Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O nouă activitate transfrontalieră în cadrul proiectului CREDINȚA CARE NE UNEȘTE GALERIE FOTO   

Aşa este frate (Grigore Vieru), proiectul ”Cartea uneşte inimi” merge mai departe, bifând o nouă activitate în contextul Săptămânii Educaţiei Globale - ”Lumea se schimbă! Noi?”. Activitatea s-a numit Credința care ne unește şi s-a desfăşurat la Liceul Teoretic Lipcani, vineri, 23 noiembrie 2018.  Activitatea a pornit din inițiativa profesorilor de Religie de la Liceul Teoretic Lipcani și Școala Gimnazială  Rădăuți-Prut, respectiv doamna Iațeniuc Angela și domnul Postolachi Vasile, prin susținerea Direcției de Învățământ Briceni, respectiv a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani,  ca un schimb de experiență între profesorii și elevii din stânga și din dreapta Prutului, se arată în comunicatul prof. Postolachi.

Mai întâi, pe data de 1 noiembrie cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic Lipcani au participat la o lecție deschisă de Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, iar la data de 23 noiembrie activitatea s-a continuat la Liceul Teoretic Lipcani. La activitate au participat domnul Știrbu Vitalie, inspector general al Direcției Generale de Învățământ Briceni, profesorii de Religie din raionul Briceni, elevi de la Şcolile Rădăuţi-Prut şi Miorcani, însoţiţi de părinţi şi de către doamnele Luchian Mirela, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut şi Ceică Cristina Luminița, consilier educativ și domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut. Ne bucurăm să menţionăm faptul că proiectul ,,Cartea uneşte inimi, a mai câştigat un colaborator, respectiv, doamna director al Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” Darabani, prof. Crețu Angelica, participând și dumneaei la această activitate.

Talentaţii elevi ai Liceului îmbrăcaţi în costume populare  au pregătit un deosebit moment artistic format din poezii şi cântece religioase după care a urmat o lecție deschisă, închinată Maicii Domnului, la disciplina Religie Ortodoxă realizată de către profesorii Iațeniuc Angela și Postolachi Vasile precum și elevii clasei a IX a Lipcani și câțiva elevi de la Școlile Rădăuți-Prut şi Miorcani. ,,Fără a fi regizat ceva, ora a fost un deplin succes, implicarea vioaie a elevilor a adus atâta bucurie că mi-aș fi dorit ca ora să nu se termine niciodată. Sper doar că această activitate să fie doar un început al multor altor activități frumoase pe care le-am putea face împreună” a declarat domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut.De asemenea elevii claselor a IV a de la Liceul Teoretic Lipcani au primit câteva lucrări însoțite de mesaje, realizate de colegii lor de la clasele I-IV de la Școala Rediu sub îndrumarea doamnelor învățătoare Pușcașu Mihaela și Matei-Popescu Luminița în cadrul activității Prieteni fără frontiere. După încheierea orei de Religie oaspeții au avut parte de o frumoasă surpriză, din partea Liceului Teoretic Lipcani, o excursie organizată de colegii de la Liceul Lipcani cu ajutorul și susținerea Direcției de Învățământ, Tineret și Sport Briceni, în câteva puncte principale ale raionului Briceni. Astfel oaspeții au vizitat casa memorială a poetului Grigore Vieru cât și Bisericile din satul natal al acestuia, Pererita, satul de peste Prut de Miorcani. De aici invitații au mers la Direcția de Învățământ Briceni, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de domnul inspector general Știrbu Vitalie, discutându-se despre învățământul din Rep. Moldova și România. Oaspeții au vizitat de asemenea și Școala de box din Grimancăuți, făcând cunoștință cu câteva dintre tainele celor mai buni boxeri din Moldova.

”A fost o zi de neuitat, plină de bucurii. Mulțumim Direcției de Învățământ Briceni, în mod special domnului inspector general Știrbu Vitalie cât și dragilor noștri colegi de la Liceul Teoretic Lipcani pentru o astfel de frumoasă organizare și primire. Mulțumim și dragilor elevi care ne-au bucurat sufletele cu momentele frumoase pregătite de ei. Ne bucurăm că elevii din stânga și din dreapta Prutului și-au făcut schimb de contacte și că leagă prietenii între ei..Ce poate fi mai frumos decât aceasta? Mulțumim și colegilor însoțitori dar și părinților care ne-au ajutat să facem posibilă vizita elevilor de la Rădăuți-Prut la Lipcani. Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor, iar Maica Domnului care a fost elogiată atât de frumos de elevii din stânga și din dreapta Prutului să ne ajute să mai realizăm și alte activități frumoase comune” ne-a transmis domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie de la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut.

Aşa-i iubirea:
Rupe-ngrădirea
Şi tot ce-i sărut
Nu ştie de Prut. (Grigore Vieru)

Click pe fotomontaj pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Scoala Gimnaziala Radauti PrutVasile PostolachiCredinta care ne unesteCretu Angelica
6:40 pm Marti, 27 Noiembrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare