Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Muzica, dans, mars cu torte si vin fiert la sarbatoarea Micii Uniri de la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO


Dărăbănenii au serbat 155 de ani de la Unirea Principatelor Române aşa cum ştiu ei mai bine. Elevii au fost şi de această dată la înălţime şi au oferit un spectacol de zile mari, cei prezenţi au luat parte la tradiţionalul marş cu torţe şi s-au încălzit în final cu un vin fiert. Şi acum, singurul parlamentar care a luat parte la o manifestare de acest gen în urbea de pe malul Prutului a fost deputatul Costel Şoptică.

Sala Casei de Cultură „Theodor Balş” a fost plină ochi în după amiaza zilei de vineri, 24 ianuarie, când pe scenă au urcat elevii de la unităţile de învăţământ de pe raza oraşului Darabani. Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, Lucian Florea, primarul Corneliu Aroşoaie, dar şi deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, au ţinut scurte discursuri în deschiderea spectacolului. „Ne aflăm astăzi aici pentru a sărbători Unirea Principatelor Române, 155 de ani de la momentul epocal 1859, când moldovenii şi muntenii au dat mână cu mână punând bazele statului naţional român modern” a spus prof. Lucian Florea.  Elevii prof. Constantin Florea au intonat câteva cântece patriotice, cei coordonaţi de prof. Ramona Hrimiuc de la Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” au prezentat sceneta „Moş Ion Roată şi Unirea”, iar trupa Xenon a susţinut şi ea un minirecital. Din programul spectacolului nu au lipsit numerele de dans modern ale fetelor pregătite de prof. Clubului Copiilor din localitate, Lăcrămioara Jar, sau piesele de muzică populară coordonate de prof. Mirel Dascălu. „Unirea, naţiunea a făcut-o!” a fost tradiţionalul concurs pe teme istorice care a încheiat programul artistic al zilei.

La finalul spectacolului de la Casa de Cultură „Theodor Balş”, dărăbănenii nu au plecat acasă, ci au mărşăluit prin oraş cu tradiţionalele torţe, au încins o horă în apropierea Primăriei şi s-au încălzit în final cu vin fiert. „Manifestarea a fost superbă, organizată ca de obicei excepţional de către prof. Lucian Florea. Am rămas foarte impresionat de numărul mare de participanţi la spectacol şi concursul dedicat Micii Uniri, iar la marşul cu făclii se întâlneau cei din faţă cu cei din spate, aşa de mulţi au fost. Iar apoi, noi, seniorii liberali, am avut o seară liberală începând cu orele 18:00, iar de la 20:30 am organizat o întâlnire cu tinerii liberali din toate comunele colegiului şi oraşul Darabani. Aşa înţelegem noi să ne manifestăm, acum, la început de an, şi cu ocazia Micii Uniri” a declarat pentru Darabaneni.ro, Costel Şoptică. (foto şi video: Cristian RĂCNEA-Cristian Studio)

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria fotoTe-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăŞcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Lucian FloreaCasa de Cultura „Theodor Bals”Mica UnireUnirea Principatelor RomaneCristian Studio
2:24 am Sambata, 25 Ianuarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare