Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

CARTEA-PUNTE PESTE PRUT activitate emoționantă a elevilor de la Școala Rădăuți-Prut și Liceul Teoretic Lipcani FOTO

Vineri, 05 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, gândul elevilor de clasa a VIII a din Rădăuți-Prut și Miorcani s-a îndreptat spre frații noștri de peste Prut, ne-a transmis prof. Vasile Postolachi.  Astfel, la inițiativa și prin implicarea domnilor diriginți ai claselor a VIII a Rădăuți-Prut și a VIII a A Miorcani, respectiv doamna Covaș Simona, profesor de Limba și Literatura Română și domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă, elevii claselor a VIII a au adunat cărți pentru a le trimite, însoțite de un mesaj, fraților basarabeni de peste Prut.

Mesajele copiilor, de-a dreptul emoționante, au exprimat dorința acestora de a-și cunoaște confrații de peste Prut. ”Ce dacă istoria nedreaptă, se întreabă Raul, elev din clasa a VIII a Miorcani, ne-a transformat în două țări diferite? Versurile dulci ale lui Eminescu, graiul armonios al lui Creangă, răsună la fel de minunat și în România și în Moldova. Vă prețuiesc frații mei de peste Prut”. ”În semn de binecuvântare/Ți-am trimis o carte mare/ Și aș vrea să te salut/ Fratele meu de peste Prut”, a spus poetic Iulia, din aceeași clasă. ”Dumnezeu, spune Denisa, a lăsat Prutul ca râu al moldovenilor din stânga și din dreapta lui. La Putna și la Căpriana același Ștefan e cinstit în aceeași limbă.Fratele meu de peste Prut, prin cartea aceasta îți transmit prețuirea mea”. Acestor elevi li s-au alăturat cu donația și domnii profesori, mai sus menționați. ”Același Eminescu, același Creangă avem, același Ștefan pe toți din Putna ne veghează, aceeași frați suntem din stânga și din dreapta Prutului, aceeași limbă vorbim, aceleași tradiții împărțim, frații mei de peste Prut, vă transmitem toate gândurile noastre bune și toată prețuirea noastră”, a fost și mesajul profesorului Postolachi Vasile.Cărțile donate cu multă dragoste de cei implicați în activitatea intitulată sugestiv Cartea punte peste Prut au trecut Prutul, prin bunăvoința domnilor profesori Covaș Simona, Luchian Mirela și Postolachi Vasile, în data de 09 octombrie 2018, fiind primite cu bucurie de elevii de la Liceul Teoretic Lipcani. La rândul lor elevii Liceului Teoretic au ținut  să transmită și ei mesaje emoționante elevilor din România care s-au gândit la ei. ”Vă mulțumim pentru darul vostru...eu cred aceasta: cartea este unul dintre mijloacele care ne poate uni”, a spus Hilotii Vadim, elev în clasa a IX a, ”Le mulțumim fraților de peste Prut și vă așteptăm cu ușile deschise” a spus și Anastasia Bajurean, elevă în aceeași clasă. În unanimitate elevii Liceului Lipcani și-au exprimat dorința, că și elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, de a-și întâlni frații de peste Prut, lucru pe care sperăm să îl vedem cât mai curând îndeplinit, cu ajutorul lui Dumnezeu. De asemenea cei prezenți, domnii profesori din stânga și din dreapta Prutului au discutat și despre activități în cadrul proiectului ”Cartea unește inimi”, planificate pentru luna noiembrie.

Mulțumim elevilor din stânga și din dreapta Prutului pentru acest moment emoționant, mulțumim profesorilor implicați și de asemenea sperăm ca și alți oameni cu suflet mare să se implice în proiectul Cartea unește inimi pentru a dărui și pentru a primi bucurii, a mai menționat prof. Postolachi.
Te-ar mai putea interesa si:  Vasile PostolachiCartea uneste inimi
9:44 pm Joi, 11 Octombrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare