Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Orașul Darabani rămâne joi fără apă

Marti, 30 Octombrie, 2018

SC Nova Apaserv SA Botoşani anunţă că joi, 1 noiembrie 2018, în intervalul orar 9:00-21:00, Primăria Oraşului Darabani a programat lucrări prin programul ”Modernizare branşamente captare, staţie repompare şi staţie tratare pentru sistemul de alimentare cu apă oraş Darabani”, fapt pentru care se va sista furnizarea apei potabile în oraşul Darabani. ”Rugăm utilizatorii afectaţi să-şi constituie rezervele de apă necesare” se ...  continuare »

Fara comentarii »

Un preot, victimă a accidentului de pe DN 29A, a plecat la Dumnezeu

Miercuri, 24 Octombrie, 2018

Ioan Biță, preotul pensionar din Brăiești, cel care a fost grav rănit în accidentul produs marți între Darabani și Păltiniș, s-a stins miercuri la Spitalul Județean din Botoșani. El împlinise în aprilie 71 de ani, iar înainte de Revoluție a slujit și la Miorcani, apoi în Parohia Brăiești. Tragedia s-a produs în 23.10.2018, la ieșirea din Darabani spre Păltiniș, când  un bărbat de 43 ani din comuna Păltiniș, în timp ce se deplasa cu ...  continuare »

Fara comentarii »

Tânăr dărăbănean băgat după gratii pentru contrabandă

Marti, 23 Octombrie, 2018

La data de 22.10.2018, lucrătorii din cadrul Poliției orașului Darabani au depistat tânăr de 24 ani din localitate, pe numele căruia Judecătoria Dorohoi a emis un mandat de executare a pedepsei, acesta fiind condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă asimilată în forma agravată. Ulterior, tânărul a fost preluat de poliţştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – ...  continuare »

Fara comentarii »

Grav accident de circulație produs între Darabani și Păltiniș FOTO

Marti, 23 Octombrie, 2018

Marți, 23 octombrie, în jurul orelor 14:00, la aproximativ 1 km de la ieșirea din Darabani spre Păltiniș a avut loc un grav accident de circulație din care au rezultat 3 victime. Un Ford condus de un tânăr din comuna Păltiniș s-a ciocnit violent cu un Volkswagen care circula din direcția Republica Moldova spre Darabani. La fața locului au sosit 3 ambulanțe, dar și pompierii care au descarcerat victimele accidentului. Pol ...  continuare »

Fara comentarii »

INDEPENDENTUL DARABANI câștigă derby-ul Nordului GALERIE FOTO

Duminica, 21 Octombrie, 2018

”Dăm la chicioare!...Hai, le-am dat-o și am terminat cu ei” își încurajează favoriții suporterii gazdelor. Și chiar era să i-o dea Petrică Cărăbuș, dar Alin Andruș e șef în careul dărăbănenilor, pe terenul ”cu scurgere bună”, cum râd oaspeții de gazonul inclinat de la Mileanca. După ce suporterii dărăbăneni cer să o dea și la deal, unde stăteau ei, nu numai la vale, Răzvan Halaicu prinde un șut în diagonală, iar Dumitru Grosu nu reușește ...  continuare »

Fara comentarii »

REPORTAJ Rădăuți-Prut, satul uscat de ape GALERIE FOTO

Vineri, 19 Octombrie, 2018

Localitățile situate astăzi la periferia țării, lasă de cele mai multe ori impresia unor ruine abandonate. Aflate altă dată în centrul aceleeași provincii istorice, locuri de popas pentru comercianții ce transportau mărfuri de la nord la sud și de la est la vest, aceste vechi târguri sunt astăzi invadate de vegetație. Semn al retragerii omului în fața forței naturii. Într-o astfel de situație se află și Rădăuți-Prut, sat vechi, atestat aproape de la ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI care sunt cele mai întâlnite 7 tipuri de fraude în mediul on-line

Miercuri, 17 Octombrie, 2018

Timp de o săptămână, respectiv în perioada 17-23 octombrie, Poliţia Română, împreună cu European Cybercrime din cadrul EUROPOL,agenţiile de plicare a legii din Statele Membre ale Uniunii Europene, cărora li se alătură 24 de asociații bancare naționale și alți actori implicați în lupta împotriva criminalității informatice vor acționa pentru creșterea gradului de conștientizare de către beneficiari cu privire la acest fenomen infracțional întrucât, ...  continuare »

Fara comentarii »

Colete cu țigări de contrabandă transportate cu căruța, confiscate de polițiștii dărăbăneni FOTO&VIDEO
 

Marti, 16 Octombrie, 2018

În data de 15 octombrie a.c., în jurul orelor 21:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani - I.T.P.F. Iași, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Oamenii legii au observat pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, o persoană care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo şase colete voluminoase învelite în ...  continuare »

Fara comentarii »

Lecții gratuite de acordare a primului ajutor, de Ziua Europeană a Resuscitării

Vineri, 12 Octombrie, 2018

De Ziua Europeană a Resuscitării, care se sărbătorește în fiecare an pe 16 octombrie, botoșănenii sunt invitați să învețe cele mai importante tehnici de salvare a vieții. Cursurile de prim ajutor vor fi predate de către medicii și asistenții U.P.U. – SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, împreună cu paramedicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani. L ...  continuare »

Fara comentarii »

CARTEA-PUNTE PESTE PRUT activitate emoționantă a elevilor de la Școala Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani FOTO

Joi, 11 Octombrie, 2018

Vineri, 05 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, gândul elevilor de clasa a VIII a din Rădăuți-Prut și Miorcani s-a îndreptat spre frații noștri de peste Prut, ne-a transmis prof. Vasile Postolachi.  Astfel, la inițiativa și prin implicarea domnilor diriginți ai claselor a VIII a Rădăuți-Prut și a VIII a A Miorcani, respectiv doamna Covaș Simona, profesor de Limba și Literatura Română și domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie ...  continuare »

Fara comentarii »

Spania recrutează 150 ”căpșunari” VEZI condițiile

Marti, 09 Octombrie, 2018

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Botoșani, promovează oferta unui angajator din Spania de 150 locuri de muncă vacante pentru femei, pentru munca sezonieră în agricultură pentru recoltarea căpşunilor, campania 2019  (nu se solicită experiență). Contractul de muncă este de aproximativ 3 luni și se va derula în perioada 1 februarie – 31 mai 2019. Timpul de ...  continuare »

Fara comentarii »

Tânăr din Hudești bătut de șase bărbați într-un bar

Marti, 09 Octombrie, 2018

Ulterior, la data de 08.10.2018, tânărul de 20 de ani s-a prezentat la o unitate medicală pentru acordarea îngrijirilor de specialitate. Poliţiştii i-au sancţionat pe cei şase bărbaţi cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru provocare de scandal. Totodată, administratorul localului a fost sancţionat cu amendă în ...  continuare »

Fara comentarii »

Eșecul referendumului, consfințit și la Darabani GALERIE FOTO

Duminica, 07 Octombrie, 2018

Astăzi, până la orele 17:00, votaseră la aceeași secție 217 alegători din totalul de 1670 aflați pe liste. Cei  mai mulți alegători, până la acea oră, aproximativ 300, se prezentaseră la Secția 113 de la aceeași unitate de învățământ. În satul Lișmănița, arondat orașului Darabani, votaseră până la orele 18:00, aproximativ 130 de persoane, însemnând un procent de 23,5 %, dintre care doar vreo 10 tineri. Nu a fost suficient, pentru că la ...  continuare »

Fara comentarii »

Superlativele ediției a VI-a a CUPEI DARABANENI.RO GALERIE FOTO

Vineri, 05 Octombrie, 2018

Câțiva picuri de ploaie ne-au dat emoții, dar norii negri care s-au adunat deasupra terenului sintetic de la Liceul ”Dimitrie Cantemir” s-au risipit foarte repede. Dar când în organizarea acestei competiții îi ai pe profesorii Mihai Rusu și Ovidiu Ștefănucă, nu mai ai nici o emoție. Aplauzele s-au ridicat până la cer în momentul în care avocatul Petrică Hrimiuc le-a înmânat fraților Grădinariu Trofeul Fair Play ”Gelu Sîsîiac”, Denis, Florin și ...  continuare »

Fara comentarii »

SPECTACOLUL continuă la CUPA DARABANENI.RO FOTO

Joi, 04 Octombrie, 2018

Miercuri, în primul meci al zilei, Eterna Speranță s-a impus detașat în fața celor de la Asy Team (scor 9-1), după ce Florin Cojocariu  și Florin Grădinariu au marcat fiecare câte 4 goluri, Robert Păduchi fiind autorul golului de onoare al perzanților. Înfruntarea dintre FC Giovani Ragazzi și Petrișorii a înregistrat un scor alb la pauză, dar eliminarea lui Vlad Țîmpău, din min. 21, a înclinat balanța partidei către echipa lui Fernando Hrimiuc (scor 1-5 ...  continuare »

Fara comentarii »

Scoruri fluviu la CUPA DARABANENI.RO GALERIE FOTO

Marti, 02 Octombrie, 2018

Echipa fraților Grădinariu și-a depășit statutul de Eternă Speranță întrecând cu 5-2 pe FC Giovani Ragazzi. Asy Team-ului lui Casian Vădăvoiu nu a avut nici o șansă în fața Științei Bajura (scor 4-16), Alexandru Stancoschi marcând nici mai mult, nici mai puțin de 9 goluri. Goalkeeperul Fernando Hrimiuc a reușit să păstreze intactă poarta echipei sale doar o repriză și încă o dată s-a dovedit că 2-0 este un scor periculos la pauză. Mai determinați, ...  continuare »

Fara comentarii »

ÎNCEPE cea de-a șasea ediție a CUPEI DARABANENI.RO VEZI programul meciurilor

Luni, 01 Octombrie, 2018

Sistemul de joc este tip turneu, ”fiecare cu fiecare”, primele trei echipe clasate urmând să ocupe la final treptele podiumului Cupei Darabaneni.ro din acest an, competiție organizată de ziarul online al orașului Darabani în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani, Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” și Liceul ”Dimitrie Cantemir” Darabani. Jucători precum Cosmin Curtean, Alexandru Stancoschi, Adrian Ghiorghiciuc sau Fernando ...  continuare »

Fara comentarii »

SĂNĂTATEA DARABANI- CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ Furios și iute GALERIE FOTO

Duminica, 30 Septembrie, 2018

ahlăul a dominat steril în debutul primei reprize, cele câteva încercări subtile de a deschide scorul fiind sortite eșecului. Adrian Nicorici, cel mai periculos jucător al gazdelor, are o incursiune periculoasă în minutul 20, dar este semnalizat în offsaid, declanșând furia lui Colban. Trei minute mai târziu antrenorul părăsește terenul, înjurând . Fără a fi eliminat, urcă în balconul de deasupra vestiarelor, acuzându-i pe ”fluierași” că ”arbitrează ...  continuare »

Fara comentarii »

Se prelungește termenul de înscriere la CUPA DARABANENI.RO VEZI noile condiții

Sambata, 29 Septembrie, 2018

Deoarece majoritatea jucătorilor de fotbal sunt angrenați week-endul acesta în competițiile FRF și AJF, organizatorii Cupei Darabaneni.ro la fotbal au decis prelungirea perioadei de înscriere în competiție. Până cel târziu luni, 1 octombrie orele 12:00, delegații echipelor trebuie să predea organizatorilor foile de joc completate, copiile CI și adeverințele medicale ale jucătorilor. Prin bunăvoința sponsorilor competiției, Primăria și Consiliul Local Darabani, ...  continuare »

Fara comentarii »

Au mai rămas două zile pentru înscrierea la CUPA DARABANENI.RO VEZI premiile

Joi, 27 Septembrie, 2018

Sâmbătă  este ultima zi când se mai pot face înscrieri la ediția a VI-a a Cupei Darabaneni.ro care se va disputa pe terenul de fotbal sintetic al Liceului ”Dimitrie Cantemir” și Sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Leon Dănăilă” din Darabani, în funcție de vreme. Înaintea finalelor competiției, va fi organizat un meci demonstrativ de fotbal feminin la care va participa și Andreea Pînzariu, componentă a lotului național de fotbal feminin under 15. ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare