Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Elevă a Liceului ”Dimitrie Cantemir”, premiantă la Olimpiada Națională de ReligieUn nou rezultat de excepție al învățământului dărăbănean a fost obținut în primele zile ale lunii mai, când a avut loc la Oradea Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă, la care au participat 600 de elevi. Astfel, cu 98,5 puncte acumulate Giulia Hrimiuc a obținut Premiul III, iar colegul său de la Liceul ”Dimitrie Cantemir”, Ioan Herțanu, a fost foarte aproape de un premiu special, după ce a obținut 86 de puncte.

”Religia este o oază de liniște…”

19 elevi botoșăneni au participat la Olimpiada Națională de Religie de la Oradea, dintre care doi dărăbăneni. Cunoscută ca o elevă foarte bună, în special la materiile umaniste, Giulia Hrimiuc a explicat pentru Darabaneni.ro participarea la această olimpiadă: ”Religia este un punct de convergență între filozofie și literatură, un punct în care eu îmi găsesc echilibrul sufletesc și care îmi conferă pace. Religia îți poate oferi multe răspunsuri la întrebări ininteligibile, învăluite în mister și taină. Nu în ultimul rând, este o oază de liniște atât ca materie cât și ca mod de viață”. Adolescenta susține că în acest demers educativ a beneficiat de sprijinul prof. Mia Marcu, dar și al părinților ei, care i-au arătat întotdeauna bunăvoință și înțelegere.Giulia Hrimiuc a fost premiată sâmbătă, 4 mai, la Catedrala Episcopală ”Învierea Domnului” din Oradea. Eleva a transmis un mesaj foarte profund pentru cei care au contribuit la această performanță, inspirat din Emil Cioran: ”A te mândri cu relațiile tale înseamnă a recunoaște cât valorezi fără ale. Astfel, trebuie să ne amintim chipurile tăcute, anonime cărora le datorăm expresia înaltă a vieții noastre și descoperirea pasiunilor, celor ce ne-au servit drept sprijin, drept suport sufletesc. Deci, să ne întoarcem la origini!”
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Giulia HrimiucLiceul ”Dimitrie Cantemir” DarabaniMia MarcuCatedrala Episcopală ”Învierea Domnului”
9:17 pm , 05 Mai, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare