Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Festival internaţional de muzică populară, cai de rasă şi politicieni la Zilele comunei Păltiniş GALERIE FOTO

În timp ce la Darabani se desfăşura Festivalul Zilele Nordului, la Păltiniş au fost în acest week-end Zilele Comunei, care au inclus şi festivalul internaţional de muzică populară „Ioan Cobâlă”. La deschiderea acestui eveniment s-au aliniat duminică pe scenă alături de primarul Costel Romanescu, prof. dr. Vasile Adăscăliţei, preşedintele Asociaţiei „Prietenii Basarabiei, Bucovinei şi ţinutului Herţa”, Vasile Bâcu, preşedintele Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, primari de pe celălalt mal al Prutului, şi politicieni social-democraţi  precum preşedintele CJ Costică Macaleţi, senatorii Doina Federovici şi Lucian Trufin sau prefectul judeţului, Dan Şlincu.

În afara spectacolelor de muzică populară, locuitorii comunei Păltiniş au participat la o întâlnire cu fiii satului, slujba de duminică a fost una specială, cu participarea unui cor din Voloca (Ucraina), au admirat cai de rasă şi o expoziţie de animale (oi). Pe scena Festivalului „Ioan Cobâlă” au urcat formaţii din Darabani, Vlăsineşti, Hudeşti, Ştiubieni, Havârna, Cordăreni, Mileanca şi George Enescu. „Mulţumesc formaţiilor participante şi d-voastră care sunteţi aici. De ce Ioan Cobâlă la Păltiniş? În primul rând maestrul este un brand naţional, un bun al tuturor românilor şi din stânga şi din dreapta Prutului” a explicat Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniş.
 


„A fost de datoria mea să iniţiez acest festival internaţional de muzică populară pentru că Ioan Cobâlă aparţine patrimoniului cultural românesc, este un brand naţional, este un bun inepuizabil şi, evident, inconfundabil. Prin organizarea acestui festival am convingerea că fac un act de dreptate socială, un act de recuperare a patrimoniului cultural” a spus Vasile Adăscăliţei, care a mai precizat că nu este un festival-concurs, având scopul de a descoperi tinere talente. Maestrul Ioan Cobâlă a fost mult mai succint: „Mă bucur că vă putem aduce bucurii. Să dea Dumnezeu ca acest festival să dăinuiască în timp şi vă mulţumesc!”
 
Dacă în prima zi, parlamentarii liberali prezenţi la Păltiniş nu au urcat pe scenă, duminică aleşii aleşii social-democraţi au ţinut discursuri în faţa celor prezenţi. Preşedintele CJ Botoşani a precizat că festivalul este unul itinerant, urmând să fie organizat în tot judeţul şi nu numai. „Nu suntem aici, în faţa d-voastră, în calitate de oameni politici, ci de simpli cetăţeni care apreciază cultura, care apreciază actul cultural, munca de o viaţă a maestrului Cobâlă şi nu în ultimul rând munca d-lui prof. Adăscăliţei” a spus Doina Federovici.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Costică MacaleţiDoina FederoviciLucian TrufinZilele comunei PaltinisFestivalul internaţional de muzică populară „Ioan
11:44 pm , 20 August, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare