Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cai de rasă, spectacole şi defilare cu torţe la sărbătoarea Unirii Principatelor GALERIE FOTO&VIDEO

Dărăbănenii s-au plimbat cu caleaşca, au participat la spectacolul de la Casa de Cultură „Theodor Balş” şi au defilat cu torţe prin oraş, conform obiceiului, cu ocazia celebrării a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. Binenţeles că nu a lipsit tradiţionalul ciolan cu fasole, pregătit de angajaţii Primăriei Darabani.

Noutatea din acest an la evenimentele organizate la celebrarea Micii Uniri de la Darabani a fost prezenţa Hergheliei lu’ Andruş, zootehnist din Păltiniş, care a „cutezat” să candideze la primăria comunei sale, împotriva lui Costel Romanescu. Îmbrăcat în straie tradiţionale, Andruş s-a plimbat ţanţoş printre caii săi, cu care îşi făceau poze cei prezenţi. „De ar fi mai mulţi ca el”, spune un dărăbănean. În incinta Casei de Cultură „Theodor Balş” începe concursul de istorie organizat de profesorii Ştefan Dănilă şi Cristian Chiriac. Primul ţine şi un discurs şi nu ezită să pună în balanţă trecutul glorios al poporului român, cu prezentul sumbru. „Puterea este un depozit sacru şi aparţine întodeauna poporului…Cuza ne-a dat o lege a învăţământului şi am rămas cu o lege şi atât. Ne-a demonstrat că nu se poate face învăţământ fără bani. De aceea avem acum o rată atât de crescută a analfabetismului” a spus prof. Dănilă. Liceenii reuniţi sub titulaturile Cărvunarii, Templierii, Războinicele, Nemesis şi Venus s-au întrecut în istorie, primele 3 echipe fiind ocupantele podiumului concursului.

Apoi, pe scenă au urcat artiştii: mai mici, sau mai mari, de la Ştefan Martin (video), de numai patru ani, pregătit de Zîna Andronic, care a ridicat sala în picioare cântând „Hora Unirii”, până la seniorii din Corul „Dragoş Vodă” din Ucraina, care i-au mai „încălzit” pe cei care au rezistat cu stoicism la cele -15 grade C de afară. Au mai urcat pe scene ansamblurile „Stejărelul” şi „Hudeşteanca”, trupele de dans modern „Star Dance” şi „Magic Dance”, elevii prof. Ramona Aionesei în cadrul unei piese de teatru, dar şi Orchestra „Frunză de dor” din R. Moldova, spectacolele fiind încheiate de interpreta Bianca Filip. După orele 18:00, centrul oraşului s-a luminat de la torţele cu care au defilat mândri dărăbănenii împreună cu fraţii lor de peste Prut. În fruntea alaiului s-au aflat călăreţii lui Andruş, iar apoi viceprimarul Alin Gîrbaci. 


Click pe fotografie pentru a viziona mai multe fotografii
 Te-ar mai putea interesa si:  Alin GirbaciMica Unire Darabani
8:14 pm Joi, 25 Ianuarie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare