Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Patru dărăbăneni alături de Asociaţia Nord, nominalizaţi pentru Gala Oamenii Timpului

Gala Oamenii Timpului, organizată la Iași de Asociația revistei „Timpul” și editura Adenium a ajuns la a doua ediție anul acesta. Gândită ca un moment al recunoștinței în fața valorii, Gala s-a extins anul acesta și în județele din Nord-Estul țării precum și la Chișinău și Cernăuți.
Inițiatorii acestui proiect și-au propus să promoveze și să aducă un plus de recunoaștere publică personalităților sau asociațiilor care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a regiunii. În prima etapă a galei, publicul de județele Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava și Botoșani, precum și din orașele Chișinău și Iași au avut posibilitatea de a face propuneri pentru nominalizările galei. Ulterior vor fi organizate în fiecare din aceste județe, o serie de evenimente în care vor fi anunțate nominalizările din fiecare judeţ, urmând ca marea finală a Galei să aibă loc pe 12 decembrie, când vor fi anunțați câștigătorii.
Publicul a avut posibilitatea să facă propuneri pentru 10 categorii: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat. Dărăbănenii nu puteau lipsi dintre personalitățile botoșănene propuse pentru „Oamenii Timpului”. Scriitorul Victor Teişanu a fost propus la categoria Literatură, Asociația „Nord” se regăsește printre propunerile la categoria Societatea civilă, iar la categoria Diplomație publică, vor concura dărăbănencele Simona Chițan și Mona Prisacariu. Binenţeles, nu putea lipsi academicianul Leon Dănăilă care a fost propus la categoria Sănătate.
„După conferințele de presă desfășurate în toate cele 6 reședințe de județ ale Regiunii de Nord-Est, precum și în orașele Chișinău și Cernăuți, comunitățile locale s-au mobilizat și s-au implicat în această Competiție a Excelenței, propunând un total de aproape 800 de personalități de excepție. Este, și aceasta, o dovadă a faptului că proiectul pe care l-am propus, acela de identificare, recunoaștere și promovare a celor a căror existență axiologică e raportată la timpul nostru, reprezintă o foarte bună ocazie pentru constituirea unei comunități de prestigiu, aceea a Oamenilor Timpului. Ne bucurăm de susținerea autorităților locale, de aceea a partenerilor instituționali și de cea a instituțiilor media, motiv pentru care le adresăm mulțumirile noastre. Prin urmare, mergem mai departe, către etapa în care vom trimite membrilor Juriului Național dosarele de candidatură ale personalităților și instituțiilor propuse spre a fi nominalizate. Competiția continuă, în același spirit al excelenței și pe aceeași direcție a reverenței pe care fiecare comunitate este datoare să o facă față de personalitățile sale de excepție”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul Revistei Timpul, în cadrul unui comunicat remis publicaţiei Darabaneni.ro.
Până pe 15 octombrie, reprezentanții Asociației Revistei Timpul, alături de mass-media din fiecare zonă inclusă în campanie, vor întocmi dosarele de candidatură. La final, membrii Juriului Național vor alege nominalizații pentru fiecare zonă. În perioada 15 octombrie-1 decembrie va avea loc votarea celor nominalizați, proces care se va realiza pe site-ul www.oameniitimpului.ro. (A.D.A.)
Citiţi pe aceeaşi temă: Oraşul Darabani a rămas fără nominalizaţi la „Oamenii timpului”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Luni, 19 aprilie 2022, în Sala mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș a avut loc, de la orele 18:00, festivitatea de deschidere a ediției a XLIII-a Olimpiadei Naționale de Istorie. După doi ani de pandemie, 200 de elevi din toate județele țării au dat măsura pasiunii lor pentru cunoașterea trecutului. Printre aceștia s-a numărat și Rareș Mandache, de numele căruia se leagă cea mai mare performanță a școlii dărăbănene la disciplina Istorie. Elev în clasa ... continuare »

Am stat aproximativ o oră în centrul de refugiați de la Darabani, și parcă ni s-a dat contorul peste cap. Dar Mișu Plugaru, parcă e de o viață aici, la bine și la greu. I-am întânit pe viceprimarul Dănilă, doctorul Mețler, Ștefan Honceru, și frații Teioșanu, care au revenit acum acasă, pentru a ajuta. Dumitru Dănilă ține să precizeze că acest centru de refugiați a beneficiat de susținerea colegilor săi din Primărie, și le atrage atenția celor din ... continuare »

Inaugurat în februarie 2010, după reconstrucția podului peste râul Prut, punctul vamal de la Rădăuți-Prut a funcționat pe avarie. Fără a fi dotat cu infrastructura necesară, spre deosebire de punctul de pe partea basarabeană, punctul de trecere a frontierei a activat doar 12 ore pe zi, în intervalul 08:00-20:00. Acest punct vamal se află la 13 kilometri de punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga de pe granița moldo-ucraineană, situat pe o arteră rutieră ... continuare »

Marți, 2 februarie 2022, Adunarea Generală a Academiei Române a ales, prin vot secret pe istoricul dărăbănean Gheorghe Cliveti ca membru corespondent al Secției de Științe Istorice și Arheologie. Astfel, acesta devine ale doilea dărăbănean, după Leon Dănăilă, care primește această recunoaștere, ca urmare a unei munci enorme pe tărâm istoric, deopotrivă ca profesor universitar dar și ca cercetător. Academia Română este cel mai înalt for național de ... continuare »

A slujit școala bajureană din 1970. I-a rămas fidel satului său natal. Nici nu i-a trecut prin gând că ar putea trăi în altă parte decât printre ai lui. Afirmă foarte mândru că, pe linie maternă, se trage din una din marile familii din Bajura, Ichim: ”Eu fac parte dintr-o familie mare a Bajurii după mamă, familia Ichim. Aici în Bajura sunt câteva familii mari: Mihăilă, Merticaru, Ichim, Tudosă, Ilaș. Acum s-a mai subțiat linia aceasta de Ichimeni, dar ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”