Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

COD PORTOCALIU de inundații pe râul PrutSe instituie Cod Portocaliu de la 02.05.2019, orele 19:30 până pe 03.05.2019, orele 24:00, pe râul Prut, pe sector amonte acumulare Stânca -Costești, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Botoșani.

La orele 20:00, cota de inundație (470 cm) pe râul Prut, la Oroftiana (intrarea râului în țară), era depășită cu 110 de cm, în crestere cu 5 cm față de orele 19:00. La Rădăuți-Prut, la aceeași oră, cota de atenție ( 290 cm) era depășită cu 52 cm. La aceste cote, nu există riscul ca gospodăriile populației să fie afectate.

La Baranca (comuna Hudești), lunca Prutului a fost inundată pe o suprafață de cca. 10 hectare. Preventiv, peste 1300 de oi de la patru stâni au fost evacuate din lunca Prutului de pompierii militari și voluntari. La fața locului se află și primarul comunei Hudești, Viorel Atomei. Autoritățile locale si pompierii rămân în zonă pentru monitorizarea situației.

UPDATE vineri, 3 mai
Nivelul râului Prut la intrarea în țară a scăzut sub cota de inundație

 Potrivit datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 13.00 râul Prut măsura 458 cm, cu 31 de cm mai puțin decât la ora 12.00. La aceeași oră, Prutul măsura 401 cm, cu 111 cm peste cota de atenție.

Până la ora 13.00, comisiile de evaluare a pagubelor din comunele Suharău și Hudești au transmis că au fost acoperite de apă 15 ha teren agricol la Oroftiana și cca 200 ha pădure, pășune și teren arabil pe raza comunei Hudești.Potrivit datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 13.00 râul Prut masura 458 cm, cu 31 de cm mai puțin decât la ora 12.00. La aceeași oră, Prutul măsura 401 cm, cu 111 cm peste cota de atenție.

Pana la ora 13.00, comisiile de evaluare a pagubelor din comunele Suhrău și Hudești au transmis că au fost acoperite de apă 15 ha teren agricol la Oroftiana și cca 200 ha pădure, pășune și teren arabil pe raza comunei Hudesti.

ORA 7.00: Potrivit datelor transmise de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, la ora 07.00, la Oroftiana, Prutul măsura  600 cm, cu sase cm mai puțin decât la ora 06.00.

La aceeași ora, la Rădăuți Prut, nivelul apei era de 391 cm, cu 101 cm peste cota de atenție. Aici, tendința este de creștere.  Pe timpul nopții, prefectul  județului Botoșani, Dan Constantin Slincu si inspectorul șef al ISU Botoșani, col. dr. ing. Mihail Cristian Amarandei , s-au deplasat în zonele aflate sub incidența Codului Portocaliu de inundații si si au verificat daca măsurile stabilite prin  sedinta CJSU sunt aplicate. Totodată, s-au asigurat ca la primării este instituit serviciul de permanență.

Pe timpul nopții, la Baranca a fost suplimentat numărul pompierilor cu forțe și mijloace de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.  Reamintim că, în cursul serii trecute au fost evacuate patru stani din lunca Prutului, de pe raza localității Baranca, comuna Hudesti, unde peste 10 ha erau acoperite de apă.
Te-ar mai putea interesa si:  Viorel Atomeiinundatii Prut
12:53 am Vineri, 03 Mai, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare