Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

NORD CYCLING TEAM Din pasiune pentru sport și semeni FOTO

Nord Cycling Team este o echipă tânără de ciclism amator care a luat naștere la Darabani din inițiativa câtorva pasionați de sport din zonă, un rol important având și MTB Maratonul Nordului, care a creat acolo o comunitate de prieteni și sportivi, unii mai vechi iar  alții la prima experiență în ale ciclismului. Un membru al echipei, botoșăneanul Beniamin Marcu, pedalează în aceste zile aproximativ 3000 de km pentru un scop nobil: copiii cu autism, de la Londra la Botoșani.
 
Echipa numără în jur de 20 de cicliști din regiunea de nord a țării, dar și din celelalte regiuni care au dorit să ia parte la acest proiect inedit. Nucleul activ adună însă sportivi care participă frecvent la competiții și îi menționăm aici pe dărăbănenii Radu Iacob-Strugaru, Ștefan Honceru, Marius Moga, Gabriel Rotariu, Lucian Georoceanu, Claudiu Zaharia și Alexandru Teioșanu, dorohoienii Leonard Ostafe și Ciprian Leancă, ieșenii Relu Mincă și Bogdan Horodincă, dar și Albert Lascău din Dumbrăvița, Adrian Hopulele din Suceava sau botoșănenii Robert Vartolomei și Beniamin Marcu, ultimul stabilit în Buckinghamshire (UK).  

Managerul echipei este Radu Iacob-Strugaru, un vechi pasionat de ciclism încă de pe vremea când locuia în Iași. El s-a întors în Darabani și are planuri  de a încuraja și dezvolta această ramură sportivă. Momentan îți folosește energia și resursele proprii pentru a ajuta membrii echipei să facă unele deplasări la competițiile din zonă.

Deși istoria clubului este destul de recentă, s-au adunat deja câteva participări la competiții și au venit și primele rezultate. La doar o lună după formare, NCT a participat în luna martie la Brevet 200 km Iași, un test  de anduranță pentru cicliști.

Apoi au urmat:

- Road Grand Tour, prima etapă la Seciu/Vrancea (15 aprilie), ciclism de șosea. Au fost prezenți 3 membri, iar Leonard Ostafe a luat locul 1 la categoria sa de vârstă, proba 62 km amatori și locul 7 la general

- MTB Roman Maraton în 5 mai , primul concurs de mtb al echipei care s-a prezentat la start cu 8 participanți.

- Road Grand Tour, etapa Sălaj în 26 mai. NCT a fost reprezentată de către 2 sportivi și din nou Leonard Ostafe ia locul 3 la catergorie și locul 8 la general.

-MTB Dragomirna, în 9 iunie, participarea la un nou concurs mtb cu 3 de locul 10 la categoria de vârstă, obținute de Relu Mincă, Gabriel Rotaru și Leonard Ostafe. 

Leonard Ostafe, cel mai promițător ciclist al echipei, va fi prezent la Eroica în 15 august, cea mai grea etapă a Road Grand Tour, unde vor fi prezenți și cei mai buni cicliști ai României.

”Chiar în acest moment, Beniamin Marcu, colegul nostru care locuiește în UK, pedalează în cadrul unei campanii umanitare de la Londra la Botoșani. Evenimentul e AICI și încurajăm lumea să urmărească evoluția sa și dacă pot, să sprijine cu mici donații. Banii merg la o fundație care se ocupă de copiii cu autism. Planul este ca Ben să ajungă în țară undeva între 22-25 iunie, fiind însoțit pe ultima bucată de traseu de la Suceava la Botoșani de către colegii de echipă de la Nord Cycling Team. Sosirea va avea loc în fața Primăriei Botoșani unde sperăm că va fi prezentă și presa locală.

Pe lângă fenomenul sportiv în sine pe care-l promovează, NCT își propune să genereze campanii pe plan local, de conștientizare privind siguranța și respectul în trafic între conducătorii auto și bicicliști, de încurajare a practicării ciclismului și a sportului în general, de folosire a bicicletei ca mijloc alternativ de deplasare. Și nu în ultimul rând de educare a tuturor vârstelor în spiritul protejării și respectării naturii” ne-a comunicat Alexandru Teioșanu, vicepreședintele Asociației Nord.
 
Nu demult s-a înființat la Darabani Asociația Club Sportiv Nord, cu 3 ramuri sportive: Ciclism (Nord Cycling Team), tenis de câmp și atletism.  Rolul său va fi armonizarea cu normele federațiilor naționale, afilierea ramurilor sportive și legitimarea sportivilor. Totul pentru a crea un cadru propice participării la evenimente sportive și pentru organizarea unor astfel de evenimente. Exemple sunt MTB Maratonul Nordului și proaspătul Crosul Nordului Teioasa Trail, în viitor va curpinde și probele de semimaraton și maraton si cine știe, poate ultra.

”Totul depinde de reacția oamenilor, de implicarea sponsorilor și autorităților. Planurile NCT sunt ca din 2019 să aibă un mic buget cu care să susțină participarea la competiții a câtorva dintre cei mai buni sportivi ce vor fi legitimați la club. Dar și o pregătire corespunzătoare adaptată unui calendar competițional ce va fi stabilit” a conchis Alexandru Teioșanu.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini cu Nord Cycling Team

Te-ar mai putea interesa si:  Nord Cycling TeamNCT
11:00 pm , 17 Iunie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare