Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Toată suflarea creştină este aşteptată la sfinţirea Mănăstirii Eşanca „Este un eveniment istoric”Duminică, 19 iulie a.c., va fi o zi sfântă pentru credincioşii din zona oraşului Darabani, deoarece va avea loc sfinţirea Mănăstirii „Sfânta Treime” din Eşanca. Slujba de sfinţire va fi oficiată de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de următorii Preasfinţiţi: Macarie, episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord, PS Varlaam Ploieşteanul, vicar patriarhal şi Calinic Botoşăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Cei prezenţi vor sărbători apoi în cadrul unui spectacol folcloric care va avea loc în curtea şcolii din Eşanca, începând cu orele 14:30.  

„Este un eveniment istoric pentru zona Darabanilor, pentru că, până acum, aici nu a fost nici o mănăstire, iar acum se sfinţeşte primul lăcaş monahal care trebuie să fie un generator de credinţă, un cuib al dragostei, al armoniei pentru credincioşii din zonă” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. protosinghel Serafim Grigoraş, ctitorul mănăstirii înfiinţată la inceputul anului 2010. Lucrările aşezării monahale au fost efectuate sub directa supraveghere a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Stilul arhitectonic al mănăstirii este cel tradiţional, lăcaşul sfânt fiind pictat de către Constantin Diaconescu, ucenicul renumitului artist Călin Drăgoi. Catapeteasma bisericii a fost realizată de sculptorul Irinel Cotfas din Grumăzeşti-Neamţ. Stareţa este monahia Petronia Ilaş, iar în prezent obştea mănăstirii este formată din 12 persoane. 

În dimineaţa zilei de 19 iulie, la orele  8:15, va sosi la Eşanca soborul de ierarhi, preoţi şi diaconi, care îi va număra, printre alţii, pe PS Teofan, PS Varlaam Ploieşteanul, PS Macarie sau PS Calinic Botoşăneanul, care vor participa la slujba de sfinţire a bisericii şi Sfânta Liturghie. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei va adresa credincioşilor un cuvânt de mulţumire apoi toţi pelerinii prezenţi la eveniment vor participa la o agapă frăţească.

La orele 14:30, locuitorii din zona oraşului Darabani vor asista la un spectacol folcloric care îi are pe afiş pe interpreţii de muzică populară Ştefania Rareş, Mioara Velicu, Elisabeta Turca, Elena Pădure, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Cristina Turcu Preda, Maria Şalaru, Ştefan Deaconiţa, Brînduşa Covalciuc Ciobanu, Sorin Filip, Alexandra Dan şi Loredana Ioniţă Florea. „Ar fi venit mai mulţi artişti, dar unii au anumite obligaţii sâmbăta şi duminica şi nu vor putea fi prezenţi la Eşanca”, ne-a mărturisit pr. Serafim Grigoraş, protosinghel la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

 VEZI şi: SFÂNTA TREIME Eşanca, Mănăstirea cu trei Hramuri GALERIE FOTO

Te-ar mai putea interesa si:  PS Calinic BotosaneanulIPS TeofanManastirea EsancaSerafim GrigorasPS MacariePS Vaarlam PloiesteanuPetronia Ilas
11:53 am Luni, 29 Iunie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare