Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMUNICAT Deputat de Darabani: „Guvernul Ponta III ataca direct agricultura Romaniei”Costel Şoptică, deputatul liberal al Colegiului Darabani, a susţinut într-o declaraţie politică, că introducerea accizei de 7 cenţi pe litru pentru toţi carburanţii dezavantajează agricultorii deoarece unul dintre cele mai mari costuri pentru fermieri îl reprezintă tocmai cheltuielile cu motorina. Secretarul Comisiei pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaţilor a spus că îi va cere public ministrului Finanţelor Publice şi celui a Bugetului ca acest supliment de acciză să nu vizeze şi motorina pentru agricultură.


Din punct de vedere financiar, agicultorii români sunt net dezavantajaţi. Au unele dintre cele mai mici subvenţii de la Uniunea Europeană, iar creditele bancare sunt la dobânzi de câteva ori mai mari decât cele pentru fermierii din vestul continentului. A fost o luptă acerbă ca măcar motorina folosită în agricultură să beneficieze de acelaşi tratament fiscal precum cea utilizată în alte state comunitare. Abia în 2010, autorităţile au acceptat ca motorina pentru agricultură să aibă acciza scăzută, aşa cum prevede Directiva 2003/96/CE privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice şi a electricităţii. Fermierii români au reclamat mereu avantajul concurenţial pe care îl au agricultorii din celelalte state membre, pentru că beneficiază de o astfel de facilitate fiscală, cu mare impact asupra costurilor de producţie.

Astfel, începând cu anul 2010, acciza la motorina pentru agricultură a scăzut la 21 de euro/1000 litri. Diferenţa dintre rata accizei standard aplicabilă potrivit Codului fiscal şi rata accizei reduse reprezintă ajutor de stat sub formă de rambursare, a cărui valoare se determină în lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, potrivit legii. În toamna lui 2013, a fost promovat un act normativ prin care se stabilesc fondurile bugetare ce urmau să susţină subvenţia la motorina pentru agricultură şi condiţiile în care fermierii pot beneficia de un astfel de sprijin. Hotărârea de Guvern din 9 octombrie 2013 se referă la subvenţionarea accizei la motorina pentru agricultură utilizată în ultima parte a lui 2013 şi primele trei trimestre ale anului 2014. Rata redusă de impozitare se aplică motorinei utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.Guvernul Ponta din care a făcut parte şi Partidul Naţional Liberal a stabilit cele mai mari valori ale sprijinului pentru motorina pentru agricultură, subvenţia ajungând la 1,399 lei/litru, iar cantitatea ce intră în programul de subvenţionare atingând 410 milioane de litri pentru întreaga perioadă vizată. Decizia de a creşte acciza la carburanţi cu 7 cenţi pe litru ar reduce sprijinul pentru motorina destinată agriculturii cu 33 de bani, ceea ce ar diminua valoarea subvenţiei cu aproape 24%, ducând-o la începuturile sale, când se aloca un leu pe litru de motorină.Partidul Naţional Liberal rămâne consecvent principiilor sale şi va susţine neaplicarea acestei accize suplimentare în agricultură, tocmai pentru a nu introduce şi mai multe distorsiuni pe piaţa produselor agricole.

Ministerul Finanţelor Publice trebuie să elaboreze un act normativ prin care Codul fiscal să poată fi modificat începând cu 1 aprilie 2014, act care nu a fost încă supus dezbaterii publice. De aceea, personal voi transmite o scrisoare deschisă ministrului Finanţelor Publice şi celui al Bugetului prin care voi cere ca acest supliment de acciză să nu vizeze şi motorina pentru agricultură.Impactul negativ asupra agriculturii ar fi mult prea mare comparativ cu încasările pe care mizează bugetul de stat, astfel că măsura nu-şi găseşte rostul. Partidul Naţional Liberal va continua toate demersurile pe care le consideră necesare pentru susţinerea fermierilor români, astfel încât ei să producă în condiţii egale cu toţi fermierii ce activează pe piaţa unică europeană
” se precizează într-un comunicat al parlamentarului liberal.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Din opozitie, Soptica solicita scutirea fermierilor de la plata impozitului pe venitul agricol
Te-ar mai putea interesa si:  Costel Şopticăfermieri
11:45 pm Marti, 25 Martie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare