Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COMENTARIUL SĂPTĂMÂNII De ziua academicianului Leon Dănăilă, să ne hotărâm care ne sunt valorileAstăzi este ziua academicianului dărăbănean Leon Dănăilă. Internetul s-a umplut din nou cu mesaje, imagini cu buchete de flori sau sticle de șampanie. Acest lucru nu e unul rău, știm că celebrul chirurg nu va vedea toate acestea, dar noi avem sentimentul unei datorii îndeplinite.

La fiecare moment aniversar, precum acesta, inevitabil este adusă în discuție și problema aprecierii personalităților în timpul vieții lor. Cu riscul de a fi înțeles greșit, Leon Dănăilă nu este o personalitate ignorată în România. Dimpotrivă, în ultimii ani pare că a devenit pentru mulți, chiar un vector de imagine supralicitat. Dacă vrei să te prezinți ca mare iubitori de patrie rostogolești pe internet imaginea cu celebrul chirurg în metrou.

După ce faci emisiuni cu maneliști interlopi și artiste îmbrăcate sumar, pui pe facebook o poză cu Leon Dănăilă și vorbești despre „valorile neamului” și lipsa noastră de respect față de ele. După ce o noapte întreagă dezbați cu Serghei Mizil ultimele tendințe de golăneală pe plajă la Mamaia, dimineața pui un videoclip în care Leon Dănăilă vorbește de cât de greu i-a fost în studenție și cât de mult a muncit. Unii au avut nevoie de voturi, l-au pus pe liste pe Leon Dănilă și se plimbau la braț cu el pe holurile Parlamentului. Care ne sunt totuși valorile și de ce amestecăm cu atâta nonșalanță golăneala cu excelența și munca?


În ultimul an și jumătate, în contextul pandemiei, în spațiul public au ieșit la suprafață personaje sinistre, care au dus multă lume pe căi rătăcite. Am uitat de Leon Dănăilă în aceste vremuri, nu am mai avut urechi pentru vorbele lui, a fost mai atractiv ce spunea Șoșoacă, Luis Lazarus sau alți „specialiști de tastatură”. Oamenii cu adevărat pregătiți și onești au fost puși la zid, acuzați de interese ascunse, știința a fost coborâtă la nivel de instrument al ocultei mondiale, medicina a devenit o armă a crimei. Urletele unor personaje cu o agendă perfidă au furat mințile unui număr mare de oameni, inclusiv dintre cei care îi trimit ana de an mesaje de felicitare lui Leon Dănăilă. Putem oare să-i apreciem pe Șoșoacă, Lazarus&Co și Leon Dănăilă în același timp? Pot aceștia face parte împreună din sistemul nostru de valori? 
Academicianul Dănăilă: „Am făcut toată viaţa numai ce mi-a plăcut” II

Leon Dănăilă este medic și OM de ȘTIINȚĂ, așa cum puțini avem în România. A salvat mii de oameni datorită capacităților sale intelectuale dar și pentru că a înțeles rolul tehnologiei, așa cum era ea atunci. Dacă Leon Dănăilă a revoluționat neurochirurgia din România, a făcut-o pentru că a adus roboți chirurgicali din Statele Unite. A studiat, a mers în străinătate, a văzut cum fac alții și, ulterior a făcut și el în țara lui. Noi însă am uitat acest lucru și i-am lăsat pre conspiraționiști, pe șmecherașii de serviciu și jurnaliștii de doi bani să ne clatine încrederea în știință și în oamenii pregătiți.

Ne lăudăm cu Leon Dănăilă dar dăm credit mai mult unui băiat de galerie decât unui universitar. De unde această suspiciune față de oamenii cu adevărat pregătiți? De ce acordăm mai multă atenție unor oameni cu certitudini false și nu celor cu îndoieli oneste? Dacă ținem cu adevărat la Leon Dănăilă, dacă apreciem cu adevărat ce a făcut pentru semenii săi, dacă este cu adevărat un model pentru noi, atunci a venit timpul să separăm grâul de neghină și să ignorăm falșii profeți, ce se perindă seară de seară pe la haznalele TV. Îmi pare rău, dar nu putem aprecia pe Șoșoacă&Lazarus și Leon Dănăilă în același timp. Trebuie să ne hotărâm odată și odată care ne sunt valorile adevărate. (Alexandru D. AIOANEI, foto Adevărul)

Te-ar mai putea interesa si:  Leon Danailainterviu Leon Danaila Darabaneni.ro
5:55 pm Joi, 01 Iulie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare