Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabani a primit cea mai mare suma repartizata localitatilor judetului pentru achitarea arieratelor, dezvoltare locala si infrastructuraConsiliul Judeţean a repartizat joi sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2014, oraşului Darabani fiindu-i repartizată cea mai mare sumă, 200.000 lei, faţă de alte primării social-democrate care au primit doar câte 2000 lei. În plus, urbei de pe malul Prutului i s-au pus la dispoziţie 64.000 lei pentru reabilitarea drumurilor.

În luna martie a acestui an, primarul oraşului Darabani îşi exprima public nemulţumirea, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, faţă de conducerea Consiliului Judeţean despre care afirma atunci că „ar trebui să aibă faţă umană”. Se pare că acum şefii judeţului s-au întors cu faţa spre oraşul de pe malul Prutului, consilierul judeţean Silviu Barabacariu fiind de părere că puterea de convingere a conducerii administrative din Darabani a generat alocarea acestor bani celui mai nordic oraş din ţară.

VEZI şi: Arosoaie: „Pentru dl. Turcanu am avut o mare stima, s-a mai micsorat, inca o mai am...Ar trebui sa aiba o fata umana conducatorii CJ”S-a cerut foarte insistent această sumă şi s-a aprobat, fiind un beneficiu pentru noi. În ultimii patru ani nu au fost deloc proiecte şi bănuiesc că banii respectivi vor fi alocaţi proiectelor, ca să facem ceva pentru oraş” a declarat pentru Darabaneni.ro, Barbacariu. Consilierii PSD nu au participat, însă, la vot, ca o formă de protest împotriva modului în care s-au împărţit banii celorlalte primării social-democrate. „Faptul că unor primării li s-au alocat doar 2000 de lei, ceea ce a fost bătaie de joc, grupul consilierilor PSD a considerat că e mai bine să nu participe la vot” a mai precizat consilierul judeţean PSD. Chiar şi în aceste condiţii, proiectul de hotărâre a trecut cu 18 voturi pentru.Citiţi şi:Turcanu ii raspunde lui Arosoaie: „In loc sa-si faca treaba, primarul de la Darabani vine cu povesti nemuritoare...Sa incalc legislatia ca sa am fata umana?”Consilierii județeni au aprobat şi repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale. Banii au fost alocați prin Ordonanță de Guvern și vor trebui cheltuiți până la finele acestui an, în condiţiile în care iarna bate la uşă. Pentru 21800 de km de drumuri, oraşului Darabani i-au fost repartizaţi 64.000 lei. Social-democratul Silviu Barbacariu a precizat că, de această dată, banii pentru drumuri au fost repartizaţi în mod echitabil. Primarul oraşului Darabani, Corneliu Aroşoaie, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere vizavi de acest subiect. După hotărârile aprobate de Consiliul Judeţean, aleşii dărăbăneni trebuie să se întâlnească pentru a vota rectificarea bugetului local. (L.B.)
 
VEZI şi: Arosoaie are si vesti bune pentru darabaneni: „Am semnat protocolul de predare al proiectului de reabilitare a Casei de Cultura”
 
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieSilviu BarbacariuConsiliul Judetean
8:12 pm Sambata, 18 Octombrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare