Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Apocalipsa de ieri, de azi, si de maine…adica viata de zi cu zi a darabanenilor
Dărăbănenii sunt obişnuiţi deja cu sfârşiturile de lume mai mult sau mai puţin anunţate de mayaşi sau de urmaşii lor din clasa politică.
Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din Dorohoi, care au pătimit în 2010 chiar mai mult decât dărăbănenii, pentru că nu fac parte din colegiul tău. Aceştia din urmă vă vor cere socoteală nu numai pentru un mandat sau două, ci vă vor cere lacrimile înapoi, mai multe decât apa care a curs atunci peste Dorohoi. Acesta este filmul horror al vechii guvernări, iar oamenii au decis în acest an chiuretarea clasei politice: prima dată în 10 iunie, iar apoi operaţie radicală în 9 decembrie. Sigur că de foarte multe ori intervenţia chirurgicală nu rezolvă în totalitate problema, iar boala poate recidiva. În orice caz, oamenii au decis că nu mai sunt de acord cu minciuna, infatuarea şi lipsa de scrupule a aleşilor. Am spus că mai rău de atât nu se poate, dar ultima dată ne-am înşelat. Ba, cred că şi penultima.
Adevărul este că nici apocalipsa nu mai e ce era odată, dar de fiecare dată dărăbănenii au reuşit să se descurce singuri în toate situaţiile limită. Înclin să cred că ei s-ar fi salvat în acelaşi timp din nămeţi şi fără intervenţia ministrului Duşa. Cu ajutorul lui Sîsîiac, Plugaru & Co şi a utilajelor lui Nazare şi Gheorghiciuc, dărăbănenii au mai supravieţuit unei apocalipse. Ne facem mea culpa în acest caz că am fost mult prea interesaţi de sinistraţii zăpezii care dormeau la Liceul „Dimitrie Cantemir”, am fost prea atenţi să numărăm frezele de pe DN 29A, şi ne-am gândit prea puţin la salvatori. Demodate sunt cel mult utilajele cu care lucrează, nu cei care şi-au făcut, în primul rând, meseria de OAMENI.
Noua guvernare a debutat cu consilieri „timizi, fără experienţă”, care nu dau bine întotdeauna în poză, şi cu problema acreditării reprezentanţilor mass-media pentru şedinţele publice ale edililor locali, dar şi, paradoxal, pentru a filma la groapa de gunoi a oraşului, atunci când Darabaniul era invadat de deşeuri. Până în acel moment nimeni nu vroia să recunoască acest lucru. Dărăbănenii au supravieţuit şi în timpul ultimelor două scrutinuri electorale şi a unui referendum în care două combatante au aruncat cu săgeţi pe deasupra Primăriei între două restaurante ale oraşului. Tilul de Masterchef al vieţii politice dărăbănenene a fost sărbătorit pe str. 1 Decembrie, iar acum speranţele dărăbănenilor se îndreaptă spre un politician care a dat afacerile pe politică, în timp ce majoritatea transformă politica în afacere. Am depăşit fatidicul an 2012. Să fie o minune că trăim? Ne dorim ca în 2013 să nu mai avem nevoie de acreditare pentru a vorbi, dar nici pentru a muri, în caz că, Doamne fereşte, nu va funcţiona unitatea spitalicească din Darabani.
Adauga un comentariu
Ultimele articole
Tânăr și entuziast fiind, ai puterea și nebunia necesară de a te înhăma la proiecte care nu știi unde duc, nu știi cât vor consuma din tine, nu știi cât te vor răpi de lângă ceilalți. Însă după ani în care această nebunie a fost hrănită de un entuziasm greu de înțeles, vin momente în care este bine să te oprești puțin, să scoți cheia din contact și să te gândești la celebra replică a lui Ilie Moromete: „Nicolae, unde mergem noi domnule?”. ... continuare »
Teroare în Europa, a curs sânge pe Sena, zeci de tineri au murit la Bucureşti, poate ca să trăim noi mai bine, alţii şi-au pierdut vederea după arsurile de la Colectiv ca să vedem noi mai clar. După tragedia de la Colectiv, era de prost gust să vorbim noi de politică, poate încă mai e, dar se pare că acolo e viitorul copiilor noştri, în pătratul acela unde vom pune ştampila. Pentru cei care încă mai speră în România. Darabaneni.ro a discutat cu principalii ... continuare »
imentele tragice din ultimele două săptămâni au îndoliat România şi ne-au reamintit ce înseamnă să fim oameni. Distanţa dintre oameni şi îngeri s-a micşorat considerabil. Drapelul naţional a fost sărbătorit şi apoi a fost coborât în bernă, dar mai important este să ridicăm cortina uitării. Astăzi, 1 iulie 2013, îl sărbătorim pe cel care foarte mulţi oameni îl consideră înger. Pentru că le-a dat viaţă a doua oară. Este vorba despre neurochirurgul ... continuare »
Vorbeşti în faţa unei săli goale şi te aştepţi ca oamenii să te aplaude. Spui că nu ştii nici măcar să înjuri în ungureşte, darămite să intervii la ministrul de etnie maghiară să cruţe unitatea spitalicească care deservea aproape 50.000 de oameni, invocând motivul traficului de influenţă. Mai mult, treci în pas alergător pe lângă amărâţii care-şi strigau deznădejdea în faţa „halei lui Dron”. Spui că nu poţi să-i ajuţi pe sinistraţii din ... continuare »
În 17 iulie, Darabaneni.ro a împlinit doi ani de zile. Foarte puţini şi-au amintit de această aniversare, printre ei aflându-se şi jurnalista de prestigiu Simona Chiţan care ne-a făcut o „odă” pe care eu, personal, nu o merit. Cert este că am fost lângă dărăbăneni fizic şapte ani de zile, şi îmi doresc ca sufleteşte să fiu toată viaţa. 7 ani şi 17 iulie...Se spune că şapte este un număr sacru care simbolizează desăvârşirea creaţiei, măsoară ... continuare »
Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”