Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Dimitrie Cantemir a castigat „batalia” cu Theodor C. Bals pentru liceu, in sedinta de Consiliul Local
Noua denumirea a fostului Grup Școlar Darabani a generat discuţii contradictorii din momentul în care a intrat în atenția opiniei publice. Cu toate că unitatea de învăţământ a funționat câteva luni cu denumirea de Dimitrie Cantemir, titulatură ce apărea și pe site-ul Ministerului Educației, pe 19 decembrie 2012 consilierii locali au adus din nou în discuţie această chestiune, doar că în cadrul ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, aleşii au decis amânarea hotărârii, motivând că subiectul necesită discuții aprofundate în mediile intelectuale ale urbei. După ședința respectivă, primarul Corneliu Aroșoaie afirma că nici societatea civilă nu este de acord cu o denumire propusă de două persoane.
În cadrul primei şedinţe extraordinare de Consiliu Local de anul acesta, care a avut loc vineri,11 ianuarie, un singur consilier, Dan Ifrim Tîrniceru, s-a abţinut când s-a votat noua denumire a liceului. Adrian Meţler, Gheorghe Caba şi Petrică Hrimiuc au fost absenţi. Unii dintre consilieri şi-au exprimat şi de această dată nemulţumirea că nu primesc documentaţia şedinţelor în timp util, aşa cum prevede legea. Din acest motiv, avocatul Petrică Hrimiuc s-a abţinut să voteze toate proiectele de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe extraordinare din luna decembrie. „Am intrat în sală, dar nici nu am ştiut ce votăm” a spus luna trecută Hrimiuc.
O altă nemulţumire a aleşilor este programarea şedinţelor la o oră matinală când majoritatea sunt la serviciu. Proiectul de hotărâre privind validarea numelui liceului nu s-a aflat pe invitaţiile trimise aleşilor locali, dar a fost aprobat. Într-o ședință fulger, anunțată târziu și desfășurată la prima oră a zilei, consilierii nu au mai avut nevoie de dezbateri intelectuale și nici de discuții aprinse. Primarul Corneliu Aroșoaie a fost foarte succint în declarații. „Nu am ce să spun, dacă a așa au votat consilierii, eu ce să fac?”, a declarat edilul şef al urbei pentru Darabaneni.ro. Nici directorul adjunct al liceului, Alin Prisăcariu, nici consilierul local Lucian Florea nu au vrut să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect. După ședințe marcate de discuții aprinse și contre între consilierii locali, iată că Dimitrie Cantemir a câștigat, în final, lupta cu Theodor C. Balș.
Citiţi pe aceeaşi temă:
CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”
Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani OFICIAL sau NEOFICIAL?
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”