Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O nouă performanță de excepție pentru elevii Școlii „Leon Dănăilă” ”Acum avem această șansă, Rareș!”După doi ani grei de pandemie, odată cu redeschiderea olimpiadelor și concursurilor școlare, elevii Școlii „Leon Dănăilă” au trăit din nou bucuria unor performanțe deosebite.

Sezonul olimpiadelor și concursurilor școlare s-a redeschis după doi ani de pauză, moment marcat de elevii dărăbăneni cu rezultate meritorii. Sâmbătă, 12 martie, la Colegiul Național "A. T. Laurian", din Botoșani s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Istorie. Școala „Leon Dănăilă” din Darabani a fost reprezentată de trei elevi, coordonați de profesorul Lucian Florea: Livia Mironescu, Rareș Mandache și Alexandru Acsinte. Cei trei s-au întors acasă cu un loc I, adjudecat de Rareș Mandache și două mențiuni pentru Livia Mironescu și Alexandru Acsinte. Astfel, elevul Rareș Mandache va reprezenta școala dărăbăneană la etapa națională a olimpiadei, ce va avea loc în perioada 18-21 aprilie, la Târgu Mureș. Amintim aici că în urmă cu doi ani, eleva Alexandra Gălușcă, atunci elevă în clasa a VIII-a la Școala „Leon Dănăilă”, tot sub coordonarea profesorului Lucian Florea  a obținut locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, însă anularea tuturor concursurilor școlare din cauza pandemiei a privat-o de participarea la etapa națională.

„Rareș a venit în clasa V-a, la școala noastră, de la Rădăuți Prut și s-a impus, într-un timp scurt, prin seriozitate, bun simț și, mai ales, prin pasiunea pentru istorie. În clasa a V-a a participat la Concursul județean "Istoria prin ochi de copil", organizat de C.N. "Mihai Eminescu", unde a obținut 99 de puncte. După concurs, era în primăvara anului 2019, am mers cu Rareș și cu ceilalți copii participanți la Mall, pentru a lua prânzul. Am ales să le ofer copiilor o sumă de bani, pentru a-și cumpăra ce vor. Peste două zile, Rareș s-a prezentat la școală cu o carte de istorie, pe care și-o cumpărase din banii oferiți de mine, pentru prânz. M-a impresionat acest gest și îmi amintesc că i-am scris pe prima pagină a  cărții câteva rânduri.În clasa a VI-a, pandemia l-a ținut departe de concursuri, iar în clasa a VII-a, Rareș a participat la Concursul Național "N. Iorga", organizat de Facultatea de Istorie a Universității București, în format online, unde a obținut premiul al III-lea. Acum, mă bucur enorm pentru rezultatul obținut de Rareș și am convingerea că  va reprezenta cu cinste școala și județul la etapa națională. Rareș este al doilea elev pregătit de mine, care s-a calificat la faza națională, după Gălușcă Alexandra, în 2020. Atunci, pandemia ne-a privat de  o participare la Piatra-Neamț, acum, fără doar și poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi la Târgu-Mureș! In 2020 am sperat că vom obține un rezultat bun! Acum avem această șansă, Rareș! Și nu uita: Am încredere în tine!” a fost mesajul transmis de profesorul Lucian Florea. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă”Lucian FloreaLivia MironescuRares Mandache
11:53 pm Luni, 14 Martie, 2022

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare