Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SAPTAMANII Vine asfaltul si la Darabani. Cine si de ce il aduce?

La mai bine de un an de la alegerile locale și la un an de la referendum viața politică s-a mai liniștit, mai ales la nivel local. Aici oamenii par să fi înțeles în final că dincolo de rivalități, dincolo de ironii și acuze, sunt nevoiți să trăiască în același oraș mic, să împartă aceleași locuri publice. Anul trecut, timp de aproape șase luni am fost bombardați doar cu promisiuni. La locale ni s-au făcut unele promisiuni, la referendum altele, la parlamentare altele. Eu nu cred că oamenii își doresc de la aleși îndeplinirea promisiunilor ad-literam ci să facă ce este de făcut. Acum a venit momentul să vedem și oareșce realizări. La Concești, moment istoric, drumul din centrul comunei până la intersecția cu DN 29A este nou nouţ. Din informațiile pe care le avem, turnarea covorului asfaltic face parte dintr-un proiect mai amplu care cuprinde mai multe investiții. La Darabani edilii au început și aici lucrul la drumul național pe distanța de pe teritoriul orașului. Asfaltarea acestui tronson de drum cade în responsabilitatea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Lărgirea benzilor de sens și crearea locurilor de parcare sperăm să ajute la decongestionarea traficului care în zilele de duminică și alte sărbători când este foarte aglomerat.

Vine asfaltul, dar cine îl aduce? Cu siguranță, la inaugurarea lucrărilor se vor prezenta o mulțime de vedete locale și nu numai, care au și nu prea au de-a face cu acest proiect. Mulți vor fi cei care își vor aroga meritele acestei investiții, care repet este bine venită. Cu toate acestea, cred că lucrurile pot fi privite și din alte puncte de vedere. Dărăbănenii nu au nevoie de asfalt doar în centrul orașului, cred ar fi la fel de bucuroși dacă ar fi demarat lucrări de asfaltare pe DN 29A de la Dorohoi la Rădăuți-Prut, în Bajura sau Teioasa. Reabilitarea unui tronson de drum național doar pe teritoriul unui oraș, datorită unor relații de prietenie sau de rudenie undeva la vârf, nu ar trebui să ne mulțumească foarte mult. Asta arată că puterea nu are un program bine definit pentru această zonă, că infrastructura acestei părți de țară nu este o prioritate. Celor care sunt mai vocali și care au fost harnici în campaniile electorale, mă refer la edili, parlamentari, etc. li se oferă câțiva kilometri de asfalt pentru localitățile de unde provin. Am mai spus-o de multe ori și o repet. Normal că trebuie să ne bucure faptul că se asfaltează drumul național din oraș dar ar trebui mereu să ne intrige faptul că același drum care duce spre un punct de trecere al frontierei este lăsat în paragină. Cât despre cine aduce asfaltul în Darabani, mulți își vor aroga acest merit, vom vedea dacă printre ei se va afla și cel care la convins pe șeful CNADNR să toarne asfalt la Darabani. (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  ConceştiDN 29A
6:26 pm , 04 August, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare