Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un darabanean este numarul 1 in tenisul amator din Romania „Tenisul e parte din viata mea” FOTOA început să joace tenis la aceeaşi vârstă la care George Enescu cânta la vioară, dar pentru că în Darabani nu exista un teren de tenis la acea vreme (şi nici în prezent condiţiile nu s-au schimbat foarte mult) a ajuns pe un teren de zgură doar la 17 ani. Este vorba despre dărăbăneanul Alexandru Teioşanu, care după ce şi-a adjudecat week-endul trecut grand slam-ul probei de dublu din cadrul Turneului Platinum de la Târgu Mureş, ocupă în prezent poziţia întâi în ierarhia probei de dublu amator. De asemenea, Alexandru Teioşanu se află în Top 10-ul clasamentului de simplu al tenismenilor amatori din România.

Alexandru Teioşanu a reuşit să atragă atenţia în ce priveşte înclinaţia sa către sportul alb încă de la frageda vârstă de 3 ani, când, pe litoralul Mării Negre făcea un schimb de mingi cu tatăl său, iar oamenii s-au adunat „ca la urs” ca să-l vadă pe viitorul Andre Agassi. Şi poate ar fi făcut carieră şi la profesionişti, dacă o problemă la coloana vertebrală nu l-ar fi ţinut doi ani departe de terenul de tenis. Sigur că „microbul” îl are din familie. Tatăl şi unchiul său, Victor şi Octav Teioşanu, „fac legea” şi acum la partidele de tenis organizate la Sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă”. Alexandru a perseverat, cu toate că Darabaniul nu-i putea oferi aproape nimic vizavi de acest sport.Neavând niciodată posibilitatea să iau ore de tenis cu un antrenor, în Darabani neexistînd un club sau măcar un teren adecvat, am ajuns să fiu autodidact. Pot spune că nu am avut nici cele mai mici condiții să pot progresa în vreun fel. Îmi amintesc că am văzut prima dată teren de zgură pe la 17 ani, când am ajuns în finala unui turneu național ce se ținea la Botoșani. Eram în clasa a XI-a şi jucam cu o rachetă de împrumut, spartă și legată cu sârmă. Nici acum în Darabani nu există un teren de tenis pe zgură sau măcar de ciment. Știu că este o comunitate destul de mare, recunoscută în județ, de jucători de tenis acolo. Și ar fi și mai mulți dacă ar exista un teren potrivit” a precizat Alexandru Teioşanu

Legitimat la „sepcile roşii” de la Universitatea ClujDupă ce ajunsese să urască iarna pentru că în acest anotimp nu putea practica sportul său favorit la Darabani, Alexandru Teioşanu ajunge în 2001 student la Cluj, unde îl cunoaşte pe Dorel Giurgiu, un antrenor de tenis emerit, coleg de generație cu Năstase și Țiriac, care antrenase mulți ani în Germania. „D-l Giurgiu era președintele secției de tenis din cadrul clubului Universitatea Cluj. Și văzându-mă cum joc, m-a  legitimat la club și am ajuns să fiu instructor de tenis si partener de antrenament pentru jucătorii de acolo. Așa am câștigat primii bani din tenis. A fost șansa mea să cresc în joc și să capăt experiență. Cei vreo 7 ani cât am stat la Universitatea Cluj au fost cei mai frumoși ani petrecuți în Cluj Napoca. Pe acest fundal am terminat și facultatea de Educație Fizică, specializarea tenis de câmp, dar experiența celor 7 ani era mult mai importantă”, ne-a mărturisit Alexandru.Au urmat doi ani, când datorită unei probleme la coloana vertebrală, dărăbăneanului i s-a interzis să mai practice orice formă de sport, asta până în 2010, când „nu a am mai rezistat fără tenis” și a reînceput să joace. În 2011 descoperă Tenis Partener, un circuit al tenismenilor amatori, ce adună peste 10.000 de jucători catalogați pe mai multe niveluri de pregătire și performanță. Alexandru joacă la nivelul 8, cel mai spectaculos datorită numărului și calității jucătorilor, practic ultimul nivel înaintea jucătorilor profesionişti, clasați ATP. El a câştigat mai multe concursuri naţionale atât la simplu, cât şi dublu, iar după adjudecarea împreună cu Răzvan Hanţig a turneului Platinum de la Târgu Mureș, dar și a celui de la Cluj Napoca, urcă pe primul loc în ierarhia probei de dublu amator, la nivel național. „E o realizare infimă, dar mi-am demonstrat că se poate”, spune foarte modest Alexandru Teioşanu. De asemenea, în clasamentul naţional de simplu al jucătorilor de tenis amatori, dărăbăneanul se află în Top 10.

 

Cu gândul la locurile natale pornesc de fiecare dată spre noi provocări

Teioşanu practică şi atletismul, în luna aprilie a acestui an luând parte la un maraton de peste 100 km în vederea strângerii de fonduri pentru Festivalul Zilele Nordului, organizat la Darabani în perioada 8-10 august. Anul următor, va alerga în cadrul unui maraton la Paris. „Tenisul e parte din viaţa mea, dar nu țin în mod deosebit să recomand tenisul ca formă de sport, deși este o formulă perfectă între disciplină, creativitate, exigență și spontaneitate. Consider că orice formă de sport este binevenită în rândul tinerilor de azi, iar dacă există pasiune se pot realiza lucruri deosebite, nu cu foarte mulți bani. Nu voi uita niciodată orele de sport de la școala generală sau de la liceu. Pentru acele vremuri și cu gândul la locurile natale pornesc de fiecare dată spre noi provocări. Tenisul e un sport solitar și ai de învins propriile frici și temeri. Când ești pe teren, nu te poate ajuta nimeni în afară de tine. De aceea, când ajungi să-l faci cu plăcere, este cea mai mare realizare” a conchis Alexandru Teioşanu. (L.B.)

Citiţi şi:
Doru Murariu: „Cel mai sigur mod de a-ţi prezice viitorul este să ţi-l creezi”
Te-ar mai putea interesa si:  Universitatea ClujAlexandru TeiosanuTenis PartenerRazvan Hantig
7:39 am Luni, 01 Septembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare