Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Corneliu Aroşoaie

23 de cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie, sarbatorite la Primaria Darabani

Sambata, 22 Decembrie, 2012

Corneliu Aroşoaie, edilul şef al oraşului, a invitat duminică, 23 decembrie, la sediul Primăriei din localitate, 23 de familii din Darabani, care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie, adică au avut nunta atunci când în Darabani se desăvârşea colectivizarea agriculturii. Festivitatea organizată în cinstea lor de către conducerea Primăriei oraşului va deschide manifestările  cultural-artistice „Tradiţii şi obiceiuri”, care vor avea loc în ...  continuare »

Fara comentarii »

CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”

Joi, 20 Decembrie, 2012

„D-l primar spune că la insistenţa conducerii liceului a introdus acest punct pe ordinea de zi şi spune directorului că trebuia să facă aceste demersuri mult mai devreme, pentru ca domnii consilieri să poată studia materialele necesare. Astfel, propune retragerea de pe ordinea de zi” se arată în procesul verbal al şedinţei extraordinare de Consiliu Local (CL), de miercuri, 19 decembrie. 12 consilieri locali au fost de acord cu propunerea edilului şef al urbei, doi ...  continuare »

Fara comentarii »

Gheorghe Iavorenciuc a primit „cadou” 8 miliarde de sarbatori prin intermediul Primariei Darabani

Sambata, 15 Decembrie, 2012

În momentul depunerii candidaturilor pentru Parlamentul României, Gheorghe Iavorenciuc împreună cu colegii săi din PER Botoşani au plantat un brăduţ în faţa Primăriei Botoşani. Ecologistul nu a câştigat un mandat de senator în Colegiul 3 Botoşani, dar nici nu a transpirat foarte mult în campania electorală, ci a transpirat la propriu pe plajele din America Centrală (foto jos), în timp ce alţi aspiranţi la Parlamentul României rupeau nămeţii din judeţ. În ...  continuare »

6 Comentarii »

Zilele orasului au fost amanate, din nou, din cauza vremii. Uratorii sunt asteptati, in 23 decembrie, la Primarie

Marti, 11 Decembrie, 2012

Programate iniţial pentru finele lunii octombrie, Zilele oraşului au fost reprogramate pentru începutul lunii decembrie, sub titulatura Serbările zăpezii care s-au transformat ulterior în Tradiţii şi obiceiuri gospodăreşti pentru a nu fi speculate electoral, spectacol care ar fi trebuit să aibă loc week-endul următor. Consiliul Judeţean a alocat pentru acest eveniment 30.000 lei, care se adaugă la cei 20.000 din bugetul local. „Bani sunt, dar riscăm prea mult. ...  continuare »

8 Comentarii »

COD GALBEN Darabaniul ingropat in zapada GALERIE FOTO

Duminica, 09 Decembrie, 2012

Potrivit primelor atenţionări transmise de Centrul Meteorologic Regional Moldova, judeţul Botoşani se va afla sub incidenţa Codului Galben de ninsori, până în ziua alegerilor parlamentare, la orele 20:00, dar ulterior Codul Galben s-a prelungit până luni, orele 11:00. Vântul va avea intensificări, cu viteze între 10 – 15 km/h, favorizând pe alocuri formarea de suluri de zăpadă. După ce toată noaptea a nins, în prezent circulaţia se desfăşoară cu foarte ...  continuare »

Fara comentarii »

Frig, fete dezbracate si atmosfera incendiara la spectacolul USL GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 06 Decembrie, 2012

Gerul de afară nu i-a oprit pe dărăbăneni să iasă din casă la spectacolul USL de joi, 6 decembrie. Petrecerea a fost deschisă de celebra interpretă de folclor, Margareta Clipa. Efortul artistei de a-i încălzi pe ce cei prezenți prin cântec și joc a avut succes doar pe jumătate. Următorii invitați au venit de peste Prut, şi anume frații Ștefăneţ care împreună cu Ion Paladi au reșit să-i determine pe câţiva dărăbăneni să se prindă în horă. Dacă ...  continuare »

15 Comentarii »

A venit iarna si la Darabani! GALERIE FOTO

Joi, 06 Decembrie, 2012

În ceea ce privește pregătirea administrației administraţiei locale pentru sezonul de iarnă, primarul a declarat că echipamentele și oamenii din subordine sunt pregătiți să intervină în orice moment. ”Avem trei utilaje disponibile și funcționale, unul pentru deszăpezirea troatuarelor și două pentru străzi. Rezerve de motorină avem,  iar oamenii sunt pregătiți pentru orice situație”, a declarat pentru Darabaneni.ro, Corneliu Aroșoaie, primarul ...  continuare »

2 Comentarii »

Sancos a castigat Cupa USL, Bombardierul a terminat pe trei GALERIE FOTO

Luni, 03 Decembrie, 2012

Havârna a muncit mult în finala mică a Cupei USL, dar nu a rezistat în faţa fotbalului „tiki-taka” parcticat de Bombardierul, care a ocupat, în final, ultima treaptă a podiumului competiţiei. Lovitura de începere a marii finale a Cupei USL  a fost dată de candidatul social-liberal la Parlamentul României pe Colegiul Darabani, Costel Şoptică. Finala mare a oferit publicului un fotbal de calitate, în viteză. USL Team a „desenat” frumos jocul prin ...  continuare »

4 Comentarii »

Ziua Nationala, sarbatorita in avans la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Joi, 29 Noiembrie, 2012

Joi, 29 noiembrie, la orele prânzului, Sala de festivităţi a Primăriei a fost arhiplină cu ocazia manifestărilor organizate în uvertura Zilei Naţionale. Directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, prof. de istorie Lucian Florea a dat  startul sărbătorii punctând principalele etape ale Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. „Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil care nu îşi cunoaşte părinţii” a citat din Nicolae Iorga consilierul ...  continuare »

1 Comentariu »

Politicienii, in gura darabanenilor: „De unde atata hotie si potlogarie?” GALERIE FOTO

Marti, 27 Noiembrie, 2012

Candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul Darabani, Costel Şoptică, şi Marius Budăi, care l-a reprezentat pe senatorul Şerban Mihăilescu, pretendentul la un nou fotoliu de parlamentar în Colegiul Săveni-Darabani, au venit duminica trecută în faţa dărăbănenilor împreună cu şefii Primăriei din localitate şi alţi aleşi dărăbăneni. Oamenii le-au prezentat politicienilor nemulţumirile şi necazurile cu care se confruntă, dar au avut puterea să-l ...  continuare »

4 Comentarii »

Darabani, liderul datornicilor judetului, a primit de la CJ 9 miliarde pentru stingerea arieratelor

Miercuri, 14 Noiembrie, 2012

Consilierii judeţeni s-au întrunit miercuri, orele 10:00, în şedinţă extraordinară pentru a împărţi cele peste 71 de miliarde de lei vechi de la Guvern administraţiilor publice locale în vederea stingerii arieratelor pe care Primăriile le înregistrează în prezent. Oraşului Darabani i-a fost repartizată cea mai mare sumă, 905 mii lei, de aproximativ 8 ori mai mult dacât banii alocaţi municipiului Dorohoi şi de 27 de ori mai mult decât a primit oraşul ...  continuare »

5 Comentarii »

Utilajele Primariei, pe butuci. Arosoaie: „Au fost luate la mana a doua sau a treia”

Vineri, 02 Noiembrie, 2012

„Având în vedere faptul că utilajele pe care le avem în prezent în parcul de maşini sunt cumpărate la mâna a doua sau a treia şi nu sunt în stare de funcţionare, suntem nevoiţi să încheiem contracte cu alte firme pentru lucrările de pietruire şi profilare a drumurilor. Încărcăm balastru cu maşinile altora, facem încărcări şi descărcări cu buldoexcavatorul altuia. O să facem o comisie să verificăm tot ce este utilaj depăşit şi să vedem dacă ne ...  continuare »

4 Comentarii »

Arosoaie nu vrea BAL FARA SPITAL ZILELE ORASULUI au fost amanate

Joi, 25 Octombrie, 2012

Consiliul Judeţean urmează să repartizeze bani mai multor administraţii publice locale în vederea organizării de festivaluri. Printre acestea se află şi oraşul Darabani care va primi de la diriguitorii judeţului 30.000 lei. „Nu discutăm de risipă de bani, aţi văzut că CJ-ul a dat 100.000 de lei pentru organizarea unui târg de interes judeţean, în comparaţie cu judeţul Neamţ care a alocat 350.000 de euro”, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ, conform ...  continuare »

3 Comentarii »

Proiecte aprobate de CL cu promisiuni de finantare de la CJ

Vineri, 12 Octombrie, 2012

Consilierii locali s-au întrunit joi, 11.10.2012, în şedinţă extraordinară şi au analizat trei proiecte de hotărâre care privesc reabilitarea accesului carosabil blocuri şi a terenului de sport din cadrul Asociaţiei de locatari nr. 2 plus amenajarea trotuarelor de pe str. 1 Decembrie, ieşirea spre Hudeşti. În condiţiile în care Primăria Darabani are în prezent datorii în valoare de 23,5 miliarde de lei vechi, speranţele de finanţare se îndreaptă spre ...  continuare »

5 Comentarii »

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare