Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

POTOPUL ALB Zapada de trei metri pe DN 29 A, la Bajura, drumuri judetene inchise GALERIE FOTO


Oraşul Darabani este paralizat de zăpadă şi viscol. La intrarea în oraş dinspre Bajura stratul de zăpadă masura astăzi la prânz 3 metri, iar spre Păltiniş se circulă cu foarte mare greutate, mai mult în cazuri de urgenţă. Primarul comunei Păltiniş, Costel Romanescu, spune că s-au făcut eforturi supraomeneşti pentru ca să se poată circula între Păltiniş şi Darabani. Nici salvatorii dărăbăneni nu au mai ajuns la casele lor de aproximativ o săptămână. Agenţii economici din zonă sunt disperaţi că nu-şi pot aproviziona magazinele înainte de Crăciun.
 
În prezent, pe DN 29A se circulă în condiţii de iarnă pe porţiunile Dorohoi-Hudeşti şi Darabani-Păltiniş, între Hudeşti şi Darabani se lucrează” a declarat pentru Darabaneni.ro, la orele 12:30, ing. Constantin Irimia, de la Compania Naţională de autostrăzi şi drumuri naţionale. Lucrătorii Companiei Naţionale nu au mai putut înainta spre Darabani, deoarece autofreza lor s-a defectat între Hudeşti şi Conceşti. Astfel, dărăbănenii s-au mobilizat pentru a reface calea rutieră între oraşul de pe malul Prutului şi municipiul vecin, Dorohoi. Două tractoare cu cupă de la firma Sancos din Conceşti deszăpezesc accesul dinspre comuna lui Costel Nazare spre Darabani, iar de la Staţia Meteo spre Bajura acţionează un buldoexcavator al firmei TransGhe. În această zonă, stratul de zăpadă atinge şi trei metri (vezi Galeria foto).După ce, la un moment dat, accesul spre Lişmăniţa fusese deschis, acum drumul respectiv este din nou blocat de nămeţi. „Nu se circulă spre Lişmăniţa şi Eşanca. Lucoviţa este blocată şi dinspre Conceşti, şi dinspre Darabani. Cartierele Suseni şi Bombeni sunt deszăpezite, în Teioasa se circulă pe str. Col. Şchiopu până la str. Pădurii, iar în Corneşti se circulă pe str. Şcolii până în Teioasa” a precizat la orele 16:16, Mihai Plugaru, inspector Protecţie civilă din cadrul Primăriei Darabani. Funcţionarul Primăriei a spus că pe celelalte străzi ale oraşului se circulă cu foarte mare greutate, deoarece utilajele din dotare au fost solicitate de cei de la Drumurile Naţionale sau au intervenit în cazurile de urgenţă. „Nu am mai fost acasă de joi. M-am speriat când am văzut ieri câtă zăpadă am în curte” a spus Plugaru. Dacă noaptea trecută, au dormit în sălile de clasă de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 24 de sinistraţi ai zăpezii, numărul acestora ar putea creşte astăzi.

Romanescu: „Nu are de ce să-mi fie ruşine...E uşor să comentezi când stai la cald”

Nici la Păltiniş, situaţia nu este roză, aşa cum afirmă primarul comunei, Costel Romanescu. Edilul spune că decisiv în deblocarea drumului spre Darabani a fost ajutorul primit de la un grup de poliţişti de frontieră din Botoşani şi de la poliţiştii Sectoarelor din zonă. Primarul le dă o palmă celor care au contestat efortul său în acestă situaţie de criză.Am muncit ca ocnaşii să scoatem din zăpadă autofreza celor de la Drumurile Naţionale care a rămas blocată la 1,5 km de la ieşirea din Păltiniş spre Horodiştea. Ieri dimineaţă, am cărat în spate sare, nisip, generator, redresor şi apă fierbinte în câmp, pentru a porni autofreza, iar alţii îşi arogă meritele. Ei poate îşi fac treaba, dar contractele le încasează prietenii...A mai comentat cineva pe Darabaneni.ro că pentru Vali Vijelie am putut avea bani. Nu a fost vorba de bani în această situaţie, am spus doar că nu se poate face. Nu intra în atribuţiunile mele să intervin să scot maşinile de pe drumul naţional. Nu are de ce să-mi fie ruşine. Întrebaţi-i pe cei 120 de oameni care i-am scos din zăpadă dacă are de ce să-mi fie ruşine. Am neglijat oamenii mei din comună pentru dânşii, în loc să deszăpezesc arterele comunei mele. Nu e uşor să rupi troienele de 2 metri pe viscol, cu 40-50 de kg în spate. E uşor să comentezi când stai la cald” a declarat pentru Darabaneni.ro, Costel Romanescu.   

Click pe prima fotografie pentru a viziona Galeria foto
 
Te-ar mai putea interesa si:  Mihai PlugaruCostel RomanescuDN 29AzapadanametiCostel NazareSancos
6:10 pm Marti, 18 Decembrie, 2012

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare