% din valoarea normei de venit. Partidul Naţional Liberal îşi menţine politica prin care toţi românii să contribuie la dezvoltarea ţării, dar consideră că, pentru atingerea acestui scop, este nevoie de anumite ajustări ale politicilor fiscale.

Producătorii agricoli din România nu şi-au consolidat situaţiile financiare, astfel că impozitarea în masă introdusă nu poate conduce la rezultatele urmărite. Politicile agricole pe care le susţin vizează tocmai crearea unei clase de mijloc solide, care să constituie baza agriculturii româneşti. Propunerea mea de ajustare a politicilor fiscale se referă la renunţarea impozitării micilor fermieri. Măsura ar fi complementară cu decizia autorităţilor de a promova un sistem de subvenţionare, care să susţină tocmai aceste ferme mici. În exerciţiul bugetar comunitar 2014-2020, fermierii care deţin între 5 şi 30 de hectare vor primi, din 2015, un sprijin mai mare pe suprafaţă prin introducerea plăţii redistributive. Scutirea de impozit pe venitul agricol pe care o susţin se referă tocmai la această categorie de lucrători în agricultură.

Măsura o consider binevenită pentru toţi ţăranii care deţin suprafeţe mici de teren şi animale puţine, pentru fermele familiale şi toate formele asociative. În acest fel se creează condiţii pentru dezvoltarea activităţilor agricole pe baze economice solide. Nu trebuie uitată şi dimensiunea socială a impozitării. Ţăranii care au mai puţin de 5 hectare de teren, de exemplu, sunt destul de afectaţi de plata acestui impozit, pentru că veniturile pe care le obţin sunt extrem de mici. O taxă în plus ar greva şi mai mult neputinţa lor. De aceea, consider că cea mai bună soluţie ar fi ca agricultorii care deţin până la 30 ha de teren să nu plătească impozit, ca o susţinere pentru crearea condiţiilor de formare şi consolidare a clasei de mijloc în agricultură.

Partidul Naţional Liberal este consecvent doctrinei sale şi susţine politicile care conduc la dezvoltare economică pe baze solide. Legile economiei de piaţă au arătat de atâtea ori că diminuarea fiscalităţii are ca efect creşterea încasărilor bugetare. La fel şi scutirea de impozitul pe venitul agricol; acest lucru va crea premisele ca bugetul de stat să–şi sporească încasările ca urmare a dezvoltării agricultorilor. Personal, reprezint un colegiu din judeţul Botoşani, care are un aport important în domeniul agriculturii, având în vedere că deţine unele dintre cele mai mari efective de animale din ţară. Cunosc situaţia fermierilor din Botoşani şi tocmai de aceea consider oportună o astfel de măsură. Scutirea de la plata impozitului pe venitul agricol pentru micii fermieri va face obiectul unei iniţiative legislative a Partidului Naţional Liberal.
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăPNL
1:04 pm Marti, 11 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare