Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Darabanenii lasati fara „dreapta judecata”

Nămeții au trecut, drumurile acum sunt circulabile și, în plus, am învățat că vânturile nu bat întotdeauna din nord, iar noi speram că viața își va lua cursul normal. Ne plângem mereu că suntem marginalizați, că de la centru, de pe Dâmbovița, nu se vede până la Darabani, că oamenii de aici sunt uitați de toți și de toate, dar iată că cineva ne contrazice.
Scriam în iunie anul trecut, tot în același context, că dorim ca parlamentariii noștri, care nu ratează nici un moment festiv pentru a vorbi poporului „să-i facă pe cei de la București să înțeleagă că și aici trăiesc oameni care plătesc impozite, care au dreptul la asistență medicală, la justiție, la un trai decent în spiritul demnității umane. Nu cred că cineva vrea mai mult decât să i se respecte demnitatea umană”. Ori nu au încercat, ori nu le-a reușit. Aceasta este concluzia după ce ministrul justiției a dispus din nou închiderea Judecătoriei și a Parchetului de la Darabani. Nu mai reiau aici argumentele pentru care aceste instituții ar trebui să fie păstrate, doar mă alătur celor care nu cred că se mai poate face ceva, sau dacă se va face nu va fi pentru mult timp.

Din nou Săveniul s-a mișcat mai bine, și va rămâne cu instanţă şi parchet după ce a rămas și cu spital. Mereu prima grijă a administrației locale este să acuze lipsa obiectivității. Nimeni nu le vede realizările mărețe, epoca de îndrăznețe cuceriri populiste. Ba mai mult, primarul a refuzat să ofere un interviu retrospectiv la finele anului 2013 supărat că a fost comentată vizita dumnealui în Statele Unite. La sosirea din America, edilul şef al urbei a promis că va prezenta un raport în Consiliul Local legat de experienţa acumulată în ţara tuturor posibilităţilor, dar se pare că a „uitat”. Cred că puțin mai mult simț al măsurii nu ar strica din partea celor care, pupând o funcție în noua eră, roiesc în jurul parlamentarilor noştri. Nu înțeleg de unde atâta infatuare când, mereu ieși pierzător din această concurență cu mai fâșneața administrație din Săveni.Unde sunt cei care se sburlesc la orice critică, de ce nu ies în față cu explicații? Oamenii i-au votat pentru a avea un trai decent în acest colț al sărăciei, inclusiv de a avea acces la Justiție, la o dreaptă judecată. Oare oamenii din satele din jur, care erau aduși să mănânce mici și să bea bere, ascultând discursuri despre propășirea nației sunt conștienți că de acum vor trebui să meargă până la Dorohoi sau Săveni pentru a-şi găsi dreptatea? Oare membrii actualei echipe administrative, care au făcut parte și din vechea echipă își dau seama că în CV-ul lor va apărea desființarea Spitalului și desființarea Parchetului şi Judecătoriei? În aceste condiții, mai e vreo diferență între ce se înâmpla înainte de 2012 și ce se întâmplă acum? (A.D.A.)

Citiţi şi:
Darabani versus Saveni. Concurenta doar la nivelul orgoliilor
4:54 pm Joi, 06 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare