Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti
Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
Editorial

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
Darabani, liderul datornicilor judetului, a primit de la CJ 9 miliarde pentru stingerea arieratelor

Consiliul Judeţean a repartizat oraşului de pe malul Prutului 905 mii lei lei pentru achitarea datoriilor pe care administraţia publică locală le înregistrează în prezent. Este cea mai mare sumă alocată în judeţ. În aceste condiţii, Primăria Darabani a mai rămas cu datorii de aproximativ 10 miliarde de lei vechi.
Consilierii judeţeni s-au întrunit miercuri, orele 10:00, în şedinţă extraordinară pentru a împărţi cele peste 71 de miliarde de lei vechi de la Guvern administraţiilor publice locale în vederea stingerii arieratelor pe care Primăriile le înregistrează în prezent. Oraşului Darabani i-a fost repartizată cea mai mare sumă, 905 mii lei, de aproximativ 8 ori mai mult dacât banii alocaţi municipiului Dorohoi şi de 27 de ori mai mult decât a primit oraşul Ştefăneşti. „Noi am trimis solicitări tuturor administraţiilor publice locale şi dintr-un număr de 78 de unităţi administrativ-teritoriale, 19 nu au răspuns solicitării, 12 au spus că nu au arierate, iar 47 de unităţi administrativ-teritoriale au solicitat sume pentru achitarea arieratelor. Repartizarea s-a făcut proporţional cu volumul arieratelor” a precizat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele CJ.

Municipiul reşedinţă de judeţ nu a primit nici un ban în acest sens, „Primăria Botoşani ştie că au venit aceşti bani? Înseamnă că nu au datorii” a reacţionat consilierul judeţean Cătălin Flutur, fostul primar al oraşului Botoşani. În condiţiile în care Primăria Darabani înregistra la începutul lunii octombrie datorii de 23,5 miliarde de lei vechi, după alocarea acestor bani de la Guvern, mai rămân datorii în cuantum de 10 miliarde de lei vechi. Primarul Corneliu Aroşoaie speră că la următoarea rectificare de buget să mai achite o parte din suma datorată de administraţia publică locală din Darabani. „Între timp am mai plătit vreo 4,5 miliarde, tot aşa, prin arierate, iar necesarul nostru era acum de aproximativ 19 miliarde şi ne-au dat 9 miliarde. Mai rămânem datori cu încă 10 miliarde” a declarat pentru Darabaneni.ro, Aroşoaie.
5 Comentarii la “Darabani, liderul datornicilor judetului, a primit de la CJ 9 miliarde pentru stingerea arieratelor”
Poza saptamanii
Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat
PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.
Sondaj
Darabaneanul lunii

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”
Stiri nationale si internationale
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare
Să fie tras la răspundere Burlacu pentru datoriile care le-a făcut. Nu pățește nimic?
Felicitări domnule Arosoaie. Poate o sa reusiti sa aduceti Primaria si inevitabil si orasul Darabani pe linia de plutire cat mai aproape de zero datorii. problema este ca nu pot fi trase la raspundere persoanele responsabile de acumularea acestor datorii imense. Macar suntem si noi primii la ceva pe judet..... la datorii....
incepe sa imi placa de maniera in care se misca noul-vechi primar,in cateva luni de cand este iar la primarie nu a reusit tot ce a propus dar macar se chinuie sa faca ceva si cel mai important este ca nu ingroapa targul in datorii inutile (deocamdata),speram cu totii sa se imbunatateasca un pic situatia locala in mai bine,mai este totusi un pic de facut curatenie pe la primarie cu unii care au impresia ca primaria e proprietatea sau mostenirea lor..
In sfarsit se misca lucrurile....se deschde spitalul,se mai reduc din datorii...ma intreb cum a reusit fostul primar sa faca peste 20 de miliarde datorii cand in oras nu s-a facut cine stie ce lucrari,amenajarea centrului si pavarea a 1-2 km de trotuar.Banii din taxe si impozite in fiecare an unde se duc??Nu cred ca darabanenii au pretentia ca in oras sa aven metrou si aeroport dar in 20 si ceva de ani de democratie lucrurile s-au miscat foarte incet.
Chiar daca locuiesc in Brasov,ma bucur f.mult sa aud asemenea vesti.Ar fi cazul ca darabanenii sa inteleaga totusi ca daca se vrea "omul sfinteste locul "
Ultimele articole
Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »
29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »
Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »
Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »
În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »