Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intamplaMinistrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a avizat un proiect de lege privind desfiinţarea a 30 de instanţe şi parchete cu volum mai mic de activitate, acestea având de soluţionat un număr mai mic de 5.000 de dosare într-un an, în condiţiile în care la majoritatea instanţelor şi parchetelor se înregistrează o continuă creştere a volumul de muncă, a anunţat Mediafax. Printre acestea se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani, care s-au aflat pe lista neagră a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi în luna iunie a anului trecut.

Şi asta în condiţiile în care aleşii urbei au promis că Parchetul şi Judecătoria din Darabani nu vor avea probleme. Primarul Corneliu Aroşoaie a anunţat anul trecut într-o şedinţă de Consiliu Local că a primit asigurări de la senatorul Şerban Mihăilescu că instanţa şi parchetul din oraşul de pe malul Prutului nu vor fi desfiinţate, iar deputatul Costel Şoptică precizase în luna iunie 2013 că va face memoriu împotriva deciziei CSM-ului.

Georgel-Teofil Mardar, preşedintele instanţei din Darabani, este destul de sceptic privind viitorul instituţiilor legii din Darabani, dar se speră într-o minune care să vină din partea parlamentarilor. „Este peste raţiunea noastră ce se întîmplă… Ultima noastră şansă este la Parlament, dacă cineva ne va ajuta, dar nu văd cum. Primisem promisiuni că nu este nici o problemă şi le-am transmis în decembrie şi colegilor, iar când am văzut asta acum, este ca şi cum ai primi o lovitură în plex” a comentat judecătorul Mardar pentru Darabaneni.ro decizia aberantă a diriguitorilor justiţiei din România. Magistratul dărăbănean a mai spus că după criteriile stabilide de CSM ar fi trebuit să se desfiinţeze Parchetul şi Judecătoria din Săveni, care s-au salvat şi cărora ar urma să li se mărească raza teritorială de activitate. La articolul doi al proiectului de lege se menţionează că judecătorii şi procurorii din cadrul instanţelor şi parchetelor de pe lângă acestea desfiinţate în condiţiile prezentului proiect de lege pot opta pentru transferul pe un post în cadrul altor instanţe sau parchete. 

Citiţi pe aceeaşi temă:
Parchetul si Judecatoria Darabani, in pericol de desfiintare. Ionita: „Ma declar siderat”. Soptica face memoriu


Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăŞerban MihăilescuCorneliu AroşoaieJudecatoria DarabaniParchetul de pe langa Judecatoria DarabaniGoergel Teofil Mardar
11:01 am Miercuri, 05 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare