Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Corneliu Aroşoaie

INTERVIU Serban Mihailescu: „Nu te poti opri ca ai facut 16 km de asfalt”

Sambata, 16 Noiembrie, 2013

 După ce a fost prezent vineri, 15.11.2013, la masa discuţiilor organizată de Instituţia Prefectului, alături de alţi parlamentari precum liberalul Costel Şoptică, dar şi de reprezentanţi ai patronatelor plus mai mulţi lideri sindicali, senatorul UNPR a plecat spre Darabani, dar s-a oprit la Dorohoi, parlamentarul menţionând că nu a mai ajuns în urbea de pe malul Prutului, deoarece primarul Corneliu Aroşoaie nu era în localitate. Mihăilescu a confirmat că ...  continuare »

Fara comentarii »

„American way” from Darabani

Luni, 11 Noiembrie, 2013

Cine mai poate spune că nu s-a schimbat nimic după vizita primarului Corneliu Aroşoaie în America? Imediat după revenirea edilului şef în Darabani, arterele principale ale oraşului au fost împodobite cu brăduţi...asemenea celor din faţa Casei Albe (stânga). Să vină Moşu’! (fotomontaj sursa: clubuldepresatransatlantic)  continuare »

Fara comentarii »

Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani a implinit 56 de ani FOTO

Sambata, 26 Octombrie, 2013

„Au fost marcate zilele liceului dărăbănean în cadrul unui careu în care s-au prezentat şi rezultatele elevilor. S-a prezentat practic Ziua Liceului. Manifestarea a fost organizată de d-l consilier educativ, prof. Lucian Sîrbu” a spus Florin Ignat, directorul Liceului „Dimitrie Cantemir” Darabani. Eleva Mihaela Dron a dat citire unor informaţii despre domnitorul Dimitrie Cantemir, iar elevii premiaţi la diferite concursuri şi olimpiade şcolare au fost ...  continuare »

Fara comentarii »

Veste proasta pentru CS Darabani. Cel mai bun jucator paraseste echipa „M-au atins

Vineri, 18 Octombrie, 2013

Fostul jucător al echipei FC Botoşani, care a fost convocat şi la naţionala de juniori a României, Mihai Vatavu, în prezent legitimat la CS Darabani, doreşte să renunţe la fotbal, cel puţin până la iarnă. Fotbalistul este cu orgoliul rănit după declaraţiile edilului şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, când aleşii locali au votat acordarea unui ajutor pentru studentul la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi. De asemenea, Vatavu este dezamăgit de ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SAPTAMANII Fara locuri de munca, fara gaz…traim visul american la limita saraciei

Luni, 14 Octombrie, 2013

A mai scrie astăzi despre scârțâielile din administrația publică locală pare în general un lucru desuet, și nu doar la noi ci peste tot. Primarii, consilierii, funcționarii nu prea sunt educați în acest colț de Europă în spiritul receptivității la criticile venite dinspre opinia publică, o opinie publică reprezentată, vrem nu vrem, de presă sau de ONG-uri. Suntem obișnuiți deja să vedem cum edilii locali sunt într-un continuu război cu presa, cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Ajutor din partea Primariei si CL Darabani pentru fotbalistul Mihai Vatavu

Duminica, 06 Octombrie, 2013

La propunerea preşedintelui CS Darabani, Vasile Floria, aleşii locali au stabilit la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local (CL) Darabani să aloce o sumă de bani din fondul pentru sport şi mijlocaşului primei echipe a oraşului, Mihai Vatavu, care în prezent studiază la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Independentul Dan Tîrniceru Ifrim a considerat prea mare suma de 300 de milioane de lei ...  continuare »

Fara comentarii »

Dupa „...unde-i damb punem pamant, unde-i groapa punem apa”, Tirniceru lauda acum MAREA ASFALTARE FOTO

Miercuri, 02 Octombrie, 2013

Bănuiesc că n-o să fie asfaltarea aia: unde-i dâmb punem pământ, unde-i groapă punem apă” afirma Dan Tîrniceru Ifrim la şedinţa ordinară a Consiliului Local din luna martie a.c. Atitudinea alesului local s-a schimbat radical la finele lunii septembrie, după ce Andrei Budianu, inspectorul Biroului Achiziţii publice şi Implementare Proiecte-Programe din cadrul Primăriei Darabani a prezentat indicatorii tehnico-economici ai lucrării de modernizare a infrastructurii ...  continuare »

Fara comentarii »

DRAMA Casa unei batrane din Esanca a fost facuta scrum IMAGINI DE COSMAR

Marti, 01 Octombrie, 2013

Dănilă Rariţa, de 97 de ani, din Eşanca a rămas săptămâna trecută fără acoperiş deasupra capului după ce casa sa a ars în totalitate într-un incendiu propagat, cel mai probabil, de la coşul supraîncălzit. Sosiţi la faţa locului, pompierii nu au mai putut salva mare lucru, oprind propagarea incendiului şi la celelalte case din sat. Independentul Gheorghe Bejinariu a prezentat acest caz în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Darabani, dar a trecut ...  continuare »

Fara comentarii »

Dupa 30 de ani, Darabanii vor avea din nou muzeu. Jar: „Cam tarziu...Muzeul pentru dansii este ca o mancare fara gust”

Luni, 30 Septembrie, 2013

Consiliul Local Darabani a aprobat în cadrul ultimei şedinţe ordinare înfiinţarea Muzeului Orăşenesc de Istorie şi Etnografie în conacul Balş, unde în prezent funcţionează Biblioteca Orăşenească şi mai multe secţii ale Clubului Copiilor din localitate. Dumitru Jar, cel care, la prima vedere, ar trebui să se bucure că obiectele pe care le-a colecţionat îşi vor găsi locul într-un cadru adecvat, consideră intervenţia aleşilor dărăbăneni tardivă şi ...  continuare »

Fara comentarii »

„Sfoara in tara” pentru reabilitarea strazii Muncitorului. Se cauta firma, se ofera 720 milioane

Duminica, 29 Septembrie, 2013

Au existat mai multe tentative nereuşite din partea administraţiei publice locale de a reabilita strada care leagă societatea Sagrod de DN 29A. „Strada asta a Muncitorului parcă este cu ghinion. Noi şi anul trecut am avut nişte fonduri, nu ştiu de ce toate societăţile se feresc de a veni pentru că suma pe care noi o avem deocamdată este foarte mică. D-voastră (n.r.-consilierii locali) aţi aprobat pentru str. Muncitorului 720 milioane de lei vechi din care trebuie ...  continuare »

Fara comentarii »

Primaria Darabani intentioneaza sa inchida traficul rutier din centru in week-end

Miercuri, 18 Septembrie, 2013

„Vom întocmi documentaţia necesară ca de la Oglinzi şi până la Autogară să preluăm noi acest tronson, să fie al CL şi de vineri după amiază şi până duminică la 12 noaptea să fie închisă circulaţia pentru promenadă. Este ideea mea pentru a veni în slujba cetăţenilor să aibă şi ei un loc pentru că micşorându-se spaţiul de joacă pentru copii (când spun de joacă, pe trotuar pe unde mergeau cu rolele şi cu ce mai mergeau ei) le dăm posibilitatea ...  continuare »

Fara comentarii »

Alesii locali au decis: Carutele au interzis pe arterele principale din Darabani

Joi, 05 Septembrie, 2013

Marius Aroşoaie, şeful Serviciului Poliţia Locală din cadrul Primăriei Darabani, a citit textul prezentei hotărâri în care se precizează că „accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă se interzic pe drumul naţional - DN 29 A,  ce străbate ...  continuare »

Fara comentarii »

EVENIMENT S-a turnat primul km de covor asfaltic la Darabani! FOTO

Miercuri, 28 August, 2013

După multe vreme, Darabani ia faţa celorlalte oraşe din judeţul Botoşani, cel puţin la km de covor nou asfaltic. Din totalul de 14,5 km în valoare de 85 de miliarde de lei vechi, 4 km de asfalt i-au revenit oraşului Flămânzi, 2,5 km au mers la Bucecea, iar restul la Darabani. Aşa cum Darabaneni.ro v-a anunţat în exclusivitate la jumătatea lunii iunie, lucrările sunt efectuate de societatea SC Viarom Construct SA, parte a grupului francez Eurovia, despre care şeful ...  continuare »

Fara comentarii »

Consilierii locali au deschis Calea Americana pentru primarul Corneliu Arosoaie

Duminica, 11 August, 2013

Aleşii locali dărăbăneni s-au întrunit miercuri, într-o şedinţă extraordinară fulger care a durat mai puţin de patru minute. Consilierii au votat în unanimitate două proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind participarea primarului oraşului Darabani la „American Way-Calea Americană. Ce şi cum putem face noi pentru a atinge performanţele lor?”, proiect lansat de Revista Română de Administraţie Publică Locală. Edilul şef al urbei i-a invitat ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabanean certat cu legea scos afara cu Politia din sedinta de Consiliu Local

Duminica, 12 Mai, 2013

„Vreau să vă informez că de la Oglinzi şi până la Autogară, dacă nu o să vedeţi bordurile vopsite, nu le vopsim din următorul motiv: Este mai mult ca sigur posibil ca într-o săptămână, două, maxim trei, hai să zicem o lună, putem să facem lărgirea, pentru că nu are sens să dăm 50 de milioane pe vopsea şi pe diluant şi apoi acestea să dispară. (n.r.-bordurile). Vom scoate aceste borduri, vom lărgi un pic şoseaua, vom micşora trotuarele, venim cu ...  continuare »

Fara comentarii »

ZILELE ORASULUI, din nou amanate. Corneliu Arosoaie: „Intai asfalt si apoi bal!”

Vineri, 05 Aprilie, 2013

„Iniţial am vrut să venim în faţa d-voastră cu Hotărâre de Consiliu Local ca Zilele oraşului să fie de Ispas. Am discutat cu colegii şi cu cei de la Compania Naţională de drumuri şi am spus că dacă noi ne apucăm şi facem până-n toamnă, ducem lucrarea asta, probabil vom amâna această sărbătoare pentru toamnă. Dacă nu, fac ca şi cu spitalul: Întâi asfalt şi apoi bal! Dacă ne ajută Dumnezeu să începem lucrările, trebuie să facem şanţ de o parte ...  continuare »

Fara comentarii »

SUFLET PENTRU SUFLET alaturi de Monica. Episodul Paltinis GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 04 Aprilie, 2013

Marţi, organizatorii au reuşit să adune 2739 lei la finalul spectacolului de la Casa de Cultură “Theodor Balş” din Darabani, la care au asistat elevii Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”. Miercuri, la Păltiniş, Căminul Cultural din comuna vecină a devenit neîncăpător pentru cele aproximativ 200 de persoane, în marea lor majoritate copii, cadre didactice şi săteni. Aleşii din zonă nu s-au îngrămădit la aceste spectacole, dar Mirel Dascălu, promoterul ...  continuare »

Fara comentarii »

Sedinta de Consiliu Local cu “bobarnace” intre Dan Tirniceru Ifrim si Corneliu Arosoaie

Miercuri, 03 Aprilie, 2013

Tîrniceru l-a ironizat pe primar cu privire la lipsa apei curente din satul Bajura. “M-au rugat oamenii din Bajura să reduceţi presiunea la apă, ca să nu le sară robineţii din pereţi” i-a spus consilierul local edilului şef al urbei. Aroşoaie l-a contraatacat pe Tîrniceru, “reproşându-i” faptul că presiunea nu este bună la buteliile pe care le distribuie firma consilierului local. Tîrniceru a spus că va prezenta în cadrul următoarei şedinţe de Consiliu ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare