Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DE CRĂCIUN, AM FOST MAI BUNI! „Dumnezeu dă la fiecare” GALERIE FOTO & VIDEO


Cinci bravi tineri dărăbăneni şi-au sacrificat 4 ore din timpul pe care ar fi trebuit să-l petreacă alături de familiile lor de Crăciun şi au împărţit cadouri pentru 13 familii din Teioasa, la iniţiativa prietenului lor Alexandru Dumitraş. Iulian Grigoraş, Adelina Morişcariu, Anda şi Georgiana Iordache, împreună cu Răzvan Bordeianu au readus zâmbetul în casele mai multor dărăbăneni nevoiaşi. Darabaneni.ro a fost alături de ei pentru a imortaliza aventura temerarilor dărăbăneni. Viorel Vieru, administratorul Market Lory, a avut bunăvoinţa de a ne asigura transportul cadourilor de Crăciun, şoferul „de serviciu” fiind Iulian Grigoraş.

Teioasa a fost dintotdeauna leagănul spiritualităţii dărăbănenilor. Cel mai probabil, mulţi oameni de aici s-au împlinit profesional pentru că au la bază o genă spirituală foarte bogată. Alexandru Dumitraş, un adolescent din Teioasa, a iniţiat şi organizat campania umanitară „Ajută şi vei fi ajutat”, în spiritul Crăciunului. Au făcut donaţii doar oameni simpli, majoritatea din Teioasa, care au sărit în ajutorul semenilor lor. Ei au dovedit încă o dată că bogăţia sufletească e cea mai valoroasă. Nici un politician nu a catadicsit să participe la această campanie umanitară. Dacă era campanie electorală era altceva, dar Crăciunul este, până la urmă, sărbătoarea creştinătăţii.Din păcate, chiar organizatorul principal al acestei campanii a lipsit, deoarece a trebuit să fie alături de mama sa, la Roma. Ne-a trimis-o, în schimb, pe Adelina Morişcariu, care are deja experienţă în voluntariat, ea participând la mai multe acţiuni de acest fel, în Italia. 13 familii din Teioasa au primit haine, fructe, alimente, dulciuri şi mici sume de bani, iar bucuria lor nu poate fi exprimată în cuvinte. Dacă veţi viziona mini-clipul cu bucuria copiilor veţi înţelege. Mama lor ne-a transmis în momentul în care ieşeam din curtea lor: „Dumnezeu dă la fiecare”. Nu am putut înţelege, în schimb, de ce săraca mama de la „marginea lumii” din Teioasa, care îşi îngrijea copilul bolnav într-o căsuţă de 1,5 m pe 2 m, fără curent electric, îşi cerea tot timpul scuze…faţă de noi, „turiştii care, la prima vedere, am venit să culegem ghiocei în Teioasa”. Am rămas cu busul înpotmolit în noroiul din Teioasa, ne-am murdărit din cap până-n picioare când a trebuit să împingem la maşină, dar s-a meritat.

Este posibil ca Dumnezeu să ne fi dat nouă mai mult…material…dar, spiritual? Nu ştiu dacă aţi observat, dar mama i-a făcut şi un mini-pom de Crăciun copilului ei, şi ne poftea pe fiecare…în casa pe care ne-a mărtusit că a construit-o cu mâinile sale. „Mâncăm aici, cu genunchii la gură”, a mai spus dărăbăneanca care munceşte cu ziua prin sat pentru a-şi întreţine familia. Toţi pixelii fotografiei nu depăşesc emoţiile în momentul în care vezi asemenea imagini. Aceasta este viaţa unor dărăbăneni de la graniţa Uniunii Europene, cărora ne bucurăm că am reuşit să le descreţim frunţile, datorită lui Alexandru Dumitraş, repet, „un copil care ne-a învăţat să fim oameni”. „Regret că nu am putut fi prezent în ziua în care a avut loc distribuirea donațiilor, dar prietenii mei mi-au sărit în ajutor și acest eveniment a avut succes. Ar fi foarte frumos ca în fiecare an să aibă loc astfel de evenimente și trebuie să știm cu toții că nu numai de Crăciun trebuie să fim mai buni. Le mulţumesc tuturor: colaboratorilor, prietenilor mei şi celor care au făcut donaţii”, ne-a transmis de la Roma, Alexandru Dumitraş. (Lucian BĂLĂUCĂ)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
 
 Te-ar mai putea interesa si:  darabaneniTeioasaAlexandru Daniel DumitrasAjuta si vei fi ajutat!
8:47 pm Vineri, 26 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare