Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Se prelungește programul de lucru la Punctul de trecere al Frontierei Rădăuți-PrutSub presiunea numărului tot mai mare de refugiați de la granițele de nord și est ale României, autoritățile anunță că programul vămii Rădăuți-Prut se prelungește.

Inaugurat în februarie 2010, după reconstrucția podului peste râul Prut, punctul vamal de la Rădăuți-Prut a funcționat pe avarie. Fără a fi dotat cu infrastructura necesară, spre deosebire de punctul de pe partea basarabeană, punctul de trecere a frontierei a activat doar 12 ore pe zi, în intervalul 08:00-20:00. Acest punct vamal se află la 13 kilometri de punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga de pe granița moldo-ucraineană, situat pe o arteră rutieră importantă, ce leagă Cernăuți de Chișinău. Deși au fost mai multe discuții pentru construirea infrastructurii necesare și deschiderea punctului vamal pentru traficul greu, acest lucru nu s-a întâmplat până acum.Sub presiunea crizei umanitare, autoritățile românești anunță că se poartă discuții pentru prelungirea programului vămii la Rădăuți. Vineri, prin această vamă au trecut peste 100 de refugiați ucraineni. Creșterea fluxului de persoane ar putea reduce presiunea de pe vama Siret. Ministrul Muncii, Marius Budăi, care astăzi a vizitat punctele de trecere a frontierei din județul Botoșani, a declarat pentru Darabaneni.ro că postul vamal Rădăuți Prut va funcționa în această seară, peste programul de lucru și că mâine vor fi purtate discuții cu partea moldovenească pentru a se suplimenta personalul și a prelungi programul și în perioada următoare: „Deocamdată programul se prelungește, pe cât posibil, cu personalul care există. Vama va funcționa și în această noapte. Am discutat cu primul-ministru și cu șeful Autorității Vamale și mâine se ia în discuție suplimentarea cu personal în funcție de necesități”. (A.D.A.)

Te-ar mai putea interesa si:  Punctul de Trecere a Frontierei Radauti PrutMarius Budai
9:16 pm Sambata, 26 Februarie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare