Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabanenii la breaking news: „Realitatea este mai cruda decat imaginile”, prefect demis de troiene. GALERIE FOTO de pe DN 29A

Cel mai nordic oraș al țării a ajuns pe prima pagină a ziarelor din țară și subiect la breaking news în urma potopului alb care a acoperit județul Botoșani în ultimile zile. A venit iarna, zăpadă multă, incompetență, autorități surprinse de vreme, un peisaj cu care eram obișnuiți deja. Pentru cei mai mulți de la centru, lucrurile se petreceau undeva departe și oricum erau alte lucruri mai importante, precum formarea Guvernului. Liniștea a fost spartă în seara zilei de 18 decembrie când într-o intervenție televizată prefectul de Botoșani anunță că are 27 de localități izolate și 80 000 de persoane la care nu se poate ajunge decât cu mijloace speciale. Ministrul nu crede și, înfuriat și ameninţând cu demisii, pornește în aceeași seară cu elicopterul spre Botoșani. Convoacă o ședință fulger a Comitetului pentru Situații de Urgență, unde are surprinderea să constate că a fost atribuit un contract de deszăpezire unei firme care nu avea nici o autofreză, cât despre parazăpezi nici nu mai vorbim, nu au mai fost văzute de dinainte de 1989.

„România are nevoie de utilaje”Cu elan și încredere în forțele proprii, ministrul hotărăște în noaptea de 18 spre 19 decembrie să pornească spre Darabani. Nu prea știe unde se află, dar important este că are voinţă. Lucrurile decurg normal, până când după localitatea Hudești troienele par că nu vor să recunoască funcția demnitarului și se opun înaintării mașinilor sepepiștilor. Zăpada opune rezistență politicii iar ministrul, privind munții de zăpadă de peste 3 metri, nu mai este așa sigur că-l va demite pe prefect. Privește adânc peste troienele de zăpadă spre orașul Darabani și constată cu profunzime că „România are nevoie de utilaje”. După ce a admis că situația este într-adevăr critică, în dimineața zilei de19 hotărăște alocarea de combustibil din rezervele statului și distribuirea de alimente în satele din comuna Păltiniș. Preia conducerea operațiunilor de deszăpezire a nordului județului și ordonă șefului Poliției Române să deschidă o anchetă pe marginea semnării contractelor de deszăpezire.

Pe parcursul zilei, șeful Internelor a recunoscut că unele primării au depus eforturi substanțiale pentru a ajuta drumarii la operațiunile de curățare a arterelor rutiere. Cu toate că oficialii au constatat situția cu adevărat critică din județul nostru, iar Dușa a afirmat că a venit să remedieze situația și nu să-l schimbe pe Costică Macaleți, spre seară premierul Ponta a anunțat demiterea prefectului de Botoșani și a celui de Neamț și a spus că se mai gândește dacă va lua aceleași măsuri și în cazul conducerii CNADNR. Unii primari au fost deranjați de atitudinea arogantă a ministrului, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei au folosit utilajele din dotare pentru deszăpezirea drumurilor naționale și județene, care sunt în administrația Consiliului Județean, respectiv a Companiei Națianale de autostrăzi și drumuri naționale. Unii dintre ei au afirmat că amenințările lui Mircea Dușa nu-i afectează și că doar opinia cetățenilor contează.

Un dărăbănean ne-a descris foarte plastic peisajul de pe drumul național 29 A dintre Dorohoi și Darabani: „realitatea este mai crudă decât imaginile, se circulă pe unele porțiuni pe un singur fir cu refugii pentru mașini. Ei tot raportau la București că se lucrează, dar de fapt utilajele erau defecte și au stat pe loc. Dacă aveau utilaje corespunzătoare de tipul autofrezelor se punea zăpadă de cel mult un metru, nu de trei. Am venit din străinătate și am stat două zile în Dorohoi. A fost un șoc pentru mine când am văzut troienele de zăpadă. Totuși firmele acestea iau niște bani și ar trebui să-și facă treaba”...iar în centrul oraşului Darabani era înmormântare. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Costică MacaleţiDN 29Adrumuri inzapeziteVictor PontaMircea Dusa
12:40 am Joi, 20 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare