Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Manifestările prilejuite de ZIUA ORAȘULUI nu mai au loc week-endul acesta VEZI motivulDuminică, 24 iunie, ar fi trebuit să aibă loc la Darabani o serie de manifestări dedicate Zilei Orașului, dar acestea au fost anulate datorită neînțelegerilor dintre consilierii social-democrați și conducerea liberală a Primăriei. Aleșii locali dau vina unii pe ceilalți.

Anul trecut, în Consiliul Local s-a votat instituirea zilei de 21 Iunie ca zi a orașului. Pe 21 iunie 1837, Domnitorul Mihail Sturdza emitea documentul de înființare a târgului Anul acesta, în ședința ordinară din luna mai, consilierii PSD au inițiat un proiect de hotărâre privind organizarea unor evenimente cu prilejul sărbătorii Zilei Orașului. Programul manifestărilor ar fi trebuit să cuprindă: 11:30 Slujbă de pomenire a întemeitorului orașului, Theodor C. Balș; 12:00 Depuneri de coroane de flori la statuia lui Theodor C. Balș; 12:20 Discurs privind importanța Zilei Orașului Darabani; 12:40 Ceremonia de acordare a titlului de cetățean de onoare lui Dumitru Haha, colecționar, custodele Muzeului Nordului și lui Dorin Dobrincu, istoric, cercetător și fost director al Arhivelor Naționale; 14:40 Lansarea Monografiei orașului Darabani, ediția II-a, autor Octav Teioșanu. 15:30 Program artistic.

S-a făcut și un deviz estimativ al cheltuielilor în cuantum de 11480 lei.

Din păcate, disensiunile dintre consilierii PSD și primarul și viceprimar au făcut ca totul să fie anulat. Consilierul local Lucian Florea susține nu a găsit sprijin la conducerea Primăriei și îi acuză pe edili că au refuzat să pună în aplicare hotărârea de Consiliu Local din mai 2018. Acesta a mai precizat că, cel mai probabil decernarea titlurilor de „Cetățean de onoare” va avea loc cu ocazia Zilelor Nordului. Acesta a mai declarat că îi pare rău că cele programate nu vor mai avea loc și se arată convins că dacă aceste propuneri ar fi venit dinspre cealaltă tabără politică din Consiliu, atunci sigur lucrurie ar fi stat altfel.„Nu se mai organizează nimic pentru că nu am găsit înțelegere și sprijin la vârful conducerii din Primărie. Au mers pe ideea că dacă nu fac ei să nu facă nimeni. Ei au vrut să o facă politic, cu mici, cu bere. Noi am vrut să facem altceva, la un nivel superior. S-au opus ca pe banere în oraș să scriem „Ziua Orașului” și au vrut să punem doar sărbătorirea a 181 de ani de la înființarea târgului. După ce au fost discuții cu domnii Dobrincu și Haha s-a convenit ca ceremonia de acordare a titlului de Cetățean de Onoare să aibă loc la Zilele Nordului. Îmi pare rău că nu am găsit înțelegere la niște persoane la care trebuia să găsesc. Am crezut că o să fie o treaba bună și că o să se ralieze și ei la proiectul de hotărâre pe care l-am depus. Toate inițiativele care nu vin dinspre primar și viceprimar, nu sunt binevenite deloc. Nu puteam să facem un eveniment de o asemenea anvergură fără să avem sprijin. Când ți se pun mereu piedici, întorci spatele și pleci ” a declarat pentru Darabaneni.ro, Lucian Florea.
 
”Consilierii care au venit cu propunerea și-au luat angajamentul că vor organiza aceste manifestări. Ei motivează acum că nu vrea primarul, dar nu cunosc motivele pentru care nu au mai dorit să organizeze Ziua Orașului. Vom organiza mult mai serios Centenarul, va fi ceva de amploare” a spus Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani.

Viața merge înainte în Darabani, orașul fiind joi, de ziua lui, mai liniștit ca niciodată. (foto jos)


Te-ar mai putea interesa si:  Lucian FloreaLiviu Hrimiucziua orasului Darabani
6:28 pm Sambata, 23 Iunie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare