Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Costel Şoptică

REACTII „Diaspora si tineretul au fost mai bine organizati, s-au mobilizat mai bine” si „Este un prim pas catre o altfel de politica”

Luni, 17 Noiembrie, 2014

Există viaţă şi după alegerile prezidenţiale, inclusiv la Darabani. Cel puţin la prima vedere, primarul oraşului nu pare foarte afectat că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, deoarece organizaţia pe care o conduce a obţinut multe voturi, iar reprezentanţii ACL sunt mulţumiţi că formaţiunea lor politică a câştigat alegerile la nivel naţional, chiar dacă la Darabani, cei doi candidaţi au fost despărţiţi de 30 de procente. Costel Şoptică, ...  continuare »

Fara comentarii »

REACTII ACL dupa ce orasului Darabani i-a fost alocata cea mai mare suma de bani „Cateodata se mai intoarce si Dumnezeu cu fata la noi”

Miercuri, 22 Octombrie, 2014

Bătălia electorală se ascute şi în urbea de pe malul Prutului, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale. Consilierul judeţean Dinu Hrimiuc a declarat că principalul merit în alocarea sumelor importante de bani oraşului Darabani în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Judeţean îi aparţine lui şi colegului din Alianţa Creştin Liberală, Lucian Aroşoaie. De asemenea, consilierul judeţean democrat-liberal, dar şi deputatul liberal Costel Şoptică l-au ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica le da o veste proasta noilor consilieri social-democrati darabaneni: „Traseismul politic a cazut la vot in Camera Deputatilor”

Miercuri, 17 Septembrie, 2014

„Salut decizia deputaţilor de a respinge Ordonanţa de urgenţă prin care traseismul politic al aleşilor locali ar fi devenit legal. Rezultatul votului arată că şi deputaţi din cadrul arcului Puterii au refuzat să gireze Ordonanţa Guvernului Ponta, dându-şi seama că este un act normativ injust, imoral şi cu grave consecinţe pentru credibilitatea lor politică. În acest fel, s-au creat premisele pentru ca şi în Senat, camera decizională, proiectul de lege de ...  continuare »

Fara comentarii »

Consiliul Local Darabani s-a „inrosit”. Mai multi alesi au trecut la PSD

Miercuri, 17 Septembrie, 2014

Un grup de consilieri locali dărăbăneni au profitat de ordonanţa Guvernului privind migraţia aleşilor locali şi s-au înrolat în principala formaţiune politică aflată la putere, PSD. Chiar dacă unii dintre ei au recunoscut mai mult s-au mai puţin voalat traseismul politic, se pare că viceprimarul Relu Cricleviţ, dar şi Lucian Florea, Petrică Hrimiuc, Petrică Bărănceanu, Dorin Stredie plus Marin Cimpoi ar fi noii consilieri dărăbăneni social-democraţi. ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT Costel Soptica: „Guvernul a uitat crescatorii de animale afectate de boala limbii albastre”

Miercuri, 17 Septembrie, 2014

„Administrarea deficitară din partea autorităţilor sanitare veterinare a umplut România de una dintre cele mai păguboase boli la animale – boala limbii albastre (bluetongue). Indolenţa - sau alte interese - a făcut ca Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) să lase garda jos, iar, în cele din urmă, cei mai afectaţi au fost fermierii” se arată într-o declaraţie politică susţinută de deputatul Colegiului ...  continuare »

Fara comentarii »

La Sarbatoarea comunei Paltinis s-a lasat cu…lesin GALERIE FOTO

Luni, 18 August, 2014

Pe afişul spectacolului de duminică, care a început la orele 13:00, s-au regăsit Mioara Velicu, Alesis, „pionerul” Andrei Duban, Silvia Semeniuc, Anişoara Puică, Dora, Reva Maria, Pamfil Roată, Ştefania, Nicolae Gribincea împreună cu Grupul etnofolcloric „Plăieşii”şi MVP-ul spectacolului, Aurel Moldoveanu. Prezentatoarea Monica Ropotă i-a invitat la dans pe cei prezenţi, împreună cu mascota festivalului, o păpuşă îmbrăcată în straie tradiţionale. ...  continuare »

Fara comentarii »

Prefect, deputat, senatori si primari la inaugurarea muzeului din Darabani GALERIE FOTO

Sambata, 09 August, 2014

După un secol de la primele demersuri pentru înfiinţarea unui muzeu la Darabani, a fost nevoie de un nou impuls din partea tinerei Asociaţii Nord pentru ca acest lucru să devină realitate. Cu această ocazie au fost prezenţi la Darabani prefectul Costică Macaleţi, deputatul Costel Şoptică, senatorii Şerban Mihăilescu şi Doina Federovici, dar şi primarii social-democraţi Viorel Atomei, Costel Nazare şi Lucian Trufin, care au fost alături de edilul şef al ...  continuare »

Fara comentarii »

Membrii Biroului Politic Local al PNL Darabani au fost demisi! Doar presedintele a ramas

Vineri, 04 Iulie, 2014

Preşedintele PNL Darabani, Liviu Hrimiuc, are la dispoziţie două săptămâni să-şi refacă echipa. „Împreună cu noua echipă, preşedintele Hrimiuc trebuie să-şi asume rezultatele la alegerile prezidenţiale. Duminică (n.r.-6 iulie 2014) urmează să mă întâlnesc şi eu cu ei şi va candida cine doreşte. Am discutat în câteva rânduri cu ei şi am avut şi şedinţe tematice pentru asumarea rezultatului, iar d-lor au considerat că, chiar dacă au obţinut 5 ...  continuare »

Fara comentarii »

UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA VEZI noua lege privind vanzarea terenurilor agricole: documente necesare si posibile sanctiuni

Luni, 23 Iunie, 2014

„Noua lege privind vânzarea și cumpărarea de teren agricol și forestier se aplică începând din 30 mai, dată la care normele motodologice ale actului normativ au fost publicate în Monitorul Oficial. Experții Biroului de avocatură Schoenherr România au realizat un sumar util pentru toți cei care vor tranzacționa terenuri în România conform noilor prevederi legale”, scrie şi agrointel.ro. „Cei interesaţi trebuie să înţeleagă în integralitate cum stau ...  continuare »

Fara comentarii »

Seminar agricol cu deputat de Darabani, fratele presedintelui CJ si fermieri la hotelul Premier din Botosani FOTO

Vineri, 20 Iunie, 2014

Alex Jurconi, preşedintele Fondului Mutual Pro Agro, a prezentat asistenţei avantajele aderării la acest fond care acţionează complementar societăţilor de asigurări şi ar urma să le acorde fermierilor compensaţii financiare în cazul pierderilor cauzate de boli ale plantelor şi animalelor sau a incidentelor provocate de condiţiile meteo nefavorabile (secetă, îngheţ, inundaţii etc). Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, a precizat că, ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica: „Guvernul Ponta III - Incompetenta sau furt fata de fermierii afectati de calamitati naturale”

Marti, 03 Iunie, 2014

„Partidul Naţional Liberal urmăreşte cu îngrijorare modul în care Guvernul Ponta III, Ministerul Agriculturii aplică legile necesare fermierilor să activeze pe o piaţă comună în condiţii de competitivitat” se arată într-o declaraţie susţinută de parlamentarul Costel Şoptică azi în plenul Camerei Deputatţilor. Secretarul Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României critică atitudinea guvernanţilor de a tergiversa acordarea despăgubilor pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Spitalul din Darabani a primit 11 paturi moderne. VEZI cui i se datoreaza acest fapt FOTO

Sambata, 31 Mai, 2014

Spitalul din Darabani a primit vineri, 30 mai a.c., la prânz, 11 paturi moderne cu saltele din Olanda. La originea acestei donaţii se află deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, care paradoxal, a făcut acest gest după încheierea alegerilor, nu în campania electorală, aşa cum se obişnuieşte pe la noi.Secţia exterioară a Spitalului Judeţean Botoşani dispune în prezent de 20 de paturi (10 de Pediatrie şi 10 de Interne) finanţate de Casa de Asigurări de ...  continuare »

Fara comentarii »

Cad capetele unor liberali darabaneni, dupa alegerile europarlamentare „Nu au votat nici macar ei”

Vineri, 30 Mai, 2014

Rezultatele sub aşteptări obţinute de PNL Darabani la alegerile europarlamentare nu vor rămâne fără urmări. Deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, a precizat că în urma analizei scrutinului electoral recent încheiat se vor lua măsuri drastice. Scaunele unor consilieri locali dar şi a unor şefi de instituţii din Darabani sunt în pericol. Chiar şi în aceste condiţii, Şoptică îi acordă în continuare credit total preşedintelui PNL Darabani, Liviu ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica acuza: „Guvernul Ponta III lasa terenurile agricole la cheremul strainilor”

Marti, 27 Mai, 2014

„Legea privind vânzarea terenurilor nu mai prezintă interes pentru Guvernul Ponta III, deoarece lucrul cel mai important s-a produs – Agenţia Domeniilor Statului a ajuns în directa subordine a premierului. În rest, mult aclamata apărare a pământului românesc de invazia cumpărătorilor străini nu mai interesează coaliţia de guvernare” se arată într-un comunicat al secretarului Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul României, declaraţie politică ...  continuare »

Fara comentarii »

SIMPOZION INTERNATIONAL Darabanenii au comemorat 202 ani de la pierderea Basarabiei GALERIE FOTO & VIDEO

Luni, 19 Mai, 2014

Duminică, 18 mai 2014, începând cu orele 10:00, în  sala de ședințe a Primăriei Darabani a avut loc evenimentul „Basarabia-202 ani de lacrimi și durere”, care a avut ca scop comemorarea a 202 ani de la anexarea teritoriului dintre Prut și Nistru de către Imperiul Rus la 16/28 mai 1812. La eveniment au participat primari, jurnaliști, oameni de cultură din raioanele Storojineț, Hliboca, Herța, Noua Suliță și orașul Cernăuți și din raionul Briceni din ...  continuare »

Fara comentarii »

PNL vrea lege pentru stabilitatea subventiei la motorina din agricultura

Sambata, 12 Aprilie, 2014

„Partidul Naţional Liberal consideră că este de datoria sa să protejeze fermierii, în condiţiile în care Guvernul îi atacă cu noi taxe. Ultima lovitură pe care fermierii au primit-o de la Guvernul Ponta III se referă la acciza suplimentară de 7 cenţi aplicabilă tuturor carburanţilor, printre care şi motorinei folosite în agricultură” se precizează într-un comunicat al deputatului Colegiului Darabani, Costel Şoptică, pe care vi-l prezentăm în continuare: ...  continuare »

Fara comentarii »

Soptica e foc si para: „Intabularea gratuita a terenurilor agricole si forestiere - ingropata de PSD in Camera Deputatilor”

Marti, 08 Aprilie, 2014

Deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, este foarte supărat pe foştii săi colegi de alianţă social-democraţi care, în marea lor majoritate, au votat astăzi, 8.04.2014, în plenul Camerei Deputaţilor, împotriva proiectului de hotărâre privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere. Parlamentarul liberal consideră că în acest caz au de suferit persoanele nevoiaşe care ar fi beneficiat în limita a 400 de lei pentru intabularea proprietăţii. ...  continuare »

Fara comentarii »

Deputatii liberali au votat crutarea celor 30 de judecatorii si parchete, dar orasul Darabani nu a scapat de emotii

Marti, 08 Aprilie, 2014

Deputaţii PNL, membri în Comisia juridică, au votat ieri, 7 aprilie 2014, respingerea proiectului legislativ privind desfiinţarea a 30 de judecătorii şi parchetele pe lângă acestea, printre care se regăsesc şi instituţiile legii din Darabani. Iniţiativa legislativă pe care liberalii o consideră a fi „în dispreţul principiului supremaţiei legii şi împotriva prevederilor constituţionale” urmează să fie supusă votului în plen. „Dacă în Guvernul Boc ...  continuare »

Fara comentarii »

Costel Soptica: „Motorina pentru agricultura – necesitate sau agent electoral?”

Marti, 08 Aprilie, 2014

Deputatul Colegiului Darabani, liberal Costel Şoptică, a susţinut marţi, 8 aprilie a.c., o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor afirmând că decizia Guvernului Ponta III de a creşte acciza la carburanţi este una greşită şi ar conduce la diminuarea subvenţiei agricultorilor cu cel puţin 24%. De asemenea, secretarul Comisiei pentru agricultură din Parlamentul României consideră că amânarea acestei măsuri după alegerile europarlamentare ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie: „Pentru dl. Turcanu am avut o mare stima, s-a mai micsorat, inca o mai am...Ar trebui sa aiba o fata umana conducatorii CJ”

Sambata, 29 Martie, 2014

Primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, şi-a vărsat năduful în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local vizavi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Florin Ţurcanu, supărarea edilului şef al urbei fiind nealocarea unei sume de bani pentru investiţii în oraşul Darabani în şedinţa ordinară de CJ de săptămâna aceasta. Edilul şef al urbei a amintit şi de faptul că a făcut nenumărate adrese către autorităţile judeţene în vederea decontării ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare