Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Stiri

Un scandalagiu a fost săltat de polițiști după ce a luat la bătaie un adolescent în fața barului

Luni, 20 Mai, 2019

În urma probatoriului administrat a rezultat că în noaptea de 18/19.05.2019, persoana în cauză, pe fondul consumului excesiv de alcool a provocat scandal pe drumul public din faţa unui bar din comuna Suharău, exercitând violenţe fizice şi ameninţări împotriva persoanelor prezente. În timpul scandalului, tânărul de 20 de ani a lovit peste corp, cu un obiect contondent, un minor de 14 ani din comuna Suharău, provocându-i suferinţe fizice. Acesta din urmă a fost ...  continuare »

Fara comentarii »

Copiii de la Sănătatea Darabani au defilat la Cupa AJF din Nord FOTO & VIDEO

Sambata, 18 Mai, 2019

Juniorii Sănătății Darabani, antrenați de Radu Cașuba, au câștigat grupa E a Cupei AJF Juniori pentru mediul rural, fără a primi nici un gol în meciurile cu Azurii Mileanca, Real Hudești și Zorile Havârna. Alin Vorniceanu a fost goalgeterul competiției. Micii fotbaliști dărăbăneni au învins pe Azurii Mileanca cu 2-0, unul dintre goluri fiind marcat din lovitură de la 11 m de Alex Crețu (VIDEO), s-au impus la scor de nepre ...  continuare »

Fara comentarii »

VREI să devii polițist de frontieră? VEZI CONDIȚIILE!

Sambata, 18 Mai, 2019

 Recrutarea candidaţilor se realizează în raport de oferta educaţională şi domiciliul/ reşedinţa înscris/ă în cartea de identitate. Candidaţii care optează pentru locurile Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat sunt recrutaţi de către structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, unde aceştia locuiesc, potrivit cărţii de ...  continuare »

Fara comentarii »

Echipa lui DTI s-a oprit în sferturile Cupei României pe județ ”De asta a ajuns fotbalul românesc unde a ajuns”

Joi, 16 Mai, 2019

Meciul a început cu ”confruntarea clasică” a jucătorilor din ligile inferioare și…întinderea lui Cosmin Curtean. Experiența oaspeților își spune cuvântul și Mihai Maxim deschide scorul în minutul 30 cu un șut de la 25 de m, care îl surprinde mai în față pe Alin Andruș. Dărăbănenii au o șansă uriașă de egalare prin Dumitru Grosu, dar atacantul o irosește șutând în portarul Andrei Brașoveanu. Dărăbănenii par mai motivați după ieșirea de la ...  continuare »

Fara comentarii »

Impact între o căruță și un autoturism soldat cu decesul căruțașului

Marti, 14 Mai, 2019

În urma impactului, conducătorul atelajului hipo a căzut din vehicul pe carosabilul acoperit cu pietriș, iar ulterior a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă, se arată într-un comunicat al IPJ Botoșani. (foto: arhiva Darabaneni.ro) ...  continuare »

Fara comentarii »

Dărăbănean trimis după gratii după ce a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare

Marti, 14 Mai, 2019

La data de 12.05.2019, poliţiştii dărăbăneni au identificat un bărbat de 34 de ani, din oraşul Darabani, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate prin care acesta a fost condamnat la doi ani și două luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și furt calificat. Bărbatul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Viața politică dărăbăneană, mai imprevizibilă ca oricând FOTO

Marti, 14 Mai, 2019

Atmosfera din Piață a fost calmă, lume mai puțină față de alți ani. Ministrul, discret, a încercat să schimbe câteva vorbe cu unii oameni. Nu a fost asaltat de cei aflați în piață, cum, probabil, s-ar fi așteptat cei de pe plan local, ca să-i arate câtă popularitate au. Nici ministrul nu a afișat vreo dorință specială de a face baie de mulțime, nici oamenii nu s-au arătat foarte impresionați de prezența demnitarului. Între cei care l-au însoțit s-au ...  continuare »

Fara comentarii »

PREMIUL I și calificare la faza finală a concursului național ”Vom transmite mai departe povestea satului Concești” FOTO & VIDEO

Duminica, 12 Mai, 2019

La concursul care a avut loc în Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan Iași au participat mai multe parohii din județele Botoșani, Iași și Neamț care au prezentat lucrări în cadrul a 3 secțiuni: literară, artistică și multimedia. La secțiunea literară au fost prezentate ”operele”, așa cum le numește preotul Alin Aroșoaie, de către elevii: Delia Prisacariu (”Biserica de altă dată”), Antonia Acsinte (”Învierea lui Hristos, înnoirea vieții ...  continuare »

Fara comentarii »

COMUNICAT AJOFM În atenția absolvenților promoției 2019

Miercuri, 08 Mai, 2019

Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă. Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane ...  continuare »

Fara comentarii »

Canabis descoperit de câinele polițist în Vama Rădăuți-Prut VIDEO

Miercuri, 08 Mai, 2019

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat un tânăr, care avea asupra lui câteva grame de substanță vegetală, susceptibilă a fi canabis. În data de 05 mai 2019, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român B.A., în vârstă de 20 de ani, la  ...  continuare »

Fara comentarii »

Elevă a Liceului ”Dimitrie Cantemir”, premiantă la Olimpiada Națională de Religie

Duminica, 05 Mai, 2019

19 elevi botoșăneni au participat la Olimpiada Națională de Religie de la Oradea, dintre care doi dărăbăneni. Cunoscută ca o elevă foarte bună, în special la materiile umaniste, Giulia Hrimiuc a explicat pentru Darabaneni.ro participarea la această olimpiadă: ”Religia este un punct de convergență între filozofie și literatură, un punct în care eu îmi găsesc echilibrul sufletesc și care îmi conferă pace. Religia îți poate oferi multe răspunsuri la ...  continuare »

Fara comentarii »

INDEPENDENTUL DARABANI a obținut un punct la Dumbrăvița și a promovat în Liga a IV-a GALERIE FOTO

Duminica, 05 Mai, 2019

Partida a fost una peste nivelul Ligii a V-a din Botoșani. Încă din start, cele două echipe și-au creat ocazii clare de gol, dar echipa antrenată de Ovidiu Ștefănucă și Cosmin Ștefănucî reușește apoi să pună stăpânire pe joc. În minutul 12, la o greșeală în lanț a fundașilor gazdelor, mingea care țopăie prin careu este reluată în plasă de Florin Cojocariu și se părea că vom asista la un galop de sănătate al oaspeților. Dar am avut parte de o ...  continuare »

Fara comentarii »

Hip hop dărăbănean ”În viață contează unde ajungi, nu de unde pleci”

Sambata, 04 Mai, 2019

Adolescentul cu supranumele Dixy ne-a mărturisit că i-a plăcut de mic să cânte piese de pe internet și a participat în primul an de liceu la un concurs de talente. La sfârșitul lunii aprilie a lansat piesa ”Te-am iubit cândva”, începută cu un an de zile în urmă. ”M-am ambiționat și am zis că orice ar fi, trebuie să reușesc. Orele lungi pierdute în fața calculatorului și în studiourile de înregistrare, m-au învățat că în viață contează unde ...  continuare »

Fara comentarii »

Premiu special pentru o elevă din Darabani la Olimpiada națională de limba și literatura română

Vineri, 03 Mai, 2019

În Săptămâna Patimilor, a avut loc în capitala Moldovei, Olimpiada națională de limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu, care a cuprins două secțiuni, la care au participat 375 de elevi din toată România, cei mai buni dintre cei mai buni din fiecare județ al țării și din București. Printre aceștia și-au croit drum și 7 elevi din județul Botoșani, care de-a lungul timpului a fost și este leagăn pentru mari personalități ce și-au pus ...  continuare »

Fara comentarii »

COD PORTOCALIU de inundații pe râul Prut

Vineri, 03 Mai, 2019

La aceeași ora, la Rădăuți Prut, nivelul apei era de 391 cm, cu 101 cm peste cota de atenție. Aici, tendința este de creștere.  Pe timpul nopții, prefectul  județului Botoșani, Dan Constantin Slincu si inspectorul șef al ISU Botoșani, col. dr. ing. Mihail Cristian Amarandei , s-au deplasat în zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu de inundații si si au verificat daca măsurile stabilite prin  sedinta CJSU sunt aplicate. Totodată, s-au ...  continuare »

Fara comentarii »

Povestea cașcavalului tradițional de Păltiniș GALERIE FOTO

Miercuri, 01 Mai, 2019

Doi antreprenori dărăbăneni au curajul să  producă în nordul uitat al Moldovei, la marginea comunei Păltiniș, cașcaval tradițional, nu din prafuri, ci chiar din lapte de vacă. Povestea lor, începând cu adunatul laptelui din casă în casă, gajul pe casa părinților și până la produsele lor pe rafturile magazinelor Mega Image, v-o prezentăm astăzi, de Ziua Muncii. Societatea soților Bejinariu, General Suhardo, funcționează de aproape 25 de ani. ...  continuare »

Fara comentarii »

GRAV accident de circulație produs pe strada 1 Decembrie

Miercuri, 01 Mai, 2019

Conducătorul auto al unei mașini care circula pe str. 1 Decembrie a pierdut controlul asupra autoturismului în intersecția ”La oglinzi” din Darabani, a retezat doi pomi de pe marginea drumului și a lovit și un indicator rutier. Șoferul a părăsit locul accidentului. În urma teribilului accident, a rezultat vătămarea gravă a unui dărăbănean de 33 de ani care a fost transportat cu ambulanța la Botoșani, iar de aici cu elicopterul SMURD a fost transferat la o ...  continuare »

Fara comentarii »

OMUL CARE DĂRUIEȘTE, BUCURII ÎN DAR PRIMEȘTE Activitate filantropică derulată de elevii de pe ambele maluri ale Prutului GALERIE FOTO

Duminica, 28 Aprilie, 2019

Pornind de la cuvintele Sfântului Evanghelist Ioan: ,,Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire, rămâne în Dumnezeu” (I Ioan 4, 16) elevii Liceului Teoretic Lipcani și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut au înțeles pe deplin că nu putem sărbători un praznic atât de măreț ca Învierea Domnului  și nu putem să gustăm pe deplin din bucuria lui, fără a ne gândi la oamenii aflați în nevoi, ne-a comunicat prof. de reli ...  continuare »

Fara comentarii »

Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători Pascale liniștite

Sambata, 27 Aprilie, 2019

Toate aceste recomandări le-au fost transmise preoților, dar și cetățenilor pe timpul controalelor preventive desfășurate de inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani la lăcașele de cult din județ. De la începutul lunii aprilie, personalul Inspecției de Prevenire a trecut pragul bisericilor și mănăstirilor și a verificat respectarea condițiilor de securitate la incendiu și/sau ...  continuare »

Fara comentarii »

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Să nu fim naivi. Pentru București, Botoșaniul este foarte departe

Vineri, 19 Aprilie, 2019

Uneori, diferența dintre distanța geografică și cea mentală este mult mai mare decât ne putem noi imagina. De exemplu, am putea spune că Botoșaniul este, geografic vorbind, departe de capitală. Dar la nivel mental cum se prezintă această distanță? Pentru București, Botoșaniul este un județ din România? Care este proiecția centrului asupra aceste zone? Cât de mult reușesc politicienii locali să impună problemele zonei pe agenda publică națională? Dacă vom ...  continuare »

Fara comentarii »

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare