Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Patru absolvenți ai Liceului ”Dimitrie Cantemir” din Darabani sunt beneficiarii unui program de școlarizare ITMai mulți absolvenți de liceu, originari din mediul rural sau din orașele mici din județele Botoșani, Iași și Vaslui, vor beneficia în această vară de cursuri gratuite de IT, datorită unui proiect derulat de Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei.

Proiectul intitulat "DESTINE SCHIMBATE - cursuri IT pentru creşterea angajabilităţii tinerilor din rural din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui" este o inițiativă menită să contribuie la reducerea decalajelor dintre oportunitățile pe care le au elevii din mediul rural și cel urban. De asemenea, unul din obiective este creșterea incluziunii tinerilor într-o piață a muncii modernă și aflată într-o dinamică permanentă. Cursurile de Testing se vor desfășura online și vor fi susținute de mentori ai Şcolii Informale de IT.

Proiectul a început cu vizite de prezentare realizate în mai multe licee din cele trei județe: Liceul Tehnologic V.M. Craiu Belceşti, Liceul Teoretic Lascăr Rosetti Răducăneni, Liceul Teoretic Bogdan Vodă Hălăuceşti, Liceul Tehnologic Haralamb Vasiliu Podu Iloaiei - din judeţul Iaşi, Liceul Tehnologic "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Vorona, Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" Săveni, Liceul Demostene Botez Truşeşti, Liceul Nicolae Bălcescu Flămânzi, Liceul "Dimitrie Cantemir" Darabani - din judeţul Botoşani, Liceul Tehnologic N. Iorga Negreşti - din judeţul Vaslui.În urma acestor vizite s-au înscris în proiect 200 de elevi. Dintre aceștia, organizatorii au ales 83 de absolvenți de bacalaureat. De la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani s-au înscris inițial 11 (unsprezece), din care au fost selectați patru. Aceștia sunt: Marina Andrieș, Bogdan Crăciun, Veronica Horopciuc, Alexandra Vicliuc. Cursurile au început deja pe data de 11 iulie și se vor finaliza pe 29-30 august. Fiecare participant, la final, va susține un test compus dintr-o probă teoretică și una practică. Pentru a absolvi cursurile, elevii  trebuie să obțină minim nota 7.

Cursul are o durată totală de 48 de ore și se va desfășura pe parcursul a opt săptămâni. La final, cursanții vor primi o diplomă recunoscută de Ministerul Educației și Ministerul Muncii și vor intra într-un program de orientare în carieră, parte a aceluiași proiect.

Proiectul beneficiază de o finanţare în valoare de 49.954 de Euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Granturile SEE 2014-2021.Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei
10:47 pm Luni, 18 Iulie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare