Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DRAMA Casa unei batrane din Esanca a fost facuta scrum IMAGINI DE COSMAR


Dănilă Rariţa, de 97 de ani, din Eşanca a rămas săptămâna trecută fără acoperiş deasupra capului după ce casa sa a ars în totalitate într-un incendiu propagat, cel mai probabil, de la coşul supraîncălzit. Sosiţi la faţa locului, pompierii nu au mai putut salva mare lucru, oprind propagarea incendiului şi la celelalte case din sat. Independentul Gheorghe Bejinariu a prezentat acest caz în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Darabani, dar a trecut aproape o săptămână şi autorităţile locale nu au luat nici o măsură. Mai mulţi oameni de afaceri locali s-au oferit să-i întindă o mână de ajutor bătrânei care nu are nici o rudă în Eşanca şi locuieşte în prezent la o familie de bună credinţă din satul arondat oraşului Darabani.

Ştiţi foarte bine şi d-voastră, este apărută o lege în care spune că fiecare cetăţean are obligaţia să-şi asigure casele pentru: inundaţii ş.a.m.d. Vreau să mă uit şi eu să văd ce mai scrie acolo: pentru incendii sau nu ştiu ce, dacă cumva putem să o ajutăm să-i facem asigurarea, să o încadrăm undeva, dacă nu, o comisie se va deplasa la faţa locului: ori fonduri, ori materiale” a spus primarul Corneliu Aroşoaie după ce independentul Gheorghe Bejinariu a expus în şedinţa de Consiliu Local drama nanogenarei din Eşanca. Neavând nici o rudă în sat, bătrâna locuieşte în prezent la familia Apreutese. „Nu sunt rudă cu bătrânica, nu sunt nimica, sunt doar un om de suflet care vrea să facă un bine. Bătrânica stă în prezent cu mama mea care are 71 de ani. Are doar o fată înfiiată la Constanţa cu care am discutat la telefon şi ea are posibilităţi materiale reduse şi doi copii cu grave probleme de sănătate. Am fost la Primărie şi toţi mă pasau de ici dincolo, eu nu am nici o obligaţie, dar totuşi mă gândesc că e om şi nu ştie nimeni ce ajungem fiecare” a declarat pentru Darabaneni.ro, Costel Apreutese.

Am vorbit cu mai mulţi cetăţeni din Darabani: Ionel Gheorghiciuc a spus că el contribuie cu o maşină de balastru, Georgel Nazare a promis că îi dă un pat, o saltea şi ce ne mai trebuie, Liviu Hrimiuc a spus că el face geamurile şi uşile, dar în primul rând trebuie să facem casa. Ne mai trebuie nişte bolţari şi nişte ciment. Indiferent unde sunt oameni cu suflet care vor să ajute să meargă la Mănăstire şi am vorbit cu părintele, cine aduce ajutoare pentru bătrână să lase acolo la Mănăstirea Sf. Treime din Eşanca. Am vorbit şi cu nişte meseriaşi care au spus că îşi dau şi ei tot interesul să ajute această persoană la necaz, pentru că în curând va veni zăpada. În prezent, bătrâna plânge şi spune că îi pare rău că a ieşit din casă în momentul în care a izbucnit incendiul, ca să nu mai chinuie pe nimeni. Stă la noi, dar plânge tot timpul şi merge acolo în fiecare zi” ne-a mărturisit Apreutese.

Terifiant este că sub cerul liber, printre ruinele fostei sale locuinţe, nu departe de sicriul pe care şi-l pregătise pentru creştinescul sfârşit, bătrâna şi-a improvizat un pat unde doreşte să doarmă pentru a nu reprezenta o povară pentru nimeni. „Are foarte mult bun simţ, afirmând că ne necăjeşte pe noi. I-am spus că  nu e nici un necaz, că Dumnezeu are grijă de fiecare” a conchis Costel Apreutese.  
Astăzi a fost prima mea zi de lucru după ce am fost plecată în concediu. Nu ştiu ce şi cum, eu când am venit astăzi la serviciu, d-l primar a plecat la Botoşani. A venit cineva şi a întrebat, dar nu vă pot spune mare lucru. Mâine dimineaţă trebuie să discutăm cu d-l primar să vedem despre ce este vorba. Mâine (n.r.-2. 10.2013), aceasta va fi prima problemă care va fi analizată” a declarat pentru Darabaneni.ro, Rodica Stoian, şef Serviciu asistenţă socială din cadrul Primăriei Darabani. Aflând de la reporterul Darabaneni.ro despre drama bătrânei din Eşanca, deputatul Costel Şoptică a spus că va sosi la Darabani pentru a întinde o mână de ajutor în acest caz social.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăCorneliu AroşoaieincendiuRodica Stoiandrama
7:45 pm Marti, 01 Octombrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare