Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Corneliu Aroşoaie

Arosoaie anunta MAREA ASFALTARE. Tirniceru: „Banuiesc ca n-o sa fie...: unde-i damb punem pamant, unde-i groapa punem apa”

Luni, 01 Aprilie, 2013

Primarul urbei a spus că face demersuri pentru turnarea unui nou covor asfaltic de la staţia de călători din Bajura până la ieşirea din Darabani spre Păltiniş, iar de la Oglinzi până la Autogară drumul naţional ar urma să fie lărgit cu 1,5 până la 2 metri. „Dorim să facem acest covor asfaltic de la intrare până la ieşire, cu obligativitatea şi promisiunile celor de la Compania Naţională şi a celor care ne sprijină pe linie politică şi administrativă. ...  continuare »

Fara comentarii »

Costica Macaleti: „Se pare ca sunteti buni in fata lui Dumnezeu”. Prefectul nu s-a regasit in pomelnicul slujbei de sfintire a spitalului VIDEO

Duminica, 17 Martie, 2013

Chiar dacă prenumele prefectului Costică Macaleţi nu s-a aflat în pomelnicul slujbei de sfinţire a noii unităţi spitaliceşti de la Darabani alături de cele ale parlamentarilor botoşăneni, reprezentantul Guvernului din judeţul Botoşani a spus că Divinitatea îşi face simţită prezenţa printre dărăbăneni. De asemenea, Macaleţi a spus că nu mai doreşte ca primarul Corneliu Aroşoaie să-i facă „observaţie” în legătură cu marginalizarea celui mai nordic ...  continuare »

Fara comentarii »

Gheorghe Damian: „A fost foarte simplu să se închidă politic spitalul, şi tot politic s-a deschis”

Duminica, 17 Martie, 2013

„A fost foarte simplu să se închidă politic spitalul, şi tot politic s-a deschis, într-un termen cât mai scurt. Când eu am fost contactat de preşedintele CJ că trebuie deschisă această secţie, nu ştiu dacă a durat 15 minute, în faţa d-lui primar şi a d-lui Mihăilescu, i-am spus: <<D-le preşedinte, trebuie să găsim soluţia, dacă asta e situaţia>>. Cine a greşit, noi încercăm să reparăm acum, dar ne pare rău că am reparat doar parţial, ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie catre Soptica: „N-are nimic ca ati intarziat, spitalul este deschis tot timpul” VIDEO

Duminica, 17 Martie, 2013

Şoptică a precizat că a „dansat braţ la braţ” cu senatorul Mihăilescu pentru a finaliza demersurile de redeschidere a unităţii spitaliceşti din Darabani. Deputatul liberal a mulţumit managerului Spitalului Judeţean, Gheorghe Damian, pentru susţinere precizându-i şefului spitalului, mai în glumă, mai în serios, să aibă grijă în mod special de secţia dărăbăneană din subordinea sa. „Felicitări pentru deschiderea secţiei exterioare, dar în mod ...  continuare »

Fara comentarii »

Arosoaie si doamnele din echipa: „Lucrand intr-o echipa am realizat ceea ce e astazi” şi „Aveti toata sustinerea noastra

Sambata, 16 Martie, 2013

Deputatul PSD Tamara Ciofu a transmis şi un mesaj din partea senatorului Şerban Mihăilescu. „Acest spital nu trebuia închis niciodată în această zonă unde infrastructura nu tocmai bine pusă la punct împiedică accesul spre locuinţele oamenilor şi timpul care nu este întotdeauna prielnic este nevoie de un aşezământ spitalicesc care să deservească în orice moment oamenii. Transmit din partea d-lui senator Şerban Mihăilescu urarea de viaţă lungă spitalului, ...  continuare »

Fara comentarii »

Parlamentari, primari, directori si prefect, prezenti la taierea panglicii spitalului din Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 16 Martie, 2013

Sâmbătă, 16 martie 2013, a fost inaugurată oficial secţia exterioară de la Darabani a Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, eveniment la care au participat 4 parlamentari social-liberali, prefectul Costică Macaleţi, consilieri, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu, edilul şef al comunei Conceşti, Costel Nazare, dar şi şefi de instituţii de la Darabani şi Botoşani. Gazda manifestării a fost Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani. ...  continuare »

Fara comentarii »

Drumul National din Darabani, ca dupa bombardament! GALERIE FOTO Discutii, demersuri si promisiuni dupa vizita sefului CNADNR

Vineri, 15 Martie, 2013

După ce a parcurs drumul Târgu Frumos-Botoşani, şeful CNADNR a spus că se aştepta la o arteră mai proastă decât este în realitate. „Din ce auzisem înainte credeam că e mai rău, dar sunt lucruri care se pot ţine sub control, să reparăm drumurile astea, dar prima oară trebuie să văd tot judeţul şi după aceea să-mi formez o părere, ce vom face anul ăsta”, a afirmat Mircea Pop, conform Botosaneanul. Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi ...  continuare »

Fara comentarii »

900 000 lei de la bugetul de stat repartizati de Consiliul Judetean orasului Darabani

Joi, 07 Martie, 2013

În ședința de miercuri, 6 martie 2013, consilierii judeţeni au votat repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene ...  continuare »

Fara comentarii »

Director “Mavromati” despre redeschiderea spitalului: “Nu pot avansa termenul de 1 Martie. Mi-as fi dorit sa fie ca un martisor pentru darabaneni”

Marti, 12 Februarie, 2013

Ioan Asaftei, director îngrijiri Spitalul Judeţean Botoşani, a precizat că s-a înaintat documentaţia necesară pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare a spitalului, inclusiv pentru secţia exterioară de la Darabani. “S-a intrat în linie dreaptă. Am primit structura organizatorică aprobată de Consiliul Judeţean şi vizată de Ministerul Sănătăţii pentru cele 10 paturi de Interne şi 10 de Pediatrie. Am înţeles că s-au mai făcut mici lucrări ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a aprobat planul de lucrari pentru beneficiarii de ajutor social. Tirniceru: „Cand stau in coada de lopata sau in crasma, tot ore de lucru sunt?”

Duminica, 03 Februarie, 2013

Astfel, cei care vor să intre în posesia ajutorului social trebuie să efectueze lucrări de cărăţare a cursurilor de apă, a şanţurilor şi rigolelor pe tot parcursul anului, să efectueze lucrări de curăţenie şi întreţinere a Stadionului Orăşenesc când echipa CS Darabani joacă pe teren propriu, să deszăpezească iarna drumurile şi să taie lemne în şcoli, grădiniţe, dispensare săteşti sau la persoanele în vârstă ş.a. Planul de lucrări (vezi mai ...  continuare »

Fara comentarii »

Mica Unire, mare sarbatoare la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Vineri, 25 Ianuarie, 2013

Ziua de 24 ianuarie a intrat de mult în calendarul dărăbănenilor ca un prilej de sărbătoare, chiar dacă foarte mulţi dintre cei care participă la această manifestare nu asimilează această dată decât cu „Hora Unirii şi retragerea cu torţe”. În 2013, după ce am trecut cu bine de apocalipticul 2012 şi de sărbătorile ţinute pe stil nou şi pe stil vechi, ziua „Micii Uniri” de la 1859 dintre Moldova şi Ţara Românească a fost sărbătorită cu fastul ...  continuare »

Fara comentarii »

Consilierii locali au stabilit in sedinta extraordinara taxele si impozitele pentru anul 2013

Joi, 17 Ianuarie, 2013

„Necesitatea stabilirii impozitelor şi taxelor derivă din obligaţia întocmirii proiectului de buget pentru anul 2013, în vederea sigurării surselor financiare, fără de care nu pot funcţiona activităţile administraţiei publice locale” se arată în expunerea de motive a primarului Corneliu Aroşoaie. „Menţionăm că activităţile economice din oraş, respectiv producţia industrială, agroalimentară, prestările de servicii şi comerţul se situează la un ...  continuare »

Fara comentarii »

Comisie a Spitalului Judetean Mavromati, „vizita de informare” la fostul Spital Orasenesc Darabani

Luni, 14 Ianuarie, 2013

Delegaţia botoşăneană a fost mulţumită de ceea ce a găsit la fostul Spital Orăşenesc, chiar dacă dărăbănenii nu au finalizat nici până la această dată inventarul bunurilor unităţii sanitare, a cărei activitate este suspendată din data de 1 aprilie 2011. La Darabani au fost prezenţi Oana Adomniţei, director financiar-contabil al Spitalului Judeţean, Ioan Asaftei, director îngrijiri, consilierul juridic Dorel Huţanu şi şeful Biroului tehnic din cadrul ...  continuare »

Fara comentarii »

Dimitrie Cantemir a castigat „batalia” cu Theodor C. Bals pentru liceu, in sedinta de Consiliul Local

Sambata, 12 Ianuarie, 2013

Noua denumirea a fostului Grup Școlar Darabani a generat discuţii contradictorii din momentul în care a intrat în atenția opiniei publice. Cu toate că unitatea de învăţământ a funționat câteva luni cu denumirea de Dimitrie Cantemir, titulatură ce apărea și pe site-ul Ministerului Educației, pe 19 decembrie 2012 consilierii locali au adus din nou în discuţie această chestiune, doar că în cadrul ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, aleşii au ...  continuare »

Fara comentarii »

Corneliu Arosoaie: „Sa avem incredere ca Dumnezeu nu ne va uita si nu ne vor uita nici guvernantii”

Joi, 27 Decembrie, 2012

În primul rând vreau să transmit tuturor dărăbănenilor Sărbători fericite! Dacă ar fi să facem o scurtă analiză a primelor șase luni de mandat, da, putem spune că a fost un început cu foarte multe evenimente. Dacă este să vorbim de cele plăcute aș face referire la cele ce țin de administrație, în speță la faptul că am reușit în cele din urmă să redeschidem această secție exterioară a Spitalului Județean, despre care am tot vorbit. Când vorbesc ...  continuare »

Fara comentarii »

TRADITII SI OBICEIURI Uraturi ironice, versuri xxx si aluzii critice la adresa alesilor locali GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 23 Decembrie, 2012

La finalul spectacolului de Crăciun oferit de copii și elevii din Darabani și Concești în incinta Casei de Cultură „Theodor Balş”, dărăbănenii au avut parte de un show pe cinste oferit în aer liber de urători din zona oraşului Darabani. Pe un ger năprasnic au întreținut atmosfera căiuții, cerbii și nuntașii din Concești, banda lui Șuhan din Movila plus urători şi căiuţi din Hudești, respectiv Teioasa. Urăturile tradiționale au fost îmbinate cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Corneliu Arosoaie, la premierea seniorilor darabaneni: „Ce ne va oferi Dumnezeu aceea va vom oferi si noi d-voastraGALERIE FOTO

Duminica, 23 Decembrie, 2012

Un gest nobil al administraţiei publice locale, care în pragul Sărbătorii Crăciunului, s-a gândit să premieze 23 de perechi de dărăbăneni, care anul acesta au împlinit 50 de ani de căsnicie. Cu această ocazie, edilulul şef al urbei nu a ezitat să mulţumească guvernanţilor actuali care au aprobat redeschiderea spitalului din Darabani. De asemenea, primarul a anunţat secţiile care le va avea unitatea spitalicească din localitate, a promis reabilitarea drumurilor ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare