Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CL a spus pas lui „Dimitrie Cantemir” la liceu. Arosoaie: „Nici societatea civila nu este de acord cu o denumire propusa de doua persoane”Edilii locali nu au fost înduplecaţi nici în cadrul ultimei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, care a avut loc miercuri,19 decembrie, să accepte atribuirea numelui domnitorului Dimitrie Cantemir, liceului din localitate. Majoritatea aleşilor au considerat că acest subiect necesită amânare pentru că trebuie aprofundat de mediul intelectual al urbei.

D-l primar spune că la insistenţa conducerii liceului a introdus acest punct pe ordinea de zi şi spune directorului că trebuia să facă aceste demersuri mult mai devreme, pentru ca domnii consilieri să poată studia materialele necesare. Astfel, propune retragerea de pe ordinea de zi” se arată în procesul verbal al şedinţei extraordinare de Consiliu Local (CL), de miercuri, 19 decembrie. 12 consilieri locali au fost de acord cu propunerea edilului şef al urbei, doi dintre ei s-au abţinut, iar doi aleşi au fost împotrivă. În acest caz, proiectul de hotărâre privind aprobarea schimbării denumirii Liceului Tehnologic Darabani în Liceul „Dimitrie Cantemir” a fost retras de pe ordinea de zi, urmând să fie rediscutat de aleşii locali într-o şedinţă următoare. „Pe bună dreptate acest proiect de hotărâre a fost amânat, deoarece nu a existat o discuţie prealabilă în acest sens. Nici societatea civilă nu este de acord cu o denumire propusă de două persoane. D-l Ignat nu vrea să înţeleagă că legislaţia actuală prevede că orice schimbare a denumirii unei străzi sau instituţii are nevoie de aprobarea CL. I-am spus de acum trei luni de zile acest lucru” a declarat pentru Darabaneni.ro, Corneliu Aroşoaie, primarul oraşului Darabani.S-a considerat că este nevoie de o dezbatere mai serioasă care să cuprindă mai mulţi factori avizaţi din mediile intelectuale ale oraşului” a spus şi consilierul local Lucian Florea, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”. Independentul Dan Tîrniceru Ifrim este mai vehement şi nu acceptă atribuirea numelui cărturarului moldovean unităţii de învăţământ, în detrimentul hatmanului Theodor Balş. „Ar trebui să-l respectăm pe Balş, măcar pentru că stăm pe pământul lui” a spus Tîrniceru. Conducerea liceului speră ca aleşii locali să fie mai îngăduitori cu „Dimitrie Cantemir” în cadrul unei şedinţe viitoare de CL, mai ales că unitatea şcolară figurează de la începutul anului şcolar în înscrisurile oficiale cu  numele domnitorului moldovean. „Noi nu am primit nici o hârtie din partea CL, nici că Da, nici că Nu, după ce am înaintat documentaţia necesară. Am înţeles că acest proiect urmează să fie analizat în cadrul unei şedinţe următoare de CL” a precizat Alin Prisăcariu, directorul adjunct al Liceului „Dimitrie Cantemir”. 

Citiţi pe aceeaşi temă:
Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani OFICIAL sau NEOFICIAL?
Liceenii l-au sarbatorit pe Dimitrie Cantemir PRIMA ... si ULTIMA DATA?
   
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieŞcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Liceul „Dimitrie Cantemir”Alin Prisacariu
6:30 pm Joi, 20 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare