Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Banicioiu la Darabani: „Nici macar Ceausescu nu s-a gandit sa inchida spitalele” GALERIE FOTO


Prezent luni la Darabani, în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu s-a întâlnit cu simpatizanţii şi membrii social-democraţi la Casa de Cultură „Theodor Balş”, unde l-a elogiat pe Victor Ponta şi PSD, criticând politica de dreapta despre care a spus că a îmbolnăvit populaţia României.

PSD-iştii au încercat să-i sensibilizeze pe dărăbăneni cu drama unităţii spitaliceşti din localitate, a cărei activitate a fost suspendată în aprilie 2011 de către Guvernul Boc, Spitalul Orăşenesc devenind secţie exterioară a Spitalului Judeţean doi ani mai târziu, în timpul guvernării USL, când social-democraţii erau aliaţi cu liberalii. Bannerele cu mesajul: „Să-i mulţumim lui Victor Ponta că a redeschis Spitalul Darabani!” erau afişate pe principalele artere ale oraşului, în ziua în care ministrul Sănătăţii a sosit la Darabani, după ce un astfel de banner a fost pus şi la intrarea în Piaţa Darabani, înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.La masa prezidiului de la Casa de Cultură din Darabani au luat loc alături de ministrul Bănicioiu, primarii Corneliu Aroşoaie, Costel Nazare şi Viorel Atomei, parlamentarii Doina Federovici şi Tamara Ciofu, plus directorii Costel Lupaşcu şi Marius Budăi. „Aş vrea să-i mulţumim încă o dată primului-ministru Victor Ponta pentru amabilitatea pe care a avut-o, ca la insistenţele deputaţilor din zona noastră, d-l Andrei Dolineaschi, d-na Federovici, d-na Ciofu, Marius Budăi, d-l Mihăilescu, am reuşit şi la Darabani s-a redeschis acea secţie exterioară a Spitalului „Mavromati” de care noi astăzi ne mândrim că în sfârşit Darabaniul are posibilitatea de a le oferi cetăţenilor dreptul la viaţă” a spus Corneliu Aroşoaie, înainte de a-i da cuvântul lui Nicolae Bănicioiu.

„Eu sper ca oamenii să fie hotărâţi, adică oamenii să ştie de ce trebuie să voteze cu Victor Ponta si de ce nu trebuie să voteze cu Klaus Johannis, şi cred că la Darabani, deşi eu mă aşteptam sincer să luaţi 100% scorul în primul tur, dar sper ca în turul doi să luaţi 100%. Oamenii au de ce să facă diferenţa. Chiar aici la d-voastră, Guvernul Boc, toţi oamenii ăia, Blaga, Videanu, Roberta Anaste, Băsescu, care îl susţin astăzi pe Klaus Iohannis, v-au închis spitalul. Acuma a venit guvernarea Ponta, v-a redeschis spitalul. Eu am fost astăzi să-i asigur pe oamenii de acolo, pe medici, pe asistente, nu numai că n-o să ne apuce niciodată nebunia lui Boc sau a lui Băsescu să închidem spitalul, ci din contră, vrem să ajutăm să finanţăm spitalul şi să-l extindem, să mai mărim numărul de paturi, cum ne spune d-l primar. Deci aveţi un motiv foarte puternic pentru care d-voastră trebuie să convingeţi cât mai mulţi oameni să vină la vot în turul doi şi să voteze cu Victor Ponta” le-a transmis Bănicioiu dărăbănenilor.Ministrul Sănătăţii a mai precizat că politica de dreapta a generat din 2005 o „boală a sistemului sanitar”, numindu-i pe foştii guvernanţi „oameni fără suflet”. „În 2004, când a plecat Guvernul PSD de la conducerea României, aveam 35.000 de bolnavi cu cancer, statistica din 2013 numără 350.000 de bolnavi cu cancer. În 10 ani de guvernare de dreapta a crescut de cel puţin 10 ori, pentru că nu a fost nici un fel de grijă faţă de sistemul sanitar, pentru că au gonit medicii, au închis spitalele, pentru că nu au mai avut unde să facă oamenii analize. În anii ăştia de Băsescu şi de politică de dreapta am ajuns să numărăm vreo 2.100.000 oameni care au hepatită B şi C. Nu a mai fost ţinut nimic sub control, nu a mai fost monitorizat nimic…Nici măcar Ceuşescu nu s-a gândit să închidă spitalele. Faptul că un guvern s-a gândit şi a luat o decizie absolut criminală să închidă 67 de spitale atunci, dar nu numai 67 de spitale, au blocat posturile în sănătate, au închis foarte multe secţii din spitalele existente, astfel încât bolnavii au rămas pe afară” a mai precizat Bănicioiu.Ministrul Sănătăţii le-a transmis şi primarilor PSD să-i convingă pe oameni să voteze cu Victor Ponta şi l-a taxat şi pe preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu. „Ştiu că s-a făcut o greşeală foarte mare cu d-l Ţurcanu. Eu, personal, nu-l plac deloc pe acest domn preşedinte, mă nemulţumeşte total atitudinea pe care o are faţă de Spitalul Judeţean. Este exact tiparul dreptei. Exact ca Boc şi ca Băsescu gândeşte. Mi-au spus colegii mei acum trei săptămâni că a declarat că vrea să închidă spitalul din Darabani. Iată că lumea nu a învăţat nimic din prostia din 2010 şi de pe vremea lui Boc, iată că au trecut nici patru ani de atunci şi iarăşi au venit cu vai dragă politica lor de dreapta care închide, taie şi loveşte în mulţime” a spus Bănicioiu. Cei prezenţi au aplaudat în picioare, la final.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini (foto: Cristian RĂCNEA-Cristian Studio)

Citiţi şi: Ministrul Sanatatii a vizitat spitalul din Darabani. „Ce vrea Turcanu si cu aia ai lui, sigur nu se intampla” GALERIE FOTO


Te-ar mai putea interesa si:  USLCorneliu AroşoaieFlorin ŢurcanuCostel NazareViorel AtomeiPNLCostel LupascuTamara CiofuNicolae BănicioiuPSDDoina FederoviciMarius BudaiMinistrul Sanatatii
11:42 pm Marti, 11 Noiembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare