Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

O nouă lansare de carte marca Victor Teişanu GALERIE FOTO

Acest week-end de toamnă târzie a fost marcat de un nou eveniment cultural important la Darabani. Alături de prieteni scriitori, de autoritățile locale și de un public numeros, scriitorul Victor Teișanu și-a lansat ultima sa carte de critică și istorie literară.

Sala Casei de Cultură a orașului Darabani s-a umplut din nou, sâmbătă 11 noiembrie, cu persoanele care au dorit să fie alături de scriitorul Victor Teișanu. Acesta a venit în fața publicului dărăbănean cu o nouă producție editorială. După ani în care a publicat prin diverse reviste, articole despre scriitori și opere literare, a venit momentul, după cum însuși autorul spune în prefață, ca toate aceste texte să fie prinse între paginile aceleași cărți. Volumul „Cărți și autori”, publicat la editura Pim din Iași, cuprinde evocări, cronici literare sau scurte istorii publicate de-a lungul anilor în publicații periodice disparate.

Au fost alături de autor profesori din localitate, reprezentanți ai administrației locale,elevi, dar și scriitori botoșăneni, printre aceștia din urmă numărându-se Gellu Dorian. Alături de acesta, au vorbit despre carte Mircea Oprea, Gabriel Alexe, Nicușor Corlat, Petruț Pârvescu și inspectorul școlar Ciprian Manolache.

„Victor Teișanu și-a exersat aici, la marginea țării, un discurs critic actual și aplicat pe cărți, unele dintre ele neglijate de critica literară dar atent analizate de el. Autori puși mai greu în atenție de criticii literari de la centru, Victor Teișanu a știut să-i citească bine și să-i pună în valoare. Cartea este structurată în două părți, una mai bogată ce conține analize pe autori consacrați și cărți mai valoroase și o a doua secțiune consacrată unor începători de drumuri. Important este faptul că autorul este atent și la o istorie literară a zonei, și cartea conține un articol consistent dedicat scriitorilor de origine evreiască care au trăit aici”, a punctat scriitorul Gellu Dorian în prezentarea volumului.    „...există un mic dispreț, de ce să nu recunoaștem, a teritoriilor provinciale, pentru că cei de la centru, totdeauna, se ocupă de oamenii lor. Mie mi s-a părut important, necesar și drept să mă ocup de literatura scriitorilor din Botoșani, făcând, din punctul acesta de vedere, un act de dreptate. Cu excepția lui Gellu Dorian care se bucură de atenție din partea criticii din România, ceilalți sunt în mare măsură uitați. Se scriu din când în când rânduri politicoase, dar acestea nu sunt suficiente pentru ca un scriitor să se impună atenției publice. Dacă am încercat să promovez literatura și istoricii din Botoșani am ajuns, la un moment dat, la ideea că aceste eseuri trebuie să fie adunate într-o antologie sau într-o culegere”, a susținut autorul volumului și amfitrionul evenimentului, Victor Teișanu. (A.D.A., foto: ştirihudeşti.ro)
   


Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuGellu Dorian
4:27 pm , 12 Noiembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare