Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dărăbăneni!

Gândim azi că mâine va fi ieri

Au trecut peste două decenii de la aşa zisa Revoluţie română, dar nu se întrevede nimic bun în ce priveşte traiul nostru actual. În continuare suntem sfidaţi de clasa politică, dar asta este probabil şi din vina noastră. Pasivitatea, resemnarea, egoismul, dorinţa de a distruge ceea ce construieşte cel de lângă noi, ne-au adus în situaţia în care suntem în prezent. Academicianul Florin Constantiniu afirma că „un popor de oi naşte un guvern de lupi” şi susţinea ideea că, clasa politică postdecembristă este cea mai incompetentă din istoria politică a României. Dacă Ion I.C. Brătianu, care a fost direct implicat în proclamarea Marii Uniri Naţionale pe care o sărbătorim astăzi, susţinea financiar formaţiunea politică pe care o conducea, astăzi se intră în politică pentru a pleca cu bani acasă. Culegem doar ce am semănat. Se moare de frig în case, oamenii nu au după ce bea apă, nu ştim dacă clopotele bat a zi de sărbătoare sau a mai urcat cineva la ceruri. Nu vedem nici o atitudine, nici o soluţie de salvare, nici un proiect viabil al ieşirii din criză. Ni s-au diminuat salariile, indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, pensiile, care şi aşa erau de mizerie. Implicit ni se scurtează şi speranţa de viaţă. Probabil că ideologia este aceeaşi cu ce a fumatului. Îţi scurtează viaţa cu cinci ani, dar oricum ultimii cinci erau cei mai naşpa. În orice caz, finalitatea este una şi aceeaşi: în ambele cazuri se alege scrumul. Uşor, uşor, se doreşte să ni se ia aproape totul. Un lucru sigur nu vor putea să ne ia: demnitatea.  „Mai bine mori în picioare, decât să trăieşti o viaţă în genunchi”. Atunci când mergem pe stradă, dorim să nu ni se reflecte umbra limbii pe asfalt. Ninge ca-n poveşti la Darabani şi în sufletul nostru se aprinde o rază de speranţă. Rămânem optimişti şi mândri că suntem dărăbăneni... şi buni români. La mulţi ani, România! La mulţi ani, dărăbăneni! Mergem înainte, pentru că înainte era mai bine!     

 6:17 pm Miercuri, 01 Decembrie, 2010

2 Comentarii la “La mulţi ani, România! La mulţi ani, dărăbăneni!”

  1. manu spune:

    la multi ani darabaneni ! la multi ani romani ! si sa speram si la mai bine pentru toata lumea

  2. lucian florea spune:

    Prea pesimist comentariul pentru Ziua Nationala a Romaniei, dar cat se poate de realist.

  3. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


    Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare