Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Inter Dorohoi a câștigat, la Darabani, Cupa AJF pentru juniorii din mediul rural GALERIE FOTO

Duminica, 03 Iunie, 2018

În finala mare cu Unirea Curtești, elevii profesorului Cărăușu s-au impus cu 2-1, Columna Roma ocupând a treia treaptă a clasamentului din acest an a Cupei AJF. Copiii din Darabani s-au clasat pe locul 5, după ce au depășit Victoria Hlipiceni cu 1-0. Ploaia le-a dat de furcă organizatorilor, dar, în final turneul a fost unul reușit. La festivitatea de premiere au participat și Radu Cașuba, Dănilă Dumitru sau viceprimarul orașului Darabani, Alin Gîrbaci. ...  continuare »

Fara comentarii »

DĂRĂBĂNENII AU TALENT Fotbalistele Școlii ”Leon Dănăilă” sunt în primele patru pe țară VISUL CONTINUĂ

Vineri, 01 Iunie, 2018

Echipa Școlii ”Leon Dănăilă” s-a calificat în semifinalele Cupei Tymbark după ce a învins cu 6-2 (3 goluri Andreea Pînzariu și 3 goluri Alexandra Ceică) echipa de juniore a Aradului. ”Ne-am atins obiectivul, dar sperăm la o clasare cât mai sus. Rezultatele noastre de până acum sunt extraordinare” a declarat pentru Darabaneni.ro, prof. Ștefănucă. Echipa din Darabani întâlnește sâmbătă, în semifinale, echipa de fotbal feminin a Școlii Gimnazile ...  continuare »

Fara comentarii »

INVITAȚIE VEZI ce surprize le-a pregătit Primăria Darabani copiilor de 1 Iunie

Joi, 31 Mai, 2018

”Vine vara, vine vacanța, sărbătorim împreună copilăria! Primăria orașului Darabani vă invită vineri 1 iunie 2018, începând cu ora 11,00 în Parcul Central al orașului să întâmpinăm împreună prima zi de vară, împreună cu cei mici (sau cei mari cu suflet de copil). V-am pregătit surprize, întîlniri cu Mickey Mouse și Minnie, cu prințese, body-painting, figurine din baloane, ateliere de pictură, desene pe asfalt, muzică, dansuri și distracție pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Turneul final al Cupei AJF pentru juniorii din mediul rural se va disputa la Darabani VEZI programul meciurilor 

Marti, 29 Mai, 2018

Juniorii dărăbăneni sunt antrenați de Radu Cașuba, antrenorul care a promovat echipa de seniori în Liga a 3-a, secondat de Vasile Grigoraș. ”Intenția noastră a fost să schimbăm în fiecare an locul de disputare al acestei competiții în speranța de a atrage cât mai mulți copii spre fotbal. Am ales Darabaniul și pentru că baza sportivă de aici oferă condiții bune” a declarat pentru Darabaneni.ro, Bogdan Zanfirescu, președintele AJF Botoșani.  ...  continuare »

Fara comentarii »

BMW “alimentat” cu Rothmans și Kent. VEZI ce a pățit șoferul FOTO

Marti, 29 Mai, 2018

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut au descoperit 9.920 ţigarete de contrabandă pe care un cetăţean român încerca să le introducă ilegal în ţară ascunse în rezervorul autoturismului. Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi-Prut a descoperit într-un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul român Dorin R., în vârst ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiecte de peste 4,6 mil. euro finanțate la Darabani ”Vom avea cel mai modern liceu din Moldova”

Luni, 28 Mai, 2018

Primăvara acestui an a adus finanțări istorice pentru orașul Darabani, în cadrul etapei a II-a a Programului National de Dezvoltare Locală (PNDL). Interesant este faptul că cei mai mulți bani vor fi investiți în infrastructura din educație, aproximativ 4 milioane de euro mergând la extinderea, modernizarea și dotarea Liceului ”Dimitrie Cantemir” din localitate, în timp ce peste 2 milioane de RON sunt destinați Grădiniței nr. 5. Podul Boieresc din Teioasa va fi ...  continuare »

Fara comentarii »

Sănătatea scoate un punct cu Olimpic Cetate Râșnov și mai rămâne cel puțin un an în Liga a 3-a. VEZI care este obiectivul echipei în sezonul următor GALERIE FOTO

Duminica, 27 Mai, 2018

Dărăbănenii și-au împărțit punctele cu brașovenii din Râșnov. Robert  Grumezescu a alergat foarte mult în prima repriză și a deschis scorul după 7 minute de joc, iar la pauză îl lua cu amețeală. La prima pauză de hidratare, antrenorul Daniel Bona le cere jucătorilor săi să nu se facă de ”câ.at” la Darabani. De cealaltă parte, Vespazian Colban strigă la elevii săi ”să lege jocul”. Oaspeții trec pe lângă egalare la sfârșitul primului ...  continuare »

Fara comentarii »

CORESPONDENȚĂ din Moscova. Rusia se pregătește de Campionatul Mondial GALERIE FOTO

Marti, 22 Mai, 2018

sângeroși dictatori. Lângă Kremlin, pe un pod peste râul Moscova, există un al loc de pelerinaj, legat de evenimente mai recente din istoria Rusiei. Este vorba de locul unde a fost asasinat Boris Nemțov, rival și contestatar al lui Putin. Acesta a fost ucis de trei persoane, care au tras șapte focuri de armă dintr-o mașină aflată în mișcare. O crimă învăluită în mister, care aruncă o lumină mai puțin favorabilă peste viața politică din Moscova din ultimii ...  continuare »

Fara comentarii »

Tineri rătăciți în pădurea Teioasa, găsiți după patru ore de căutari

Luni, 21 Mai, 2018

Doi tineri de 21 și 23 de ani, au fost ajutați de autorități să găsească drumul spre casă după ce s-au rătăcit într-o pădure din satul Teioasa, orașul Darabani. Cei doi au ieșit la iarbă verde, duminică după-amiază și s-au oprit într-o poieniță,  la cca. cinci kilometri de drumul de acces în pădure. Spre seară au vrut să se întoarcă acasă,  însă autoturismul a derapat și a rămas împotmolit în nor ...  continuare »

Fara comentarii »

Organizatorii ZN au anunțat capul de afiș al festivalului de anul acesta

Joi, 17 Mai, 2018

Conferința Întâlnirile Nordului va aduce în fața participanților personalități născute în regiune, care au făcut performanță în domeniile lor și care revin acasă pentru a-și împărtăși ideile cu tinerii Nordului. Printre invitații ediției din acest an se numără Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj, câștigătoare a opt medalii olimpice și Leonard Azamfirei, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. ...  continuare »

Fara comentarii »

Întâlnire emoționantă a absolvenților liceului din Darabani, promoțiile 1961-1967 GALERIE FOTO

Joi, 17 Mai, 2018

Dărăbănenii din orașul de pe malul Prutului și de pretutindeni au luat parte, în prima zi, la ora de dirigenție care a avut loc în incinta Casei de Cultură ”Theodor Balș” din localitate, împreună cu diriginta primei promoții, prof. Viorica Haliliuc, dar și dirigintele promoției 1967, prof. Gheorghe Tudose. De la acest eveniment nu putea lipsi prof. Gabriela Anisie, cadru didactic care a predat toată viața doar la liceul din Darabani. Reprezentantul fiecărei ...  continuare »

Fara comentarii »

În atenția absolvenților promoția 2018! COMUNICAT AJOFM

Miercuri, 16 Mai, 2018

În cazul absolvenţilor de liceu din acest an, cele 60 de zile încep a fi numărate din data de 26 Mai, potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educaţiei Naţionale privind structura anului şcolar 2017-2018, conform căruia “cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 25 Mai 2018”. În situaţia în care unii tineri mai au corijenţe, şi nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, aceştia se vor prezenta în ...  continuare »

Fara comentarii »

Meci amical de fotbal disputat între poliţiştii de frontieră români şi cei moldoveni la „Cupa Primăverii” FOTO

Miercuri, 16 Mai, 2018

Delegaţia Inspectoratului Poliţiei de Frontieră al Republicii Moldova, condusă de comisar şef Marin ANDRONIC – şeful Direcţiei regionale Nord a Republicii Moldova a fost întâmpinată de şeful Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, comisar şef de poliţie Victor MARINIUC – şeful delegaţiei române. Cele două delegații s-au deplasat pe stadionul din comuna Rădăuţi-Prut unde a avut loc meciul de fotbal, iar după prezentarea echipelor şi ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Cangrenarea nordului Moldovei

Marti, 15 Mai, 2018

Teritoriul unei țări poate fi comparat în anumite privințe cu un corp uman. O țară, ca să fie vie, are nevoie de infrastructură. Drumurile, căile ferate, aeroporturile oxigenează un teritoriu, leagă zonele cu resurse de cele care au nevoie de resurse. Pentru o dezvoltare armonioasă, regiunile unei țări trebuie să fie conectate între ele cât mai organic, astfel încât, circulația capitalurilor, bunurilor și persoanele să extindă bunăstarea și spre zonele ...  continuare »

Fara comentarii »

ACS SĂNĂTATEA DARABANI-CSM ROMAN 8 goluri, dar nici un punct în contul dărăbănenilor GALERIE FOTO

Sambata, 12 Mai, 2018

Gazdele au început entuziasmant partida, Grumezescu deschizând scorul după numai 4 minute de joc, fiind servit excelent de Adrian Ghiorghiciuc, dar dărăbănenii nu s-au bucurat decât un minut, deoarece Constantin Crăciun reușește un slalom printre jucătorii dărăbăneni, și restabilește egalitatea. În min. 16, Ghiorghiciuc reușește un nou asisst pentru Grumezescu, care îl lobează pe goalkeeperul Ionuț Bicleanu și se făcea 2-1. 7 minute mai târziu, Adrian ...  continuare »

Fara comentarii »

Marș motorizat spre București pentru construcția de autostrăzi în Moldova. VEZI harta evenimentului

Miercuri, 18 Aprilie, 2018

Două organizații civice din Iași, „Moldova vrea Autostradă” și „Împreună pentru A8”, în colaborare cu parteneri din mediul de afaceri și din mass media, vor organiza pe 19 mai 2018 un marș motorizat către București. Evenimentul se înscrie într-o serie întreagă de alte acțiuni, a căror menire este de a pune problema necesității investițiilor în infrastructură și în această parte a țării. Potrivit organizatorilor scopul acțiunii este acela de a ...  continuare »

Fara comentarii »

VREI să fii polițist de frontieră? VEZI condițiile și PROGRAMUL de depunere a dosarelor

Joi, 10 Mai, 2018

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, respectiv la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, situat în Bucureşti, bd. Geniului, nr. 42C, sector 6, pentru municipiul Bucureşti. Recrutarea candidaţilor din judeţele în care nu există ...  continuare »

Fara comentarii »

REVEDERE DE AUR pentru promoțiile(1961-1967 ) cu 11 clase de la Liceul din Darabani VEZI DETALII

Duminica, 18 Martie, 2018

Absolvenții celor 7 promoții care vor participa la ”Revederea de Aur” sunt rugați să achite până în 15 aprilie a.c. 150 de lei de persoană în contul prof. Chirica Pușcașu deschis la BCR (IBAN = RO17RNCB0683085556500001). ”Pe ordinul de plată, la deponent, se va trece numele din catalog şi promoţia. Suntem deschişi oricăror alte păreri, propuneri, implicări. Aşteptăm cât mai multe înscrieri” a spus prof. Pușcașu, care poate fi contactat la tel. ...  continuare »

Fara comentarii »

Sectorul Poliției de Frontieră Darabani intră în renovare VEZI detalii

Sambata, 05 Mai, 2018

Primăria ne-a pus la dispoziție prin eforturi susținute localul Școlii nr. 2 din Cornești pe perioada renovării, iar în două luni de zile am primit avizul favorabil de la Minister, ceea ce e un lucru deosebit. Este benefic faptul că s-au alocat fondurile necesare efectuării acestor lucrări” a precizat comisarul șef Constantin Rugină, șeful SPF Darabani, care a revenit pe această funcție din 1 august 2017, după ce a condus pentru o perioadă SPF Rădăuți-Prut ...  continuare »

Fara comentarii »

INVITAȚIE Un cor din Marea Britanie susține un recital de cântece religioase la Darabani

Sambata, 05 Mai, 2018

Corul ”Betleem” din Londra va cânta duminică, 6 mai, începând cu orele 9:00, la Biserica Penticostală ”Speranța” din Darabani care a transmis o invitație, prin intermediul publicației Darabaneni.ro, celor care doresc să fie prezenți la acest eveniment. Biserica Penticostală ”Speranța” din Darabani vă invită să ascultați cântări duhovnicești, cântate de corul bărbătesc din Londra. La acest eveniment veți avea posibilitat ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare