Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Tânără din Darabani, admisă prima la o universitate militară FOTO


A jucat fotbal feminin, cântă la chitară, a practicat karate și țintește spre o poziție de comandă în Armata Română. Teodora Avasiloaie spune că nu se simte diferită de elevii care doresc să facă performanță, cu toate acestea ceva o deosebește de colegii ei de generație. Este o fire perseverentă, dispusă să lupte împotriva clișeelor, pregătită să calce pe cărări nebătătorite, cu obiective clare ce țintesc sus de tot. A fost admisă cu prima medie la specializarea Logistică de la Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”, după ce a absolvit cu brio Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc. Fetița cu privirea strălucitoare a plecat din Darabani, elevă fiind, pentru a ajunge departe, și are toate calitățile pentru a-și îndeplini visurile.

Cei de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc au publicat pe pagina lor de Facebook o postare în care au lăudat performanța ta de a fi admisă de pe prima poziție la specializarea Logistică de la Universitatea Națională de Apărare ,,Carol I”. Ne poți spune cine este Teodora Avasiloaie, eleva din spatele acestei performanțe?

-    Teodora Avasiloaie nu se diferențiază cu mult de orice elev care aspiră spre performanță și dorește să aibă rezultate satisfăcătoare pe toate planurile. Totuși, tind să cred că ambiția și tăria de caracter sunt trăsături care mă individualizează și pe care le-am exploatat la maxim în acești 4 ani de liceu pentru a ajunge la performanța actuală.
 
Cine sau ce te-a făcut sau convins la finalul clasei a VIII-a să optezi pentru Liceul Militar?

-    Liceul Militar era, de mică, un vis pentru mine, având-o ca model pe verișoara mea ce a urmat, de asemenea, cursurile acestei instituții. Ajungând în clasa a VIII-a, am descoperit că Liceul Militar nu este obișnuit celorlalte licee, promovând un sistem de educație la care sunt adăugate ordinea și disciplina, demnitatea, dezvoltarea personală, munca în echipă cât și posibilitatea de a te dezvolta ca lider, calități ce m-au convins,  ca în final, aceasta să fie alegerea mea.
 
Cum ai reușit să împaci studiul cu orele de exerciții militare?

-    Trebuie să recunosc că la început a fost puțin dificil să îmbin perfect aceste două constante ale vieții elevului de liceu militar, dar odată ce mi-am dat seama că ele se află într-o relație de coexistență și interdependență continuă, am realizat că ce trebuie să fac este să le privesc ca pe un întreg, să le integrez în egală măsură în viața mea de zi cu zi. Astfel am găsit plăcere în orele de exerciții militare, chiar dacă asta însemna să depun mai multă muncă în ceea ce privește studiul, sau poate uneori chiar să rămân în urmă.  Am încercat să mă sustrag “efectului de turmă”

Mai este posibil în ziua de astăzi să intri la o universitate de prestigiu fără meditații în privat?

-    Da, este posibil, însă cu foarte multă muncă și încredere în forțele proprii, un program organizat riguros, determinare și ambiție.  

De ce această specializare Logistică militară și nu ai ales una dintre armele/specializările tradiționale?

-    Consider că această specializare mă poate conduce mai aproape de ceea ce vreau pentru viitorul meu, iar faptul că nu este ceva tradițional aduce un bonus satisfăcător reușitei mele, deoarece mereu am încercat să mă sustrag “efectului de turmă”.

În afara orelor de școală și studiu, ce altceva îți place să faci?

-    Îmi place să-mi petrec timpul citind, jucând diferite sporturi (am fost membră a clubului de Karate din Darabani, cât și a echipei de fotbal feminin din Colegiu), cântând la chitară.
 
Unde te vezi activând și în ce poziție după terminarea studiilor superioare?

-    Pentru început, voi fi încadrată ca ofițer de logistică într-o unitate militară la alegere. Pe parcurs, iau în calcul absolvirea unor studii de masterat pentru a avea o poziție de comandă în cadrul armatei.


Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe poze din arhiva personală a Teodorei Avasiloaie
Te-ar mai putea interesa si:  Teodora AvasiloaieColegiul National Militar ”Stefan Cel Mare”Universitatea Nationala de Aparare
8:40 pm Miercuri, 27 Iulie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare