Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dimitrie Cantemir a castigat „batalia” cu Theodor C. Bals pentru liceu, in sedinta de Consiliul Local

 

Noua denumirea a fostului Grup Școlar Darabani a generat discuţii contradictorii din momentul în care a intrat în atenția opiniei publice. Cu toate că unitatea de învăţământ a funționat câteva luni cu denumirea de Dimitrie Cantemir, titulatură ce apărea și pe site-ul Ministerului Educației, pe 19 decembrie 2012 consilierii locali au adus din nou în discuţie această chestiune, doar că în cadrul ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, aleşii au decis amânarea hotărârii, motivând că subiectul necesită discuții aprofundate în mediile intelectuale ale urbei. După ședința respectivă, primarul Corneliu Aroșoaie afirma că nici societatea civilă nu este de acord cu o denumire propusă de două persoane.

În cadrul primei şedinţe extraordinare de Consiliu Local de anul acesta, care a avut loc vineri,11 ianuarie, un singur consilier, Dan Ifrim Tîrniceru, s-a abţinut când s-a votat noua denumire a liceului. Adrian Meţler, Gheorghe Caba şi Petrică Hrimiuc au fost absenţi. Unii dintre consilieri şi-au exprimat şi de această dată nemulţumirea că nu primesc documentaţia şedinţelor în timp util, aşa cum prevede legea. Din acest motiv, avocatul Petrică Hrimiuc s-a abţinut să voteze toate proiectele de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe extraordinare din luna decembrie. „Am intrat în sală, dar nici nu am ştiut ce votăm” a spus luna trecută Hrimiuc.O altă nemulţumire a aleşilor este programarea şedinţelor la o oră matinală când majoritatea sunt la serviciu. Proiectul de hotărâre privind validarea numelui liceului nu s-a aflat pe invitaţiile trimise aleşilor locali, dar a fost aprobat. Într-o ședință fulger, anunțată târziu și desfășurată la prima oră a zilei, consilierii nu au mai avut nevoie de dezbateri intelectuale și nici de discuții aprinse. Primarul Corneliu Aroșoaie a fost foarte succint în declarații. „Nu am ce să spun, dacă a așa au votat consilierii, eu ce să fac?”, a declarat edilul şef al urbei pentru Darabaneni.ro. Nici directorul adjunct al liceului, Alin Prisăcariu, nici consilierul local Lucian Florea nu au vrut să facă vreun comentariu pe marginea acestui subiect. După ședințe marcate de discuții aprinse și contre între consilierii locali, iată că Dimitrie Cantemir a câștigat, în final, lupta cu Theodor C. Balș.

Citiţi pe aceeaşi temă:
CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”
Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani OFICIAL sau NEOFICIAL?Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieAlin PrisacariuDimitrie CantemirTheodor C. Bals
5:43 pm Sambata, 12 Ianuarie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare