Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Dublă lansare de carte la 100 de ani de România Mare GALERIE FOTO

Cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, la Casa de Cultură ”Theodor Balș” din Darabani a avut loc de 1 Decembrie lansarea cărții Biserica Botoșăneană și Marea Unire a preotului originar din Darabani, Ioan Iordachi, dar și a volumului Monografia laconică a localității Darabani, autor prof. Octav Teioșanu.

Pr. protopop Costică Pînzariu i-a făcut o prezentare preotului Parohiei ”Ziua Crucii din Botoșani, numindu-l pe Ioan Iordachi ”unul dintre preoții de seamă ai județului nostru, un slujitor important al Bisericii noastre”.

”Este ca o minune pentru mine, la 100 de ani să fiu în orașul meu natal…este o bucurie să mă aflu aici…Vin să vă aduc o poveste frumoasă, o poveste despre bunicii și străbunicii dvs., care acum 100 de ani, în cel mai important moment al istoriei românilor, au fost eroi și martiri” a spus pr. Iordachi, care le-a vorbit dărăbănenilor despre personalitățile care au contribuit la făurirea Marii Uniri, precizând că 96 de soldați din Darabani au murit pe front, 55 din Bajura și 45 din Teioasa s-au jertfit în Primul Război Mondial, menționându-i pe cpt. Constantin Hadârcă, lct. Ioan Duzinschi și soldatul Gheorghe Vornicescu.

”Războiul i-a unit pe români în necazuri, i-a unit în bucurie…Unirea se săvârșește zi de zi” a conchis pr. Ioan Iordachi, care a mulțumit unor ”dărăbăneni ai Centenarului sufletului său”: familiei sale, înv. Elena Aioanei, profesorilor Ghinea și Huțanu.A doua carte prezentată dărăbănenilor de poetul Victor Teișanu, istoricul Dumitru Haha și preotul Pînzariu a fost Monografia laconică a localității Darabani, ”o carte capitală pentru localitate”, așa cum a caracterizat-o amfitrionul manifestării, Ionel David.

”Este o lucrare cuprinzătoare de aproape 400 de pagini. Practic se compune din 8 capitole, toate bine documentate, și uneori chiar pline de patos…Orice ar dori să cunoască Darabaniul cu trecutul și prezentul său poate apela cu încredere la această monografie…Îl felicit pe Octav și doresc cărții sale un destin pe măsura efortului de creație al autorului” a spus Victor Teișanu.

Cei prezenți au avut posibilitatea să cumpere cele două volume, pe care autorii au acordat autografe.

Click pe imagine pentru a viziona mai multe fotografii

Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuOctav Teiosanu
2:59 pm , 02 Decembrie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare