Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PS Calinic Botosaneanul

Darabaniul îndoliat după dispariția prematură a preotului Cojocaru MESAJ emoționant al colegilor profesori

Marti, 07 Ianuarie, 2020

„Poate că trupul moare, dar sufletul niciodată. Poate că prezența devine absență, dar amintirea dăinuie peste veac și în veac...Cu aceste gânduri ne-a întâmpinat 2020, atunci când toți am aflat cumplita veste a dispariției dintre noi a mult prea tânărului nostru coleg, preot și profesor, Cojocaru Daniel-Lucian. E greu de crezut că pentru familia sa există vreo alinare sau vreun cuvânt care ar mai putea domoli suferința unei asemenea pierderi. Sperăm însă ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfinţirea Mănăstirii Eşanca, „mireasă a lui Dumnezeu, podoabă a Împărăţiei Cerurilor” GALERIE FOTO & VIDEO

Duminica, 19 Iulie, 2015

În Ziua aflării moaştelor Sfântului Cuvios Serafim de Sarov, a avut loc sfinţirea Mănăstirii „Sfânta Treime” de la Eşanca, lăcaş sfânt ctitorit de Serafim Grigoraş, fiu al satului Eşanca, în prezent protosinghel la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. La slujba oficiată de cinci ierarhi plus diaconi şi preoţi au luat parte şi reprezentanţi ai clasei politice precum primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, prefectul Costică Macaleţi, senatoarea ...  continuare »

Fara comentarii »

Toată suflarea creştină este aşteptată la sfinţirea Mănăstirii Eşanca „Este un eveniment istoric”

Luni, 29 Iunie, 2015

Duminică, 19 iulie a.c., va fi o zi sfântă pentru credincioşii din zona oraşului Darabani, deoarece va avea loc sfinţirea Mănăstirii „Sfânta Treime” din Eşanca. Slujba de sfinţire va fi oficiată de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de următorii Preasfinţiţi: Macarie, episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, PS Varlaam Ploieşteanul, vicar patriarhal şi Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Cei ...  continuare »

Fara comentarii »

Sute de credinciosi la slujba oficiată de PS Calinic Botosaneanul la Horodistea GALERIE FOTO

Duminica, 21 Iulie, 2013

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, episcop-vicar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. La finalul Liturghiei au fost sfințite un Paraclis în curtea bisericii ridicat de primarul comunei Costel Romanescu și casa de prăznuire. În cadru ceremoniei au fost acordate nouă diplome familiilor care au ajutat la ridicarea Paraclisului, a casei de prăznuire și celor care au oferit suport pentru masa oferită ...  continuare »

Fara comentarii »

Slujba de sfintire la Horodistea oficiata de P.S. Calinic Botosaneanul cu ocazia centenarului Sf. Ioan Iacob Hozevitul FOTO

Joi, 18 Iulie, 2013

„Avem bucuria să-l avem în mijlocul nostru pe P.S. Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Cu această ocazie aşteptăm pelerini de pretutindeni, să vină să cinstească pe Sf. Ioan Iacob Hozevitul împreună cu noi”  a anunţat prin intermediul publicaţiei Darabaneni.ro, pr. Ioan Şuşu. Preotul paroh din localitate a precizat că enoriaşii împreună cu fiii satului sunt cei care au contribuit la construcţia Casei sociale, iar primarul ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare