Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

UN PARLAMENTAR PE ZI Ciprian Grigoraș: ”Schimbarea vine cu fiecare dintre noi”Darabaneni.ro continuă ciclul de interviuri cu cel mai tânăr candidat dărăbănean la Parlamentul României. Ciprian Grigoraș s-a născut și a crescut la Darabani, este avocat și candidează pentru un fotoliu în Camera Deputaților din partea Alianței USR-PLUS. A absolvit Facultatea de Biologie a Universității „Al. I. Cuza” din Iași, ulterior a urmat cursuri de Drept la Universitățile „Petre Andrei” și „Spiru Haret”. Este căsătorit și are doi copii. Spune că cea mai mare problemă a județului Botoșani este infrastructura. Dacă va accede în Parlamentul României își dorește să activeze în Comisia Juridică.
 

Ce credeți că vă recomandă pe dumneavoastră pentru un fotoliu în Parlamentul României?

Am 39 de ani, sunt căsătorit și sunt tatăl a două fetițe. Sunt avocat în cadrul Baroului Botoșani din anul 2009. Sunt membru în departamentul juridic al USR Botoșani. Am ales să mă implic în politică pentru că am înțeles ca schimbarea vine cu fiecare dintre noi, vechea clasă politică și vechile metehne nu se vor schimba decât prin implicare.

Ne spuneți trei proiecte de care are nevoie zona Darabaniului și pe care le veți promova?

Primul proiect legislativ major pe care îl voi susține împreună cu colegii mei este ca 25% din fondurile pentru  infrastructură să fie destinate Moldovei și dezvoltării ei regionale- proiect asumat de altfel de toți parlamentarii Alianței USR-PLUS. Ca să ne putem dezvolta  ca oraș avem nevoie în primul și-n primul rând de infrastructură, care să conecteze orașul Darabani  și Moldova de circuitele economice ale României și ale Europei.

Voi propune și susține investiția în punctul vamal de la Rădăuți Prut, pentru a facilita circulația persoanelor și mărfurilor din nordul județului către R.Moldova și invers fără a fi nevoie de ocoluri de sute de km. Voi susține  soluția pe care o propune USR-PLUS pentru piața muncii, respectiv taxe 0 pe salariul minim. Această măsură va duce la încurajarea activității în piața muncii. Cu locuri de muncă mai bine plătite, cu o presiune mai mică pe angajatori, astfel vom avea mai multe locuri de muncă și salarii mai mari pentru locuitorii din zona Darabaniului. Astfel se va reduce și numărul românilor care pleacă în străinătate pentru a căuta un loc de muncă decent.

În ce comisie parlamentară vă doriți să activați?

Aș dori  să activez în Comisia Juridica, avocat fiind consider că am o anumită expertiză în acest domeniu.

De ce credeți că județul Botoșani stă atât de rău la capitolul infrastructură?

Din păcate nimic nu s-a schimbat în 30 de ani, politicienii care au reprezentat județul Botoșani în Parlamentul României nu au făcut nimic pentru a scoate județul din sărăcie, iar lipsa de infrastructură precum și  această nepăsare sau necunoaștere a problemelor  au  izolat Botoșaniul  de restul țării.

Ce vă propuneți să faceți pentru a sprijini investițiile economice în zonă?

Așa cum am arătat deja, avem soluții pentru a lua presiunea de pe angajator și a încuraja investițiile economice în zonă. Măsura Zero taxe pe salariul minim este una dintre ele. Crearea unui cadru legal simplificat în domeniul serviciilor prin acordarea unei forme simplificate de plata (vouchere) pentru lucrătorii sezonieri, zilieri este o altă măsură pe care USR-PLUS o propune și pe care o voi susține. Aceste categorii vor dobândi beneficii sociale (pensie, asigurare de sănătate) și în același timp se va lărgi baza de colectare a contribuțiilor și impozitelor.

Până acum, parlamentarii botoșăneni au arătat că nu pot depăși retorica de partid. Cum vedeți relația viitoare cu colegii parlamentari de la celelalte partide? Va fi o concurență perpetuă sau veți colabora pe subiectele de interes local?Interesul cetățeanului trebuie să primeze în toate deciziile pe care le iau aleșii  lor, fie cei locali, fie cei trimiși în Parlamentul României. Trebuie depășită această retorică pe care vechea clasă politică o are și trebuie să învățăm cu toții să punem interesul cetățenilor și a comunităților din care facem parte în centrul atenției atunci când se iau deciziile. Îmi doresc și voi susține  o colaborare cu toți factorii decidenți atunci când deciziile sunt luate si cred că este nevoie de o colaborare între forțele toate forțele politice.Ce măsuri credeți că ar trebui luate pentru gestionarea acestei pandemii? Unde credeți că s-a greșit până acum?

Cred că trebuie ascultată vocea specialiștilor și profesioniștilor din domeniul medical. Discuția o urmăresc din perspectiva specialiștilor, care ne spun că este nevoie de creșterea capacității de testere, introducerea testelor rapide.

De ce politicienii din Botoșani au o influență atât de mică la centru și de ce județul este ocolit de investiții semnificative?

Cred că politicienii din județ nu și-au asumat niciodată politici publice pentru județul Botoșani, au susținut fiecare politicile pe care le impuneau de la centru partidul din care făceau parte. Noi la USR-PLUS avem asumat un proiect prin care solicităm ca 25% din bugetul alocat pentru infrastructură să revină regiunii Moldovei. În momentul în care vom avea o infrastructură viabilă creată vom putea spera să apară și investitorii. De asemenea, avem în vedere să aplicăm taxe de 0% pe salariul minim, această măsură va duce la încurajarea activității în piața muncii. Cu locuri de muncă mai bine plătite, cu o presiune mai mică pe angajatori, vom avea mai multe locuri de muncă și salarii mai mari.  Astfel se va reduce și numărul românilor care pleacă în străinătate pentru a căuta un loc de muncă decent.

Cum priviți problema aceasta a CV-urilor umflate, a plagiatului și a lipsei de expertiză în rândul politicienilor? De ce vor politicienii să adune cât mai multe diplome?

Din nefericire impostura caracterizează vechea clasă politică. Cel mai grav este că pentru vechea clasă politică lipsa de expertiză într-un domeniu nu reprezintă un impediment pentru a numi membri de partid în diferite funcții. Vedeți  cazul inginerului Ovidiu Ianculescu dat afară din funcția de director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureș pentru ca partidul de la guvernare să pună în loc un consilier al unui senator PNL, care nu avea nicio calificare pentru acea funcție în afara de carnetul de partid. Acesta este motivul pentru care politicienii își umflă CV –urile pentru a putea concura cu oameni care au făcut școli pe bune. 
 
Când vom putea circula pe un drum nou de la Botoșani la Iași? 
 
Sper ca în următorii patru ani să se rezolve, fără infrastructură nu o să vină investiții. Vedeți cum în aceste programe europene Moldova a fost lăsată deoparte.

Credeți că o să obțineți un rezultat mai bun decât cel de la alegerile locale?

Cred că voi lua mai mult decât la locale. Filiala județeană a luat jumătate din media pe țară, așa sperăm și acum. Nu avem electoratul marilor orașe, dar muncim foarte mult în campanie și sperăm la un rezultat bun.

Aveți un mesaj special pentru electoratul botoșănean, în special pentru dărăbăneni?

Vă invit pe data de 6 decembrie la vot, să votați cum vă dictează conștiința.

Te-ar mai putea interesa si:  Ciprian Grigorasavocat Ciprian GrigorasUSR PLUS
9:05 pm , 29 Noiembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare