Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

OMUL CARE DĂRUIEȘTE, BUCURIE ÎN DAR PRIMEȘTE Activitate filantropică desfășurată de elevii de pe cele două maluri ale Prutului GALERIE FOTO

Cu ocazia marelui praznic al Nașterii Domnului (25 decembrie în România, respectiv 7 ianuarie în Rep. Moldova) elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, respectiv de la Liceul Teoretic Lipcani au desfășurat o oră practică de Religie, pe teren, intitulată sugestiv: Omul care dăruiește, bucurie în dar primește, vestind celor nevoiași, prin colind și daruri, Nașterea Împăratului fără palat, Iisus Hristos.

Astfel, sub îndrumarea domnului Postolachi Vasile, profesor de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, elevii Școlii au înțeles că cel mai frumos mod de a sărbători Nașterea Domnului este acela de a dărui și celor nevoiași. De aceea, înfruntând și gerul și zăpada, în zilele de 20 decembrie (Rădăuți-Prut) și 21 decembrie (Miorcani) împreună cu profesorul lor de religie, plini de bucurie și cu bujori în obraji au vizitat câteva familii nevoiașe din cele două sate, ducându-le daruri și vestindu-le Nașterea Domnului prin colinde.

De asemenea nici elevii de la Liceul Teoretic Lipcani nu s-au lăsat mai prejos. Sub îndrumarea domnilor profesori Iațeniuc Angela și Postolachi Vasile, elevii au răspuns afirmativ și cu mult entuziasm acestei inițiative. Astfel, în data de 4 ianuarie 2019, înfruntând gerul, ninsoarea și chiar rupându-și din timpul lor de vacanță, câțiva dintre elevii Liceului Teoretic Lipcani însoțiți de domnii Postolachi Vasile, Iațeniuc Angela, Sînchetru Maria, Tihon Irina și Grozinschi Olesea au vizitat familile nevoiașe din orașul Lipcani ducându-le daruri de alimente și dulciuri.

Elevii au stat de vorbă cu toate persoanele vizitate și le-au vestit Nașterea Domnului prin colind. Prin această activitate elevii au ales să mulțumească lui Dumnezeu pentru premiul cel mare luat, cu o zi înainte, la etapa raionala a Festivalului de Datini și obiceiuri de iarnă, din Briceni. Au înțeles, de asemenea, că în schimbul darurilor pe care ei le oferă celor nevoiași, Dumnezeu le răsplătește bunătatea umplându-le sufletele cu bucurie. Pentru a putea ajunge la toate familiile nevoiașe acestora li s-a pus la dispoziție un microbuz din partea Primăriei orașului Lipcani, căreia îi și mulțumim pe această cale.”A fost o imensă bucurie să însoțesc pe acești elevi, și din stânga și din dreapta Prutului în acțiunea lor de a dărui bucurie celor nevoiași. Este cel mai minunat mod de a sărbători Nașterea Domnului, întrucât Împăratul Universulului Iisus Hristos S-a născut sărac în ieslea din Betleem. De fapt pot spune că sunt un norocos că prin elevii și din stânga și din dreapta Prutului am simțit bucuria Nașterii Domnului de două ori. Mulțumesc tuturor elevilor, de la cele două școli, care au înfruntat și gerul și zăpada și chiar și-au rupt din timpul lor de vacanță și care au donat pentru a împărtăși bucurii și celor care nu au. Mulțumesc din suflet și profesorilor la Liceul Teoretic Lipcani care ne-au ajutat cu atâta răbdare și dragoste. Mulțumesc din suflet și familiilor Postolachi Marinică și Adina, Huțuțui Genovica și Kocsis Csaba și Dumitrița, care s-au alăturat entuziaștilor elevi donatori. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească înmiit!”, ne-a declarat prof. Postolachi Vasile.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Te-ar mai putea interesa si:  Vasile Postolachi
9:10 pm , 06 Ianuarie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare