Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII Dictatura hoției și permanentizarea sărăciei

Actuala coaliție de guvernare a luptat să ajungă la putere și a ajuns cu un singur gând: să-și apere rețelele infracționale. Ani la rând, partidele au fost susținute și finanțate prin mașinațiuni administrative, de armate de primari și funcționari cu poziții de conducere, susținuți de partid cu condiția să sifoneze banul public. Exemple găsim și în nord, la Darabani. Curtea de Conturi a găsit o gaură serioasă dată bugetului Primăriei de fosta conducere. Rețeta este una simplă și eficientă: contracte cu firme de casă, plăți ilegale fără acordul Consiliului Local, recepționarea și decontarea unor lucrări inexistente sau realizate defectuos. Acest sistem trebuia apărat, este cordonul ombilical, prin care partidul trăiește, se alimentează, respiră. Pentru asta au fost gata să sacrifice tot: onoare, conștiiță, instituții, o întreagă arhitectură de valori.
România a intrat de ieri într-o etapă a principiilor răsturnate. În noua epocă, aroganța, hoția, conștiința de clan, lipsa de educație au devenit virtuți. Ne uităm la rezulatatele de la Bacalaureat și ne mirăm că sunt mai slabe ca anul trecut, că sunt licee cu promovabilitate scăzută. Dar refuzăm să privim la cei care apar toată ziua la televizor și ne vorbesc cum modernizează sistemul legislativ, oameni cu facultăți făcute la distanță, în universități fantomă, rezultat al degradării sistemului universitar românesc de după 1990. ”Normalitatea” este construită astăzi de oameni fără școală. Uitați-vă la parlamentarii puterii de la Botoșani, biografii ”gri”, studii la distanță, salturi uriașe în carieră, datorate exclusiv servilismului. Astfel de ruperi de ritm în carieră, pentru oamenii cu parcus educațional normal, ar fi fost imposibile.
După ce dau legi pentru colegii lor penali, își votează salarii și pensii speciale te mai și mint cu nesimțire. Este suficient să arunci un ochi pe toate comunicatele date prin presa locală ca să-ți dai seama că ei trăiesc în lumea lor. Nu-i interesează deloc sărăcia din jur, cu cât oamenii vor rămâne așa mai mult timp, cu atât ei vor reuși să-și conserve pozițiile. Prin urmare au tot interesul să ascundă adevărata realitate. Pentru oamenii simpli aceasta este cea mai nocivă combinație. Dictatura hoților și propaganda mincinoasă vor avea un singur rezultat: permanentizarea sărăciei. Botoșănenii rămân să aștepte pe mai departe gazul metan, drumurile modernizate, locurile de muncă. Atâta timp cât vom accepta acest grup infracțional ca fiind elită, atâta timp cât vom privi lipsa lor de pregătire ca pe ceva normal, atâta timp cât am întors spatele când peste România se așeza întunericul nu mai avem nici un motiv să ne plângem de spitale, școli sau drumuri. (Alexandru D. AIOANEI)
PS: Pot înțelege multe categorii sociale care susțin acest guvern, dar nu o să-i înțeleg niciodată pe profesorii care au aceste sentimente. Înțeleg că au fost crescute niște salarii, dar să consideri că este normal ca în funcții atât de importante să fie persoane total lipsite de pregătire, este ca și cum ți-ai nega propria existență profesională. La ce mai mergi în fiecare zi la școală, la ce le mai spui elevilor că fără studii nu au viitor, la ce mai pui note sub 5 dacă ești convins că elita care conduce România are dreptul și poate să fie analfabetă?
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”