Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Minoră acroșată de o mașină pe marginea drumului, în comuna Hudești

Miercuri, 09 Ianuarie, 2019

La data de 08.01.2019 o femeie de 36 de ani din comuna Conceşti care se deplasa în calitate de conducător auto pe raza comunei Hudeşti, într-o curbă la stânga, nu a adaptat viteza de mers la un carosabil acoperit cu zăpadă, intrând în derapaj, împrejurare în care a acroşat o minoră de 15 ani care se deplasa regulamentar pe marginea drumului public, în calitate de pieton. După producerea accidentului minora a fost transportată ...  continuare »

Fara comentarii »

TRAGEDIE Un tânăr din Darabani și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs la Dealu Mare VIDEO

Marti, 08 Ianuarie, 2019

Un accident foarte grav s-a produs marți, 8 ianuarie, în jurul orelor 17:00, pe drumul național Botoșani-Dorohoi, în localitatea Dorohoi. Din păcate, evenimentul rutier s-a soldat cu decesul unui dărăbănean de 27 de ani, care s-a stins la Spitalul Municipal Dorohoi. G.N. din Darabani era pasager în autoturismul Audi care circula dinspre Botoșani spre Dorohoi, și care în localitatea Dealu Mare a ...  continuare »

Fara comentarii »

OMUL CARE DĂRUIEȘTE, BUCURIE ÎN DAR PRIMEȘTE Activitate filantropică desfășurată de elevii de pe cele două maluri ale Prutului GALERIE FOTO

Duminica, 06 Ianuarie, 2019

Astfel, sub îndrumarea domnului Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, elevii Școlii au înțeles că cel mai frumos mod de a sărbători Nașterea Domnului este acela de a dărui și celor nevoiași. De aceea, înfruntând și gerul și zăpada, în zilele de 20 decembrie (Rădăuți-Prut) și 21 decembrie (Miorcani) împreună cu profesorul lor de religie, plini de bucurie și cu bujori în obraji au vizitat câteva ...  continuare »

Fara comentarii »

Peste 10.000 de pachete cu țigări confiscate la frontiera de est GALERIE FOTO

Vineri, 04 Ianuarie, 2019

În data de 03 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune specifică în vederea combaterii contrabandei cu ţigări. Pe timpul desfăşurării misiunii, în localitatea de frontieră Coţuşca, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au efectuat semnale regulamentare de ...  continuare »

Fara comentarii »

CA DE…SĂRBĂTORI Puștan depistat la volan de polițiștii de frontieră

Joi, 03 Ianuarie, 2019

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi-Prut efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care a fost depistat conducând, deşi nu avea permis de conducere. La sfârșitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pe raza localităţii de frontieră Crasnaleuca, județul ...  continuare »

Fara comentarii »

ISU Botoșani continuă campania de recrutare a voluntarilor care să li se alăture pompierilor în misiuni!

Luni, 31 Decembrie, 2018

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic cu mențiunea ”apt pentru activitatea de voluntariat în cadrul IGSU”, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală din care să reiasă cumulativ  cel puțin două din următoarele criterii: nu se află în evidență ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi pentru prevenirea incendiilor în noaptea dintre ani

Luni, 31 Decembrie, 2018

Pentru ca trecerea de la un an la altul să nu fie umbrită de evenimente nedorite, pompierii botoșăneni vă recomandă : -  nu utilizaţi artificii, petarde, rachete şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă fa ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT IPJ Petreceți în siguranță minivacanța de Revelion!

Luni, 31 Decembrie, 2018

Pentru ca sfârşitul de an să îl petreceţi în siguranță, poliţiştii vin în întâmpinarea dumneavoastră cu câteva sfaturi preventive: Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește. Asigurați-vă că autoturismul este în stare bună de funcţionare, că aveți valabile asigurarea oblig ...  continuare »

Fara comentarii »

Veste tristă pentru învățământul dărăbănean. Un renumit profesor a plecat la Domnul

Sambata, 29 Decembrie, 2018

Sâmbătă dimineață, profesorul de fizică Mihai Rusu a decedat, la vârsta de 75 de ani. A servit învățământul dărăbănean peste patru decenii, fiind considerat, deopotrivă, unul dintre cei mai severi și mai verticali profesori pe care i-a avut Darabaniul. Născut pe 8 noiembrie 1943, la Păltiniș, profesorul Rusu s-a remarcat în boema dărăbăneană prin nonconfomisul său, dar și prin atitudinea sa de om care s-a ridicat deasupra vremurilor, mai cu seamă ...  continuare »

Fara comentarii »

1.884 locuri de muncă vacante în mai multe țări europene. Străinii caută muncitori în construcții, frizeri sau…ghizi caiac

Joi, 27 Decembrie, 2018

Germania – 363 locuri de muncă: fierar – betonist, constructor componente din beton, constructor structuri din beton armat, șofer de autobuz, șofer camion, electrician, commis de rang, commis de cuisine, manipulant bagaje, faianțar, tehnician electronică- sisteme de comutație și control, mecanic instalații sanitare, de încălzire și climatizare, instalator, tencuitor , lucrător în construcții din beton și beton armat, mecatronist vehicule, specialist CNC, zidar ...  continuare »

Fara comentarii »

O celebră actriță, originară din Rădăuți-Prut, s-a stins în Ajunul Crăciunului

Joi, 27 Decembrie, 2018

Actriţa de teatru şi film Eugenia Bosânceanu a încetat din viaţă la vârsta de 93 de ani, a anunțat UNITER. „În Ajun de Crăciun ne-a părăsit marea actriţă de teatru şi film Eugenia Bosânceanu, la vârsta de 93 de ani”, se arată într-o postare pe Facebook a UNITER. Eugenia Bosânceanu s-a născut la 8 februarie 1925 în localitatea Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani. A avut numeroase roluri în teatru şi film, prima producţia cinemat ...  continuare »

Fara comentarii »

Paradă impresionantă de datini și obiceiuri la Darabani GALERIE FOTO & VIDEO

Sambata, 22 Decembrie, 2018

Cei mai tineri participanți la Colinda de la Darabani au urcat pe scena din interiorul Casei de Cultură ”Theodor Balș”, unde au urat și colindat și ansambluri din Ucraina precum cele din Vancicăuți și Mahala, al doilea coordonat chiar de primărița din comuna ucraineană, Elena Nandriș care i-a dăruit viceprimarului Alin Gîrbaci un coș ”de la Moș Nicolae”.Ucrainenii i-au bombardat pe dărăbăneni cu bomboane, entuziasmându-i la culme pe copiii din sală. ...  continuare »

Fara comentarii »

Darabaniul are doi noi cetățeni de onoare GALERIE FOTO

Vineri, 21 Decembrie, 2018

Cu câteva zile înaintea Sărbătorilor de iarnă, la Darabani a avut loc un eveniment solemn. Comunitatea a făcut un gest de recunoștință față de două personalități locale, onorându-i cu titlul de cetățean de onoare al orașului. Cei care au primit acest titlul sunt Dorin Dobrincu, istoric, cercetător la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, Academia Română, filiala Iași, autor a numeroase studii și volume, de autor sau colective, fost director al Arhivelor ...  continuare »

Fara comentarii »

Începe CUPA CENTENARULUI la fotbal în sală! VEZI grupele

Marti, 18 Decembrie, 2018

Nu s-au impus condiții privind vârsta sau legitimarea jucătorilor. ”Vom juca de plăcere. Ne mai destindem acum, înainte de Sărbătorile de iarnă” ne-a mărturisit Alexandru Stancoschi, cel care s-a reunit sub titulatura Casa Andrei împreună cu fotbaliști deja consacrați precum Robert Grumezescu, Adrian Ghiorghiciuc, Adrian Stîncă, Răzvan Halaicu sau Bogdan Ceică, poarta lor fiind apărată de Iulian Grigoraș. O altă echipă tare este Fabio Botoșani, care îi ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI programul manifestărilor organizate la Darabani cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

Luni, 17 Decembrie, 2018

Astfel, la orele 12:00 începe ședința festivă de Consiliu Local, în cadrul căreia dărăbănenii Dorin Dobrincu și Dumitru Haha vor fi desemnați cătățeni de onoare ai orașului. O oră mai târziu, la Casa de Cultură ”Theodor Balș”, vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar și prospeții părinți de anul acesta. La orele 14:00 începe cea de-a doua ediție a Colindei de la Darabani, un festival de tradiții și obiceiuri care îi ...  continuare »

Fara comentarii »

TRAGEDIE Dărăbănean ars de viu în casă

Sambata, 15 Decembrie, 2018

Un incendiu izbucnit vineri seară, într-o locuință din orașul Darabani, observat și anunțat cu întârziere, s-a soldat cu decesul proprietarului în vârstă de  61 ani. Un vecin a apelat numărul de urgență aproape de orele 23:30. La locul incendiului, s-a deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul Punctului de Lucru Darabani, cu o  autospecială cu apă și spumă,  precum și pompierii voluntari ai orașului. L ...  continuare »

Fara comentarii »

Familia Manole din Darabani, premiată la Gala Star of Hope de la Iași GALERIE FOTO

Sambata, 15 Decembrie, 2018

Fundația Star of Hope România a organizat, joi 13 decembrie, la Iași, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, Gala Star of Hope și un concert caritabil pentru susținerea centrelor fundației care oferă asistență copiilor cu dizabilități. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași. De asemenea, evenimentul s-a bucurat de susținearea a numeroși sponsori, care au oferit premii ...  continuare »

Fara comentarii »

VEZI Sfaturile pompierilor pentru Sărbătorile de iarnă

Marti, 11 Decembrie, 2018

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară în gospodării o serie de activităţi pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor din carne, etc.). Anii trecuţi, mai mulţi botoşăneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenţă, fie din cauza unor accidentări (plăgi tăiate, arsuri). Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Inspectoratul pentru ...  continuare »

Fara comentarii »

Gala Star of Hope va avea loc la Teatrul Național din Iași

Luni, 10 Decembrie, 2018

”Vă invităm cu mult drag și speranță să rupeți o fărâmă de timpul dumneavoastră, să o puneți deoparte și să veniti la Gala Star of Hope 2018, să vă răsfățați sufletul cu armonii și voci ovaționate de o lume întreagă. Va fi o seară unică în care veți primi frumusețe și veți dărui SPERANȚĂ pentru destinele a 254 de copii cu dizabilități dar și pentru părinții acestora” ne-a comunicat Aurora Vatamaniuc, președintele Star of Hope România. ...  continuare »

Fara comentarii »

Proiectul umanitar DĂRUIND VEI DOBÂNDI a ajuns la ediția a IV-a GALERIE FOTO

Duminica, 09 Decembrie, 2018

Grupul de copii și de tineri, denumit sugestiv „Prietenii Sfântului Dimitrie”, după ocrotitorul comunității din Oroftiana de Jos, coordonat de preotul paroh Cosmin Pristavu și de doamna proteasă Anca Pristavu, profesor de geografie, și-a propus în această ediție un obiectiv curajos, acela de a depăși granițele satului și de a vizita persoanele aflate în Unitatea de Asistență Medico-Socială din Suharău. În acest sens, încă de la începutul Postului ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare