Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DRAGOSTEA CARE UNEȘTE FRAȚII O nouă activitate filantropică organizată de prof. Vasile Postolachi FOTO

 Într-o perioadă în care pământul parcă s-a oprit în loc din cauza unui virus invizibil, un lucru nu a stat pe loc: nevoile și necesitățile oamenilor. De aceea nici proiectul transfrontalier  Cartea unește inimi nu a stat pe loc și în perioada 02.07.2020- 15.07.2020 a desfășurat o nouă activitate transfrontalieră, menită să depășească apele învolburate și nedrepte ale Prutului, ne-a comunicat prof. Vasile Postolachi.

Activitatea Dragostea care unește frații, coordonată de Postolachi Vasile, profesor la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut (România), părintele Aga Sergiu, preot la Biserica Ortodoxă Românească din Orhei (Rep. Moldova) și părintele Serghei Ceban din satul Ucraineanca, raionul Căușeni (Rep. Moldova) a avut menirea de a aduce o picătură de bucurie pe chipurile întristate de revărsările apelor (Rediu) sau de neajunsuri (Trebujeni, Miorcani, Rădăuți-Prut, Bajura, Ucraineanca). Activitatea s-a putut desfășura numai prin implicarea unor oameni cu suflet mare, de pe ambele maluri ale Prutului care nu au rămas nepăsători la durerea celor încercați de necazuri.

Amintim pe oamenii care din multul sau puținul lor s-au gândit la semenii lor: Andrei-Daniel Gheorghe, Scutelnicu Răzvan, Clapon Iulian, Oresciuc Radu (dimpreună cu un grup de colegi din Germania), Tanasă Olivian, Pricop Maria, Mihaela Dragoman, Ion Boldișor, Focșa Cristina, Pintilie Carmina, Carp Ion, Lungeanu Iuliana, Pardău Maria, Atănăsoaie Diana, Atănăsoaie Amelia, Căruceru Emanuela, Căruceriu Eduard dimpreună cu alte persoane cu suflet mare.
Astfel, în data de 02 iulie 2020 în ziua pomenirii Binecredinciosului voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, părintele Sergiu Aga s-a deplasat împreună cu un grup de oameni dornici de a ajuta  în localitatea Trebujeni, Orheiul Vechi pentru a duce pachete alimentare, detergenți și alte bunuri de strictă necesitate la 7 familii greu încercate de lipsuri materiale, aducând o picătură de bucurie pe chipurile întristate de încercări.

Pe de altă parte, în zilele de 08 iulie 2020, respectiv 12 iulie 2020 domnul Postolachi Vasile, alături de doamna profesor Covaș Simona, de domnul Stelian Cheptroș și de către elevele Denisa Pardău, Atănăsoaie Diana, Atănăsoaie Amelia, Căruceru Emanuela și Căruceriu Eduard s-a deplasat în satul Rediu pentru a aduce o picătură de bucurie pe chipurile întristate de furia apelor. Fiecare dintre cele 5 familii din Rediu, încercate de inundații a primit câte un mic ajutor de 1000 lei și pachete cu alimente. Au fost de asemenea vizitate și 4 familii nevoiașe din satul Miorcani și o familie fără posibilități financiare din Rădăuți-Prut, care au primit pachete cu alimente. De asemenea un mic ajutor, de 500 de lei a fost trimis și părintelui Serghei Ceban din satul Ucraineanca, raionul Căușeni (Rep. Moldova), în vederea achiziționării de cele necesare pentru Lada cu bunătăți, destinată persoanelor nevoiașe ale satului.În același timp, acestei campanii s-a alăturat și domnul Nenișcă Andrei, alături de familia Racu Mihai Monica, care în data de 15 iulie 2020 au donat 30 de porții de mâncare caldă, respectiv pizza pentru câteva persoane fără posibilități materiale din satele Bajura , Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani, jud. Botoșani. Activitatea Dragostea care unește frații, desfășurată sub coordonarea lui Vasile Postolachi și a părintelui Sergiu Aga, și derulată datorită implicării oamenilor cu suflet mare de pe ambele maluri ale Prutului dorește să fie doar un început al unei colaborări de durată, căci nevoile oamenilor nu se opresc aici. În acest sens, neobositul părinte Sergiu Aga dorește să ducă la bun sfârșit Centrul Social Filantropia, din Orhei, menit să ajute oamenii nevoiași, de asemenea și părinele Serghei Ceban dorește să meargă mai departe cu frumoasele sale proiecte destinate oamenilor nevoiași iar  domnul Postolachi Vasile dorește să continue proiectele filantropice pe ambele maluri ale Prutului.

În cuvântul de mulțumire adresat tuturor celor care s-au implicat în această activitate părintele Sergiu a adăugat printre altele: Ajutorul fraților de peste Prut ne încredințează pe deplin că românii ne sunt de ajutor fără zăbavă. Așa-s românii, fraților - săritori la nevoie! Iar sângele apă nu se face nici pe râul Prut și nici pe Răut!

De asemenea, și prof. Postolachi Vasile a adus sincere mulțumiri tuturor celor care s-au implicat până în prezent, amintind că frații de pe cele două maluri ale Prutului trebuie să se ajute reciproc. ”E impresionant și emotionant să vezi mobilizarea oamenilor, de la studenți la deputat, de la români de pe ambele maluri ale Prutului la români din străinătate. Această activitate a fost una de-a dreptul emotionanta: între donatori s-au alăturat și oameni de peste Prut (ceea ce dovedește că la nevoie fratele îți sare în ajutor) și chiar și patru foști elevi, ceea ce mi-a demonstrat că țelul meu de la ora de Religie a dat roade (,,dacă vă văd că sunteți dornici să faceți bine, înseamnă că ora de Religie și-a atins scopul”). În ultima zi a activității, neobosiții voluntari care m-au însoțit, foști elevi și nu doar, au înfruntat ploaia rece pentru a aduce o picătură de bucurie pe chipurile întristate de încercări, ale oamenilor. Oricine dorește să se mai alăture activităților noastre este binevenit. Să nu uităm niciodată îndemnul: ,,fă bine pe pământ ca să găsești bine în ceruri!” Bunul Dumnezeu să răsplătească înmiit” ne-a mai transmis Postolachi Vasile.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Vasile Postolachi
7:40 pm Marti, 21 Iulie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare